Een keuze voor de juiste toiletzitting draagt bij aan een stukje luxe en comfort in de badkamer of toiletruimte. Maar hoe maak je de juiste keuze? Met zoveel verschillende vormen en modellen in closetpotten, zoveel smaken en wensen wordt de keuze er niet eenvoudiger op. Het Deense bedrijf Pressalit is al sinds 1954 specialist in toiletzittingen en biedt zoveel keuze in design, vorm, materiaal en kleur dat er voor elke pot een passend deksel te vinden is. Om die keuze gemakkelijker te maken is er op de website van Pressalit (www.pressalit.nl) een handig hulpmiddel te vinden. Na het kiezen van de vorm van de closetpot en het invoeren van drie afmetingen, worden de passende zittingen gepresenteerd.

Wat Pressalit betreft moet een zitting in ieder geval aan een aantal voorwaarden voldoen. De zitting moet mooi zijn om naar te kijken, prettig om op te zitten, eenvoudig schoon te maken en lang meegaan. En omdat de badkamer steeds meer een echte wellnessruimte wordt waarin genieten centraal staat, mogen aan de closetzitting zelfs nog hogere eisen gesteld worden.

Rust
Een bijzondere vinding die de toiletzitting net even wat meer comfort en luxe geeft is de softclose-techniek. Deze techniek met dempingmechanisme zorgt ervoor dat de zitting vertraagd en zonder klepperend geluid sluit. Deze techniek is onder andere toegepast in de closetzitting Calmo, wat heel toepasselijk rust betekent. Deze zitting past op de meeste, gangbare closets en heeft een strakke, minimalistische belijning.

Goed passend
Voor een comfortabele zit en een mooi resultaat is het belangrijk dat de zitting goed past een aansluit op de closetpot. Wanneer het deksel over de closetpot gedeeltelijk heen valt, ontstaat visueel een mooie eenheid zonder storende naden. Stabiele scharnieren en bevestigingen van roestvrij materiaal zorgen ervoor dat de zitting jaar in jaar uit stevig op zijn plaats blijft. Een garantieperiode van 10 jaar bewijst de duurzame kwaliteit van de zittingen.

Gemak
Het schoonmaken van de closetzitting is wellicht het minst aantrekkelijke aspect. Maar ook daar maken slimme vindingen de klus wat eenvoudiger. Verschillende Pressalit zittingen zijn voorzien van een quick-release of lift-off functie, waarmee de closetzitting gemakkelijk in zn geheel van het closet is te verwijderen. Dat maakt grondig schoonmaken een stuk eenvoudiger.
www.pressalit.com

We brengen er dagelijks genoeg tijd op door en toch lijkt ons toilet het enige stuk sanitair dat geen enorme veranderingen doormaakt. Niet in design, maar ook niet in gebruik. Dat is echter niet helemaal waar, want er zit wel degelijk innovatie in toiletontwerp.

Beeld toilet antoniolupi
Strakke lijnen en een minimale vormgeving domineren dit design van de ABOL serie van antoniolupi. Het bidet en toilet zijn klein van stuk, dus ook ideaal voor kleine badkamers.

Beeld toiletarmani
Armani en Roca kwamen samen tot dit antraciet grijs toilet. Met touch-flush technologie voor het doortrekken en een wc-bril die zacht sluit. Een bijzondere exemplaar die niet misstaat in een moderne badkamer.

Beeld toiletzehder
Een koud toilet is verschrikkelijk om naar toe te moeten. Maar een hele radiator voor zon kleine ruimte is vaak onnodig. Deze Metropolitan radiator van Zehder is ideaal voor naast het toilet. Klein en zeer effectief, want door het grote platte oppervlak wordt de warmte effectiever verspreid in de ruimte.

Beeld toiletroca
De Multiclin van Roca is een welness wc. Hygiënisch, schoon en in bezit van verschillende functies waar de toiletbezoeker zeer gelukkig van wordt. Zoals een voorverwarmde wc-bril.

