Luca Sanitair breidt haar assortiment LucaWood badkamermeubelen uit met een drietal fonteinmeubeltjes. Vanaf nu zijn de drie fonteinmeubeltjes 'Iris FP1', 'Iris FP2' en 'Iris FP3' standaard in het assortiment opgenomen en uit voorraad leverbaar. De nieuwe LucaWood fonteinmeubeltjes zijn uitgevoerd in massief eiken in de kleur 'Smoke'. Alle LucaWood houten meubelen zijn ambachtelijk handgemaakt. De LucaWood fonteinmeubeltjes zijn bijzonder praktisch ontworpen en optimaal te combineren met de LUVA fonteinen. Zowel LucaWood als LUVA zijn eigen merken van Luca Sanitair en alleen verkrijgbaar bij de geselecteerde showrooms. Zie www.lucasanitair.nl.

De 5 misvattingen over het reinigen met water. Geberit AquaClean douchewc reinigt het onderlichaam met water op het toilet. Het reinigen met water op het toilet is in Nederland meer en meer bespreekbaar. Het wordt ook wel het ‘Nieuwe Welzijn’ genoemd. Steeds meer consumenten, hotels en wellness centra kiezen voor een AquaClean douchewc, de toilet en bidet in één die het onderlichaam reinigt met water. Steeds meer Nederlanders raken overtuigd van deze nieuwe vorm van welzijn op het toilet, echter heersen er ook nog enkele vooroordelen.

Welke zitting past op mijn toilet? Pressalit app voor het vinden van een passende toiletzitting

Het vinden van een perfect passende toiletzitting voor een toilet is niet eenvoudig. Er zijn zoveel verschillende toiletten; van verschillende fabrikanten, in verschillen modellen en vormen... Pressalit ontwikkelde een handige app. Eenvoudig in gebruik, helder en effectief. Via een paar simpele stappen helpt deze app om een perfect passende toiletzitting te vinden.

De app biedt de mogelijkheid om te zoeken via drie ingangen: op basis van de fabrikant, uitgaande van de vorm van het toilet, of door te zoeken in het complete assortiment van toiletzittingen. Via heldere, eenvoudige stappen wordt de perfect passende zitting geselecteerd. De gebruiker krijgt een compleet overzicht en heeft desgewenst de mogelijkheid om voor iedere toiletzitting dieper op de technische details in te gaan.

Het gepresenteerde overzicht biedt informatie over het model en de scharnieren. Er wordt een helder overzicht van de functies van de toiletzitting gepresenteerd, evenals van de montage- en scharniermogelijkheden. De filterknop maakt het mogelijk om de zoekactie te beperken of uit te breiden. Er kan ondermeer gezocht worden op kleuren, functies, montage, etc. Afbeeldingen geven een goed beeld van de afzonderlijke toiletzittingen.

Ter completering biedt de app een aantal handige extra’s.
Eenvoudige toegang tot technische gegevensbladen in pdf-formaat.
Bewaren van favoriete toiletzittingen onder “favorieten”.
E-mailen van productoverzichten naar bijvoorbeeld klanten of relaties.

De Pressalit app is gratis beschikbaar voor iPad (iOS 6.1 of nieuwer) in de Nederlandse taal. Te downloaden via iTunes of App Store.

Gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden stellen andere eisen aan een woning dan ouderen die langer op zichzelf willen wonen. Eén wooneis hebben ze echter gemeen: een badkamer die voor elke leeftijd flexibiliteit en comfort combineert. Dat biedt bijvoorbeeld het nieuwe Eco Plus-element van Viega. Hiermee kan de wc bij iedere keer dat deze wordt gebruikt, met één druk op de knop traploos in hoogte worden versteld. Elektronica of extra werkzaamheden zijn hiervoor overbodig. Alle techniek gaat schuil achter een glasplaat die het geheel een aansprekend design geeft.

Niet alleen in gezinswoningen met wisselende samenstellingen, maar ook bij ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen wordt steeds vaker een beroep gedaan op producten die individueel zijn in te stellen. Een oplossing voor de wc biedt Viega met het nieuwe Eco Plus-element. Met een druk op de knop laat de wc zich variabel en traploos in hoogte verstellen. Het element kan met alle gangbare keramiek worden gecombineerd.

