Opnieuw speelt Bossini zich op succesvolle wijze in de kijker. Het geheim achter het succes van deze sanitairgigant? Bossini blijft als internationale koploper op het gebied van hoogwaardig sanitair niet stilzitten, maar blijft vooruitkijken op de veranderende wensen van de klant. Binnen deze filosofie brengt Bossini zijn verfijnde bidet handdouches op de markt.

De Bossini bidet handdouches zijn een synthese van hygiëne, comfort en hoogstaand design. Deze handige knijpdouches, brengen door middel van een eenvoudige drukhendel een krachtige waterstraal voort, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor hygiënisch gebruik op het toilet. De Bossini bidet handdouches bieden hiermee een efficiënt alternatief voor het bidet. Maar er zijn veel meer toepassingen denkbaar. Zo kunnen ze ook op effectieve wijze ingezet worden als toiletdouche. Weg met die onhygiënische toiletborstel! Het toilet reinigen wordt dankzij de Bossini toilet handdouches ineens een stuk eenvoudiger en doeltreffender. De Bossini toiletdouches wijken af van de bidethanddouches door de krachtige, geconcentreerde straal waarmee het schoonmaken een koud kunstje wordt.

De Bossini bidet handdouches zijn voorzien van een afsluitbare watertoevoer en een wandhouder met veiligheidsstop, die voorkomt dat de waterslang barst als gevolg van de constante waterdruk. Zoals we van Bossini gewend zijn, zijn de bidet handdouches uitgevoerd in diverse innovatieve designs als Paloma, Nikita, Talita, Gaia en Alexa. De toiletdouches zijn leverbaar in de modellen Nikita, Paloma en Talita.

De Bossini bidet handdouches zijn een treffend voorbeeld van hoe Bossini op ingenieuze wijze erin slaagt hygiëne en comfort samen te brengen binnen een omlijsting van hoogstaand design. Kortom; de Bossini bidet handdouches verdienen als onmisbaar detail een plaats in iedere toiletruimte.

Contrasten in zwart en wit vormen een belangrijke trend in de badkamer. Op recente sanitairbeurzen waren ontwikkelingen te zien als zwarte en witte kranen, keramische wastafels in zwart, etc. Om het spel van contrast compleet te maken, introduceert de Deense fabrikant Pressalit de zwarte toiletzitting. In combinatie met een toilet in helderwit keramiek, krijgt de toiletruimte of badkamer een actuele uitstraling.

Al enkele tientallen jaren zijn closetzittingen in de decente kleuren wit of pergamon populair. De laatste jaren zijn ook warme kleuren als rood en oranje en houten zittingen geliefd. Anno 2009 is de zwarte zitting weer helemaal terug van weggeweest. Zowel in de moderne, minimalistische badkamer, in de organische badkamer en in de retro-badkamer.

Calmo en Delight in zwart De populaire designseries Calmo en Delight bieden nu - naast wit en pergamon - ook een zwarte zitting. Deze twee zittingen hebben een minimalistisch design en beschikken over moderne functionaliteit, zoals de softclose-functie. De zitting Calmo heeft een functionele, strakke belijning. De zitting Delight heeft een discreet design met de specifieke D-vorm, die exact aansluit op actuele closets met deze vormgeving van fabrikanten als Sphinx, Keramag, Laufen en Duravit. Het pure, Scandinavische design sluit perfect aan op de vormgeving van de closets.

De rand van beide zittingen valt discreet over de closetpot heen. In de bestaande sanitairkleuren wit en pergamon zorgt dit voor een visuele eenheid van closet en de zitting. In de nieuwe kleur zwart wordt juist het contrast met een bijna grafische precisie benadrukt

Weggemoffeld op een donker plekje en zoveel mogelijk uit het zicht. Dat is nog steeds vaak de plaats waar het toilet komt te staan. Jammer, want er zijn zeker fraaie exemplaren bij. Knappe staaltjes techniek en design die best gezien mogen worden!

Een toilet in de badkamer is vaak geen overbodige luxe. Als de ruimte het ook maar enigszins toelaat is een extra toilet, wellicht in combinatie met bidet, erg handig. De mooiste exemplaren zijn tevens een aanvulling op het interieur van uw badkamer. Sommige potten lijken meer op een kunstobject dan op een toilet. Designers houden het in veel gevallen niet alleen bij het ontwerpen van het toilet, maar bedenken er ook nog even een bijpassende wasbak, closethouder en kastje bij. Het toilet kortom, is onderdeel van een totaalconcept geworden.

Model
Het staande model met zichtbaar waterreservoir geldt als traditioneel. Dit toilet past prima in de klassieke en meer traditionele badkamer. Het alternatief - het zwevende toilet - wordt steeds vaker gekozen omdat het optisch minder ruimte inneemt en de vloer eronder zeer makkelijk schoon te houden is.