Voor het schoonspoelen van de intieme zones is er een straal waarbij je de druk kunt instellen om daarna met warme lucht alles weer te drogen. Verder zijn er nog functies waarmee het toilet zichzelf kan reinigen en vieze geurtjes worden geneutraliseerd.

Beeld-toiletkeramag
De MyDay collectie van Keramag heeft ook een toilet en bidet in de collectie. Het kenmerkende afvoerputje die je bij de wastafels en douches ziet, komt ook terug in het bidet.

beeld toilet-Detremmerie
Detremmerie heeft haar ontwerp Elle uitgevoerd volgens de laatste trend in sanitair. Het toilet en bidet zijn namelijk zwart. Het ontwerp zit al langer in de collectie en is geheel volgens de lijn van Detremmerie: strak en gestroomlijnd.

Beeld toilet-sensowash
Om nog meer te genieten van je toiletbezoek zou je moeten plaatsnemen op de SensoWash Starck van Duravit. Een verwarmde zitting en een draadloze afstandsbediening maken het comfortabel en dan kun je nog gebruik maken van de gemakken van dit toiletbezoek. Zoals een billendouche, een ladydouche en een föhn voor warme lucht. Daarnaast kun je voor twee bezoekers voor programmeren.

Beeld-toilet-laufen
Het Living Square concept van Laufen heeft ook een fraai exemplaar toilet en bidet in de collectie. Speciaal ontworpen voor liefhebbers van een elegante stijl die graag ook baden in de luxe van hotelbadkamers (waar Laufen haar badkamers ook regelmatig voor ontwerpt). Laufen kreeg afgelopen jaar maar liefst negen prijzen voor de duurzaamheid, het design en de gebruiksvriendelijkheid van hun ontwerpen.

Het schoonmaken en schoonhouden van uw badkamer is erg belangrijk. Voornamelijk voor de hygiëne en uw gezondheid, maar evenzo voor een duurzaam genot van uw badkamer. Regelmatig schoonmaken voorkomt problemen. Raadpleeg altijd vooraf de eventuele instructies bij onze producten. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw badkamer, geven wij u hierbij enkele adviezen voor het schoonmaken ervan.

Pressalit - de Deense fabrikant van toiletzittingen - laat de badkamer en toiletruimte spetteren van kleur. De drie nieuwe, actuele kleuren inspireren tot een gewaagde metamorfose, zonder ingewikkelde ingrepen.

Midnight blue, Hot pink en Dark purple zijn de nieuwe opties in het omvangrijke kleurenpallet van Pressalit. Deze drie kleuren behoren tot de meest trendy van dit moment. Krachtige kleuren die de bloei van het leven weergeven. Daarmee is de badkamer in een handomdraai te transformeren tot een expressieve ruimte met een sfeer van energie en enthousiasme. Met een zitting in één van de drie heldere, nieuwe kleuren en enkele goed gekozen accessoires krijgt zelfs de meest saaie badkamer of toiletruimte een exotische, paradijselijke sfeer.

De Midnight blue, Hot pink en Dark purple zittingen zijn onderdeel van het New Scandinavia-assortiment van Pressalit. New Scandinavia staat voor een klassieke vorm in een actuele uitvoering met zachte, vriendelijke belijning. Voor extra comfort is de zitting voorzien van een snelontkoppeling (Quick-Release) voor schoonmaakgemak en een dempingmechanisme (Soft-close) voor een fluisterstille landing van de zitting op het closet.

Toiletblokhouders aan de spoelrand van het toilet worden veelvuldig gebruikt op het toilet, maar het vervangen van een nieuw blokje in de houder is vaak onhygiënisch. Daarnaast reinigt het niet onder de spoelrand en kan het blokje uit de houder in het water vallen. Geberit - Europees marktleider op het gebied van sanitair technologie biedt een praktische, onzichtbare en hygiënische oplossing; een geïntegreerde toiletblokhouder voor inbouwreservoirs. Via de bedieningsplaat wordt het stortbakblokje in de houder van het reservoir geplaatst. Met als resultaat heerlijk fris water bij elke spoeling.

