12
wo, aug

De Geberit bedieningsplaat Sigma10: vernieuwd design mét spoel/stop bediening

Perfect vormgegeven én nog duurzamer

Tijdloos design verder doorontwikkeld: dat is de Geberit Sigma10 bedieningsplaat, welke een subtiele metamorfose heeft ondergaan. Door het vergroten van de bedieningsknop en een breed aanbod aan kleuren en afwerkingen, ziet deze bedieningsplaat er in elke sanitaire ruimte fantastisch uit. Met de nieuwe geïntegreerde spoel/stop bediening kan de gebruiker de toiletspoeling activeren, maar ook weer stoppen. Water besparen is hierdoor eenvoudig geworden.

Bewezen ontwerp
De heldere, ronde vorm van de Geberit bedieningsplaat voegt een subtiel accent aan de badkamer toe. Hierdoor is deze plaat de perfecte keuze voor zowel thuis, als in openbare gebouwen. Geberit heeft het ontwerp van de Sigma10 bedieningsplaat een subtiele metamorfose gegeven, waardoor het een krachtige en tijdloze uitstraling biedt, passend binnen de sanitaire ruimte anno nu.

Water besparen zonder moeite
De metamorfose van de Geberit Sigma10 biedt ook meer functionaliteit. Met de nieuwe geïntegreerde spoel/stop bediening kan de gebruiker de toiletspoeling activeren, maar ook zelf weer stoppen. Dit betekent dat de gebruiker zelf kan bepalen hoeveel spoelwater er nodig is en daarmee dus ook water kan besparen.

In combinatie met de toiletblokhouder wordt water besparen nog effectiever, zonder dat het enige moeite kost. Een stortbakblokje wordt via de toiletblokhouder achter de bedieningsplaat eenvoudig in het inbouwreservoir geplaatst en biedt hiermee het perfecte alternatief voor het schoon en fris houden van het toilet, zelfs met een gereduceerde spoelhoeveelheid.

Waardevolle trend
De bedieningsplaat Sigma10 is tevens verkrijgbaar in een touchfree, infrarood variant en in een bijpassende urinoir uitvoering (zowel hand bediend als elektronisch). Niet alleen het design en de functionaliteit van de vernieuwde plaat is aansprekend, maar ook het uitgebreide assortiment aan kleuren en materialen als kunststof en rvs.

Het is al geruime tijd een klassieker onder de WC bedieningsplaten van Geberit: de Geberit Sigma50. De Sigma50 heeft een elegante facelift ondergaan waardoor deze populaire bedieningsplaat voor het toilet nog beter te combineren is met de badkamers en toiletruimtes anno nu. Uniek aan de Geberit Sigma50 blijft de mogelijkheid de bedieningsplaat geheel naar eigen wens in te leggen met een materiaal of foto naar keuze. De sanitaire ruimte wordt - net als andere ruimtes in huis - steeds persoonlijker ingericht en gedecoreerd. Fascinerend aan de Sigma50 bedieningsplaat is het individuele ontwerp dat toegepast kan worden. De consument kan de bedieningsplaat geheel aanpassen aan het design van de sanitaire ruimte door deze naar eigen inzicht in te leggen met materialen als hout, glas, steen of ander gewenst materiaal naar keuze. Ook een fotoprint is mogelijk waarbij de keuze gemaakt kan worden tussen het uploaden van een eigen foto of het gebruik van een foto uit de bestaande galerie.

Tegenwoordig gebruiken steeds meer Nederlanders water om zichzelf op een natuurlijke en verfrissende wijze te reinigen na het toiletgebruik. Met de nieuwe Geberit AquaClean Sela introduceert Geberit, Europees marktleider in sanitaire technologie, een nieuwe douchewc die niet alleen vanwege zijn geraffineerde technologie indrukwekkend is, maar ook vanwege zijn design-georiënteerde ontwerp. De AquaClean Sela is ontworpen door de bekende Italiaanse architect en ontwerper Matteo Thun. Hij heeft de douchewc een compacte elegantie gegeven waardoor deze er als een normaal toilet uitziet, maar toch ongekende frisheid en luxe biedt. De Geberit AquaClean Sela is beschikbaar vanaf april 2013.