Alleen drukknop zichtbaar

Onzichtbaar weggewerkt achter veiligheidsglas, bevinden zich een geleidingsysteem en beweegbare profielen met flexibele afvoer- en spoelbocht. Daarmee kan het wc-keramiek veilig, storingsvrij en traploos 80 millimeter omhoog en omlaag worden bewogen. De standaard maximale zithoogte bedraagt 49 cm. Alleen de drukknop die op de glasplaat wordt gemonteerd, is zichtbaar.

Vertrouwde en eenvoudige montage

De installatie van het wc-element is identiek aan die van andere Viega Eco Plus-modules. Ook de bekende systeemmaat met een breedte van 490 millimeter en een hoogte van 1.130 millimeter is hetzelfde.

Is het wc-element eenmaal gemonteerd, dan kan de tegelzetter met een speciaal meegeleverde afdekking tot aan de opening voor de bedieningsplaat doorwerken. De installateur plaatst vervolgens de kunststof dekplaat met afdichting en brengt daarna de glasplaat aan. Tot slot worden de drukknop en het wc-keramiek gemonteerd.

Voor het interieur van het wc-element wordt de vertrouwde Viega inbouw-spoelkasttechnologie toegepast. Deze is verkrijgbaar in handmatige, contactloze of elektronische uitvoering. Ook opklapbare steunleuningen met wc-afstandsbediening kunnen probleemloos met het wc-element worden gecombineerd.

Luca Sanitair, gespecialiseerd in Italiaans sanitair, lanceert drie compleet nieuwe urinoirs. Het gaat om het hangende en plat afgeschuinde model LGOR, uit de serie Le Giare, het organisch gevormde hangende en ronde urinoir ORBL (zie foto) en het strakke rechthoekige staande model ORSL (zie foto). De nieuwe urinoirs zijn ambachtelijk handgemaakt van schitterend Italiaans keramiek door het topmerk Cielo uit het Italiaanse Viterbo, noordelijk van Rome. De Italiaanse urinoirs van Luca Sanitair worden exclusief geleverd in Nederland en Vlaanderen door Luca Sanitair via geselecteerde showrooms en zijn niet via internet verkrijgbaar.

Nieuwe, gewaagde kleuren Pressalit Scandinavia PLUS Pressalit - de Deense fabrikant van closetzittingen - introduceert drie nieuwe kleuren binnen de Scandinavia PLUS collectie. Naast handdoeken en accessoires, is ook de closetzitting in toenemende mate een item dat de individuele sfeer en karakter van de badkamer bepaalt. De nieuwe kleuren zorgen voor een temperamentvolle, exotische sfeer.

Groots gamma voor het kleinste kamertje
Ideal Standard presenteert Connect en Softmood voor toiletruimte

Niet iedereen heeft de ruimte om een luxueuze wellnessbadkamer of zelfs maar een toilet veel groter dan een bezemkast in te richten. Toch krijg je met een slimme indeling en de juiste installatie een echt wow-effect. Dat bewijst Ideal Standard met zijn ‘Connect’ en ‘Softmood’ programma. De nieuwe modellen maken de ruimte niet alleen optisch groter, maar ook makkelijker in onderhoud én hygiënischer. Daarmee zorgt Ideal Standard als eerste voor een dergelijk totaalaanbod van oplossingen voor het toilet of de kleine badkamer.

Feit: afhankelijk van de individuele ‘snelheid’, verblijven we één tot drie jaar van ons leven op het toilet. En dat wordt er niet minder op. Met hun social media bij de hand, spenderen jongeren tot 30 jaar bijna dubbel zoveel tijd op het toilet als de generatie van hun ouders*. We willen dus steeds meer dat het kleinste kamertje niet alleen een functionele, maar ook aangename plek wordt die bovendien ergonomisch en ecologisch verantwoord is. Precies wat Ideal Standard met de series Connect en Softmood heeft ontwikkeld.

Robuuste elegantie
Met de serie Connect Space focust Ideal Standard volledig op het optimaliseren van een beperkte ruimte. Een hoekopstelling of een verkort staand of hangtoilet van slechts 48 cm diep kan gecombineerd worden met een design handenwassertje van 45 cm breed en bijpassend handig meubel met een diepte van 24 cm, verkrijgbaar in maar liefst 5 kleuruitvoeringen. Deze opstelling creëert veel handige opbergruimte én een visueel ruimtelijk effect.