Hidra presenteert DECORI, een nieuwe lijn van decoratie voor haar sanitair. Nieuwe lijnen en tekens die het sanitair een exclusieve andere look geven.

Het bevat vier verschillende ontwerpen: Cube3D en Rasterbator, drie-dimensionale en optische illusies, Fume en Arabesque en zachte en gladde vormen. De decoratie is beschikbaar voor de lijnen: Hi-line, Dial, Loft en ABC.

Normaal gesproken staat u waarschijnlijk nauwelijks stil bij de hoogte van het toilet. Wie gezond van lijf en leden is, zal een paar centimeter hoger of lager niet als hinderlijk ervaren. Maar voor ouderen, voor mensen met rugklachten of mobiliteitsproblemen en voor mensen met een sterk afwijkende lichaamslengte, kan een paar centimeter een groot verschil uit maken bij het gaan zitten en gaan staan.

Natuurlijk kunt u kiezen voor een extra hoog of laag toilet, maar wanneer de individuele wensen in uw huishouden sterk verschillen, is een verstelbaar toilet een zinvolle investering. Wie vanwege een lichamelijke beperking toegewezen is op een in hoogte verstelbaar toilet, kan in aanmerking komen voor een bijdrage in het kader van de Nederlandse Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG).

Inbouwelement
Er zijn diverse in hoogte verstelbare toiletten op de markt. De truc zit m niet in het toilet zelf, maar in het inbouwelement dat ervoor zorg dat het toilet naar boven en naar beneden verplaatst kan worden. Voor de bediening is er veelal een keuze uit mechanische of elektrische systemen. Ook een afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden.

VariClo®
Het toilet VariClo® van Walraven biedt een individueel traploos verstelbare transfer- en zithoogte. Er zijn verschillende modellen, met mechanische of elektrische bediening, met een keuze uit 10 cm of 30 cm verstelbaarheid. Het speciale inbouwelement is geschikt voor nagenoeg elk standaard model wandcloset en kan desgewenst ook voorzien worden van armsteunen.

WC-lift
De WC-lift van Havobol is niet alleen als toilet maar ook als urinoir te gebruiken en is in traploos in hoogte verstelbaar, tussen de 41 en 66 cm. Door toiletdeksel en -zitting omhoog te doen gaat de WC-lift door een gasdrukhendel in 2 seconden naar urinoirhoogte. Na sluiten van het deksel keert de WC-lift via een elektronisch aangedreven spoel automatisch terug naar de uitgangspositie.

Sanmedi Hoog/Laagframe
Sanmedi biedt een hoog/laag inbouwframe voor de Closomat Rio douchewc. Deze douchewc is eigenlijk toilet en bidet in één, met onderdouche en föhn voor extra hygiëne en comfort. In combinatie met het hoog/laagframe is de douchewc in hoogte verstelbaar van 43-73 cm. Ook op dit systeem kunnen armsteunen bevestigd worden.

Schoonmaakgemak
Afgezien van zitcomfort bieden de in hoogte verstelbare toiletten ook schoonmaakgemak. Met het toilet in de hoogste positie zijn vloer en achterwand gemakkelijker schoon te maken.

Het toilet hoeft er niet meer saai of ouderwets uit te zien; zeker niet nu Grohe een nieuwe serie bedieningsplaten introduceert met LED verlichting. De GROHE Nova Light serie is een chromen bedieningspaneel met verlichting in diverse kleuren. Naast het uiterlijk is ook aandacht besteed aan waterbesparing; door de Eco Button in de Dual Flush spoelknop kan een waterbesparing tot 50% gerealiseerd worden.

Flush, zo heten de compacte designfonteinen van Clou. Er zijn zes verschillende modellen, uitgevoerd in wit Mineral Marmer en wit keramiek. Maar er is méér! De populaire modellen Flush 1, 3 en 6 zijn vanaf nu ook leverbaar in zwart keramiek (mat én glans).