Luca Sanitair, gespecialiseerd in Italiaans sanitair, lanceert drie compleet nieuwe urinoirs. Het gaat om het hangende en plat afgeschuinde model LGOR, uit de serie Le Giare, het organisch gevormde hangende en ronde urinoir ORBL (zie foto) en het strakke rechthoekige staande model ORSL (zie foto). De nieuwe urinoirs zijn ambachtelijk handgemaakt van schitterend Italiaans keramiek door het topmerk Cielo uit het Italiaanse Viterbo, noordelijk van Rome. De Italiaanse urinoirs van Luca Sanitair worden exclusief geleverd in Nederland en Vlaanderen door Luca Sanitair via geselecteerde showrooms en zijn niet via internet verkrijgbaar.

Nieuwe, gewaagde kleuren Pressalit Scandinavia PLUS Pressalit - de Deense fabrikant van closetzittingen - introduceert drie nieuwe kleuren binnen de Scandinavia PLUS collectie. Naast handdoeken en accessoires, is ook de closetzitting in toenemende mate een item dat de individuele sfeer en karakter van de badkamer bepaalt. De nieuwe kleuren zorgen voor een temperamentvolle, exotische sfeer.

Groots gamma voor het kleinste kamertje
Ideal Standard presenteert Connect en Softmood voor toiletruimte

Niet iedereen heeft de ruimte om een luxueuze wellnessbadkamer of zelfs maar een toilet veel groter dan een bezemkast in te richten. Toch krijg je met een slimme indeling en de juiste installatie een echt wow-effect. Dat bewijst Ideal Standard met zijn ‘Connect’ en ‘Softmood’ programma. De nieuwe modellen maken de ruimte niet alleen optisch groter, maar ook makkelijker in onderhoud én hygiënischer. Daarmee zorgt Ideal Standard als eerste voor een dergelijk totaalaanbod van oplossingen voor het toilet of de kleine badkamer.

Feit: afhankelijk van de individuele ‘snelheid’, verblijven we één tot drie jaar van ons leven op het toilet. En dat wordt er niet minder op. Met hun social media bij de hand, spenderen jongeren tot 30 jaar bijna dubbel zoveel tijd op het toilet als de generatie van hun ouders*. We willen dus steeds meer dat het kleinste kamertje niet alleen een functionele, maar ook aangename plek wordt die bovendien ergonomisch en ecologisch verantwoord is. Precies wat Ideal Standard met de series Connect en Softmood heeft ontwikkeld.

Robuuste elegantie
Met de serie Connect Space focust Ideal Standard volledig op het optimaliseren van een beperkte ruimte. Een hoekopstelling of een verkort staand of hangtoilet van slechts 48 cm diep kan gecombineerd worden met een design handenwassertje van 45 cm breed en bijpassend handig meubel met een diepte van 24 cm, verkrijgbaar in maar liefst 5 kleuruitvoeringen. Deze opstelling creëert veel handige opbergruimte én een visueel ruimtelijk effect.

Bij de Connect toiletten kan u voor het reservoir kiezen tussen het afgeronde Arc design of het hoekige Cube design. Dat harmonieuze lijnenspel gaat speels over naar de bijpassende wastafel of fontein. Bij het staand closet kan je ook kiezen voor het ‘back to wall’ model, strak en makkelijk in onderhoud.

Meer hygiëne heb je dan weer met de handige ‘easy take off’ en soft closing zitting van Connect, makkelijk afklikbaar voor optimaal onderhoud. Voor écht doorgedreven hygiëne ontwikkelde Ideal Standard eerder al de Contour 21 WC zonder spoelrand, ontleend aan de hoge eisen van zorginstellingen. Zonder verborgen hoekjes waar bacteriën zich kunnen nestelen. We kijken alvast uit naar komst van de Connect WC zonder spoelrand in september 2013.

Vrijheid, blijheid
Ook bij de totale badkamercollectie Softmood staat het zelf in alle vrijheid ontwerpen van de toiletruimte centraal. Voor elke ruimte is de juiste oplossing voorhanden. Het hang- of staande closet van Softmood kan gecombineerd worden met een ensemble van fontein en handig bijpassend meubel.