Niets is zo grondig, zo natuurlijk en zo verfrissend als reiniging met water, ook na gebruik van het toilet. Dat is de reden waarom de douche-wc, als symbiose van toilet en bidet, steeds populairder wordt. In Azië is dit comfort al een hele tijd standaard, maar ook in de westerse wereld ontdekken steeds meer mensen de douche-wc. Een discreet en aantrekkelijk ontwerp speelt een belangrijke rol. In 2010 introduceerde badkamerfabrikant Duravit samen met ontwerper Philippe Starck de SensoWash douche-wc-zitting. Duravit gaat nu nog een stap verder in verbetering van de esthetiek met de introductie van SensoWash C, met een verborgen stroom en water aansluiting. Het ontwerp harmoniseert nu beter dan ooit met een tijdloos en modern badkamerontwerp.

Passend binnen de trend van wellness met luxe slaap- en badkamers introduceert Luca Sanitair de G-Full toiletbank van het merk Hatria. Een bijzonder vormgegeven bank waarin het toilet geheel geintegreerd is. Met een stijlvolle bijpassende witte lade onder de bank is het toilet geheel weggewerkt.

Sphinx 300 Kids Turtle closetzitting is méér dan kindvriendelijk. Op de KindVak 2011 introduceerde Sphinx een closetzitting speciaal voor kinderen, waarbij functionaliteit, ergonomie en onderhoudsgemak voorop staan. Het is voor kleuterleidsters of personeel van crèches ondoenlijk om meerdere kinderen tegelijk te helpen met het naar het toilet gaan. Het scheelt daarom veel werk als peuters dit zelf kunnen. En het is natuurlijk ook in het belang van de ontwikkeling van het kind zelf. De Sphinx 300 Kids-serie ondersteunt daarom kinderen bij het spelenderwijs ontwikkelen van hun lichaamsverzorging. De nieuwe closetzitting binnen deze serie, met de vormgeving die lijkt op een schildpad, past binnen de belevingswereld van de kleine gebruiker en nodigt uit tot zelfstandig toiletgebruik.

Iets simpels als toiletpapier is al jaren in vele landen een levendige discussie waar menig onderzoek op losgelaten is. Moet het eerste velletje voorlangs of achterlangs hangen? En is de manier waarop je het ophangt kenmerkend voor je persoonlijkheid? Volgens zeggen ben je open en sociaal als je voorlangs rolt. Rol je vanaf de achterkant dan ben je introvert en verlegen. Dhr. Jordens, Docent Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht geeft aan dat er twee zaken meespelen; wat vinden wij er net uitzien en wat is het gemakkelijkst.

De Hogere Hotelschool geeft aan dat het er netter uitziet als de toiletrol voorlangs hangt. Het papier hangt dan van de muur af en er moet - als je het echt netjes wilt doen - een soort puntje in het eindstukje gevouwen worden. Qua hygiëne is het ook iets beter als de rol voorlangs hangt. Dan hoef je met je hand de muur niet aan te raken. In alle gevallen schuurt de toiletrol langs de muur en kost daardoor kracht om het papier af te rollen. Uit onderzoek van dhr. Jordens blijkt dat de rol minder schuurt als het toiletpapier langs de muur hangt. Als je dan namelijk aan het papier trekt, wordt de rol een beetje van de muur af getrokken. Als het papier daarentegen aan de voorkant hangt, wordt de toiletrol juist tegen de muur aangedrukt waardoor de rol meer wrijving heeft. Het kost ongeveer drie keer zoveel kracht als je de toiletrol voorlangs hebt hangen. Maar de energie die dit per jaar scheelt is maar heel weinig.