Tandje hoger?
Niet onbelangrijk bij het uitkiezen van het toilet is de zittinghoogte. Houd hier voldoende rekening mee. Vooral oudere mensen ervaren een hogere zittinghoogte vaak als prettig. Een nieuwe ontwikkeling op dit gebied is het in hoogte verstelbare toilet. Het inventieve mechanisme zorgt ervoor dat het toilet, ook na installatie heel eenvoudig in hoogte te verstellen is. Dit flexibele concept is ideaal voor ouderen en groeiende kinderen!

Waterverbruik
Een zo laag mogelijk waterverbruik speelt steeds vaker een rol bij de keuze voor een toilet. Bij het merendeel van de toiletten die vandaag de dag worden gefabriceerd is het watergebruik al teruggebracht van 9 naar 6 liter. Dit verbruik kan nog meer omlaag door te kiezen voor een toilet met spoelonderbreker of het geavanceerde Water Saving System, dat per spoelbeurt maar 2,5 tot 4 liter water vergt.

Klein en fijn
Urinoirs duiken steeds vaker op in de Nederlandse badkamers. En dat is niet zo verwonderlijk. Een urinoir is handig en zeer spaarzaam in waterverbruik. Waar een normaal toilet het doet met 6 liter water per spoelbeurt, volstaat een urinoir met slechts 1,5 liter. En... er bestaan ook al varianten voor vrouwen!

Bidet
Waar de gemiddelde Frankrijkganger zich ooit afvroeg waar het bidet voor diende, wordt er nu toch steeds vaker voor gekozen. En terecht. Een bidet is bedoeld voor de reiniging van de intieme delen, dus uitermate hygiënisch!

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Een keuze voor de juiste toiletzitting draagt bij aan een stukje luxe en comfort in de badkamer of toiletruimte. Maar hoe maak je de juiste keuze? Met zoveel verschillende vormen en modellen in closetpotten, zoveel smaken en wensen wordt de keuze er niet eenvoudiger op. Het Deense bedrijf Pressalit is al sinds 1954 specialist in toiletzittingen en biedt zoveel keuze in design, vorm, materiaal en kleur dat er voor elke pot een passend deksel te vinden is. Om die keuze gemakkelijker te maken is er op de website van Pressalit (www.pressalit.nl) een handig hulpmiddel te vinden. Na het kiezen van de vorm van de closetpot en het invoeren van drie afmetingen, worden de passende zittingen gepresenteerd.

Wat Pressalit betreft moet een zitting in ieder geval aan een aantal voorwaarden voldoen. De zitting moet mooi zijn om naar te kijken, prettig om op te zitten, eenvoudig schoon te maken en lang meegaan. En omdat de badkamer steeds meer een echte wellnessruimte wordt waarin genieten centraal staat, mogen aan de closetzitting zelfs nog hogere eisen gesteld worden.

Rust
Een bijzondere vinding die de toiletzitting net even wat meer comfort en luxe geeft is de softclose-techniek. Deze techniek met dempingmechanisme zorgt ervoor dat de zitting vertraagd en zonder klepperend geluid sluit. Deze techniek is onder andere toegepast in de closetzitting Calmo, wat heel toepasselijk rust betekent. Deze zitting past op de meeste, gangbare closets en heeft een strakke, minimalistische belijning.

Goed passend
Voor een comfortabele zit en een mooi resultaat is het belangrijk dat de zitting goed past een aansluit op de closetpot. Wanneer het deksel over de closetpot gedeeltelijk heen valt, ontstaat visueel een mooie eenheid zonder storende naden. Stabiele scharnieren en bevestigingen van roestvrij materiaal zorgen ervoor dat de zitting jaar in jaar uit stevig op zijn plaats blijft. Een garantieperiode van 10 jaar bewijst de duurzame kwaliteit van de zittingen.

Gemak
Het schoonmaken van de closetzitting is wellicht het minst aantrekkelijke aspect. Maar ook daar maken slimme vindingen de klus wat eenvoudiger. Verschillende Pressalit zittingen zijn voorzien van een quick-release of lift-off functie, waarmee de closetzitting gemakkelijk in zn geheel van het closet is te verwijderen. Dat maakt grondig schoonmaken een stuk eenvoudiger.
www.pressalit.com

We brengen er dagelijks genoeg tijd op door en toch lijkt ons toilet het enige stuk sanitair dat geen enorme veranderingen doormaakt. Niet in design, maar ook niet in gebruik. Dat is echter niet helemaal waar, want er zit wel degelijk innovatie in toiletontwerp.

Beeld toilet antoniolupi
Strakke lijnen en een minimale vormgeving domineren dit design van de ABOL serie van antoniolupi. Het bidet en toilet zijn klein van stuk, dus ook ideaal voor kleine badkamers.

Beeld toiletarmani
Armani en Roca kwamen samen tot dit antraciet grijs toilet. Met touch-flush technologie voor het doortrekken en een wc-bril die zacht sluit. Een bijzondere exemplaar die niet misstaat in een moderne badkamer.