Bij de Connect toiletten kan u voor het reservoir kiezen tussen het afgeronde Arc design of het hoekige Cube design. Dat harmonieuze lijnenspel gaat speels over naar de bijpassende wastafel of fontein. Bij het staand closet kan je ook kiezen voor het ‘back to wall’ model, strak en makkelijk in onderhoud.

Meer hygiëne heb je dan weer met de handige ‘easy take off’ en soft closing zitting van Connect, makkelijk afklikbaar voor optimaal onderhoud. Voor écht doorgedreven hygiëne ontwikkelde Ideal Standard eerder al de Contour 21 WC zonder spoelrand, ontleend aan de hoge eisen van zorginstellingen. Zonder verborgen hoekjes waar bacteriën zich kunnen nestelen. We kijken alvast uit naar komst van de Connect WC zonder spoelrand in september 2013.

Vrijheid, blijheid
Ook bij de totale badkamercollectie Softmood staat het zelf in alle vrijheid ontwerpen van de toiletruimte centraal. Voor elke ruimte is de juiste oplossing voorhanden. Het hang- of staande closet van Softmood kan gecombineerd worden met een ensemble van fontein en handig bijpassend meubel.

Uiteraard hebben Softmood en Connect heel wat dingen gemeen, zoals de makkelijk reinigbare geglazuurde spoelrand en een reservoir met dubbele doorspoeloptie (3 of 6 liter) die een waterbesparing tot 25% oplevert. Tot slot biedt Ideal Standard bij beide collecties een uitgebreid gamma accessoires om het geheel af te maken, van toiletborstels tot WC-rolhouders en handdoekhouders.

Van alle schoonmaakklussen behoort het schoonmaken van het closet ongetwijfeld tot de minst favoriete. Alle reinigende toiletblokken ten spijt, de spoelrand blijft een moeilijk te reinigen broeihaard van bacteriën en vuil. Het Sphinx Rimfree wandcloset is hierop een opvallende uitzondering. Dit closet heeft namelijk geen spoelrand. Het slimme ontwerp en de speciaal ontwikkelde spoeltechniek, maken het hygiënisch schoonmaken van het closet een stuk gemakkelijker. De binnenzijde van het closet is volledig glad, zonder verborgen holtes.

De Geberit bedieningsplaat Sigma10: vernieuwd design mét spoel/stop bediening

Perfect vormgegeven én nog duurzamer

Tijdloos design verder doorontwikkeld: dat is de Geberit Sigma10 bedieningsplaat, welke een subtiele metamorfose heeft ondergaan. Door het vergroten van de bedieningsknop en een breed aanbod aan kleuren en afwerkingen, ziet deze bedieningsplaat er in elke sanitaire ruimte fantastisch uit. Met de nieuwe geïntegreerde spoel/stop bediening kan de gebruiker de toiletspoeling activeren, maar ook weer stoppen. Water besparen is hierdoor eenvoudig geworden.

Bewezen ontwerp
De heldere, ronde vorm van de Geberit bedieningsplaat voegt een subtiel accent aan de badkamer toe. Hierdoor is deze plaat de perfecte keuze voor zowel thuis, als in openbare gebouwen. Geberit heeft het ontwerp van de Sigma10 bedieningsplaat een subtiele metamorfose gegeven, waardoor het een krachtige en tijdloze uitstraling biedt, passend binnen de sanitaire ruimte anno nu.

Water besparen zonder moeite
De metamorfose van de Geberit Sigma10 biedt ook meer functionaliteit. Met de nieuwe geïntegreerde spoel/stop bediening kan de gebruiker de toiletspoeling activeren, maar ook zelf weer stoppen. Dit betekent dat de gebruiker zelf kan bepalen hoeveel spoelwater er nodig is en daarmee dus ook water kan besparen.

In combinatie met de toiletblokhouder wordt water besparen nog effectiever, zonder dat het enige moeite kost. Een stortbakblokje wordt via de toiletblokhouder achter de bedieningsplaat eenvoudig in het inbouwreservoir geplaatst en biedt hiermee het perfecte alternatief voor het schoon en fris houden van het toilet, zelfs met een gereduceerde spoelhoeveelheid.

Waardevolle trend
De bedieningsplaat Sigma10 is tevens verkrijgbaar in een touchfree, infrarood variant en in een bijpassende urinoir uitvoering (zowel hand bediend als elektronisch). Niet alleen het design en de functionaliteit van de vernieuwde plaat is aansprekend, maar ook het uitgebreide assortiment aan kleuren en materialen als kunststof en rvs.