Volgens Wikipedia hangt de voorkeursmethode van de ‘toiletpapieroriëntatie’ af van wat men persoonlijk het prettigst vindt of van huis uit gewend is. Bij een Amerikaans onderzoek bleek 60 - 70% van de ondervraagden de voorkeur te geven aan de rol naar ‘voren’. Hoewel het iets triviaals lijkt, hebben mensen vaak sterke meningen over welke manier van de toiletrol ophangen het beste is. Onder andere hygiëne, papierbesparing, de mate waarin het papier makkelijk af te scheuren is worden door voorstanders van beide methodes gebruikt als argument waarom hun manier de beste is. Volgens diverse onderzoekers is deze vraag relevant omdat juist zo iets alledaags veel zegt over de sociale constructie van regels en gebruiken die men eigenlijk onbewust toepast. Er is dan ook al geregeld onderzoek naar gedaan, waarbij onder andere leeftijd, geslacht, politieke filosofie en economische status als factoren zijn meegenomen.

De voornaamste reden die mensen geven voor de manier waarop zij de toiletrol het liefst ophangen, is omdat ze voorlangs handiger vinden voor het pakken van een nieuw velletje papier, aldus Wikipedia. Een ander voordeel bij het voorlangs hangen van de toiletrol is dat je dan met de richting mee trekt van de klep, waardoor je langs de rand van de klep je papier af kan scheuren, aldus Geesa, fabrikant van badkameraccessoires. ‘Tegenwoordig zijn er diverse modellen en varianten toiletrolhouders waar in het ontwerp rekening is gehouden met de afstand tussen muur en toiletrol. Door het vrij hangen van de rol speelt het krachtgebruik bij het afrollen van het wc-papier geen rol meer. En is het een kwestie van gewoonten en voorkeur, vinden ze bij Geesa.

De nieuwe Geberit Sigma01 bedieningsplaat voor het toilet is de opvolger van dé succesvolle 2-toets bedieningsplaat Geberit Samba; sinds de introductie in 2001 één van de meest geliefde platen. Het ontwerp van deze bedieningsplaat is in een modern jasje gestoken en vervangt de huidige Geberit Samba bedieningsplaat volledig.

Het doorspoelen van een wc gaat gepaard met behoorlijk wat techniek. De tijd van stortbakken met een handgeknoopt koord om door te trekken ligt ver achter ons. Een inbouwreservoir met wandhangend toilet en een bedieningsplaat wordt steeds meer standaard. Geberit, Europees marktleider en wereldwijd aanbieder van sanitaire technologie introduceert onder de naam Sigma50 een collectie bedieningsplaten die de finishing touch vormen voor iedere badkamer of toilet.

Met de nieuwe, strak gevormde Sigma50 bedieningsplaat met een tweetoets spoeltechniek (voor grote én waterbesparende, kleine spoeling), zijn de mogelijkheden oneindig. Want naast een aantal standaard leverbare kleuren en materialen, kan men ook kiezen voor een plaat met individuele ontwerpmogelijkheden.

Deze variant wordt zonder front geleverd en kan vervolgens vrij ingevuld worden met een front in bijvoorbeeld hout, glas, natuursteen, foto, tekst, schilderij, logo, enzovoorts. De consument of architect ontwerpt precies die bedieningsplaat die past bij het interieur van de badkamer of toilet.


GA_googleFillSlot("breedalgemeen");

De Sigma50 bedieningsplaten zijn standaard leverbaar met een front in wit, zwart, pergamon, melkglas groen, rookglas spiegelend en melkglas wit met ornament. De afmeting van de Sigma50 bedieningsplaat is 24,6 x 16,4 cm. Bruto adviesprijs vanaf € 170,- excl. BTW

Kadotip: deze bedieningsplaat is een origineel geschenk ter gelegenheid van een nieuwe woning: maak hem helemaal persoonlijk voor de toekomstige gebruikers.