Beeld toiletzehder
Een koud toilet is verschrikkelijk om naar toe te moeten. Maar een hele radiator voor zon kleine ruimte is vaak onnodig. Deze Metropolitan radiator van Zehder is ideaal voor naast het toilet. Klein en zeer effectief, want door het grote platte oppervlak wordt de warmte effectiever verspreid in de ruimte.

Beeld toiletroca
De Multiclin van Roca is een welness wc. Hygiënisch, schoon en in bezit van verschillende functies waar de toiletbezoeker zeer gelukkig van wordt. Zoals een voorverwarmde wc-bril.

Voor het schoonspoelen van de intieme zones is er een straal waarbij je de druk kunt instellen om daarna met warme lucht alles weer te drogen. Verder zijn er nog functies waarmee het toilet zichzelf kan reinigen en vieze geurtjes worden geneutraliseerd.

Beeld-toiletkeramag
De MyDay collectie van Keramag heeft ook een toilet en bidet in de collectie. Het kenmerkende afvoerputje die je bij de wastafels en douches ziet, komt ook terug in het bidet.

beeld toilet-Detremmerie
Detremmerie heeft haar ontwerp Elle uitgevoerd volgens de laatste trend in sanitair. Het toilet en bidet zijn namelijk zwart. Het ontwerp zit al langer in de collectie en is geheel volgens de lijn van Detremmerie: strak en gestroomlijnd.

Beeld toilet-sensowash
Om nog meer te genieten van je toiletbezoek zou je moeten plaatsnemen op de SensoWash Starck van Duravit. Een verwarmde zitting en een draadloze afstandsbediening maken het comfortabel en dan kun je nog gebruik maken van de gemakken van dit toiletbezoek. Zoals een billendouche, een ladydouche en een föhn voor warme lucht. Daarnaast kun je voor twee bezoekers voor programmeren.

Beeld-toilet-laufen
Het Living Square concept van Laufen heeft ook een fraai exemplaar toilet en bidet in de collectie. Speciaal ontworpen voor liefhebbers van een elegante stijl die graag ook baden in de luxe van hotelbadkamers (waar Laufen haar badkamers ook regelmatig voor ontwerpt). Laufen kreeg afgelopen jaar maar liefst negen prijzen voor de duurzaamheid, het design en de gebruiksvriendelijkheid van hun ontwerpen.

Het schoonmaken en schoonhouden van uw badkamer is erg belangrijk. Voornamelijk voor de hygiëne en uw gezondheid, maar evenzo voor een duurzaam genot van uw badkamer. Regelmatig schoonmaken voorkomt problemen. Raadpleeg altijd vooraf de eventuele instructies bij onze producten. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw badkamer, geven wij u hierbij enkele adviezen voor het schoonmaken ervan.

Pressalit - de Deense fabrikant van toiletzittingen - laat de badkamer en toiletruimte spetteren van kleur. De drie nieuwe, actuele kleuren inspireren tot een gewaagde metamorfose, zonder ingewikkelde ingrepen.

Midnight blue, Hot pink en Dark purple zijn de nieuwe opties in het omvangrijke kleurenpallet van Pressalit. Deze drie kleuren behoren tot de meest trendy van dit moment. Krachtige kleuren die de bloei van het leven weergeven. Daarmee is de badkamer in een handomdraai te transformeren tot een expressieve ruimte met een sfeer van energie en enthousiasme. Met een zitting in één van de drie heldere, nieuwe kleuren en enkele goed gekozen accessoires krijgt zelfs de meest saaie badkamer of toiletruimte een exotische, paradijselijke sfeer.

De Midnight blue, Hot pink en Dark purple zittingen zijn onderdeel van het New Scandinavia-assortiment van Pressalit. New Scandinavia staat voor een klassieke vorm in een actuele uitvoering met zachte, vriendelijke belijning. Voor extra comfort is de zitting voorzien van een snelontkoppeling (Quick-Release) voor schoonmaakgemak en een dempingmechanisme (Soft-close) voor een fluisterstille landing van de zitting op het closet.

Toiletblokhouders aan de spoelrand van het toilet worden veelvuldig gebruikt op het toilet, maar het vervangen van een nieuw blokje in de houder is vaak onhygiënisch. Daarnaast reinigt het niet onder de spoelrand en kan het blokje uit de houder in het water vallen. Geberit - Europees marktleider op het gebied van sanitair technologie biedt een praktische, onzichtbare en hygiënische oplossing; een geïntegreerde toiletblokhouder voor inbouwreservoirs. Via de bedieningsplaat wordt het stortbakblokje in de houder van het reservoir geplaatst. Met als resultaat heerlijk fris water bij elke spoeling.

Hidra presenteert DECORI, een nieuwe lijn van decoratie voor haar sanitair. Nieuwe lijnen en tekens die het sanitair een exclusieve andere look geven.

Het bevat vier verschillende ontwerpen: Cube3D en Rasterbator, drie-dimensionale en optische illusies, Fume en Arabesque en zachte en gladde vormen. De decoratie is beschikbaar voor de lijnen: Hi-line, Dial, Loft en ABC.