Uiteraard hebben Softmood en Connect heel wat dingen gemeen, zoals de makkelijk reinigbare geglazuurde spoelrand en een reservoir met dubbele doorspoeloptie (3 of 6 liter) die een waterbesparing tot 25% oplevert. Tot slot biedt Ideal Standard bij beide collecties een uitgebreid gamma accessoires om het geheel af te maken, van toiletborstels tot WC-rolhouders en handdoekhouders.

Van alle schoonmaakklussen behoort het schoonmaken van het closet ongetwijfeld tot de minst favoriete. Alle reinigende toiletblokken ten spijt, de spoelrand blijft een moeilijk te reinigen broeihaard van bacteriën en vuil. Het Sphinx Rimfree wandcloset is hierop een opvallende uitzondering. Dit closet heeft namelijk geen spoelrand. Het slimme ontwerp en de speciaal ontwikkelde spoeltechniek, maken het hygiënisch schoonmaken van het closet een stuk gemakkelijker. De binnenzijde van het closet is volledig glad, zonder verborgen holtes.

De Geberit bedieningsplaat Sigma10: vernieuwd design mét spoel/stop bediening

Perfect vormgegeven én nog duurzamer

Tijdloos design verder doorontwikkeld: dat is de Geberit Sigma10 bedieningsplaat, welke een subtiele metamorfose heeft ondergaan. Door het vergroten van de bedieningsknop en een breed aanbod aan kleuren en afwerkingen, ziet deze bedieningsplaat er in elke sanitaire ruimte fantastisch uit. Met de nieuwe geïntegreerde spoel/stop bediening kan de gebruiker de toiletspoeling activeren, maar ook weer stoppen. Water besparen is hierdoor eenvoudig geworden.

Bewezen ontwerp
De heldere, ronde vorm van de Geberit bedieningsplaat voegt een subtiel accent aan de badkamer toe. Hierdoor is deze plaat de perfecte keuze voor zowel thuis, als in openbare gebouwen. Geberit heeft het ontwerp van de Sigma10 bedieningsplaat een subtiele metamorfose gegeven, waardoor het een krachtige en tijdloze uitstraling biedt, passend binnen de sanitaire ruimte anno nu.

Water besparen zonder moeite
De metamorfose van de Geberit Sigma10 biedt ook meer functionaliteit. Met de nieuwe geïntegreerde spoel/stop bediening kan de gebruiker de toiletspoeling activeren, maar ook zelf weer stoppen. Dit betekent dat de gebruiker zelf kan bepalen hoeveel spoelwater er nodig is en daarmee dus ook water kan besparen.

In combinatie met de toiletblokhouder wordt water besparen nog effectiever, zonder dat het enige moeite kost. Een stortbakblokje wordt via de toiletblokhouder achter de bedieningsplaat eenvoudig in het inbouwreservoir geplaatst en biedt hiermee het perfecte alternatief voor het schoon en fris houden van het toilet, zelfs met een gereduceerde spoelhoeveelheid.

Waardevolle trend
De bedieningsplaat Sigma10 is tevens verkrijgbaar in een touchfree, infrarood variant en in een bijpassende urinoir uitvoering (zowel hand bediend als elektronisch). Niet alleen het design en de functionaliteit van de vernieuwde plaat is aansprekend, maar ook het uitgebreide assortiment aan kleuren en materialen als kunststof en rvs.

Het is al geruime tijd een klassieker onder de WC bedieningsplaten van Geberit: de Geberit Sigma50. De Sigma50 heeft een elegante facelift ondergaan waardoor deze populaire bedieningsplaat voor het toilet nog beter te combineren is met de badkamers en toiletruimtes anno nu. Uniek aan de Geberit Sigma50 blijft de mogelijkheid de bedieningsplaat geheel naar eigen wens in te leggen met een materiaal of foto naar keuze. De sanitaire ruimte wordt - net als andere ruimtes in huis - steeds persoonlijker ingericht en gedecoreerd. Fascinerend aan de Sigma50 bedieningsplaat is het individuele ontwerp dat toegepast kan worden. De consument kan de bedieningsplaat geheel aanpassen aan het design van de sanitaire ruimte door deze naar eigen inzicht in te leggen met materialen als hout, glas, steen of ander gewenst materiaal naar keuze. Ook een fotoprint is mogelijk waarbij de keuze gemaakt kan worden tussen het uploaden van een eigen foto of het gebruik van een foto uit de bestaande galerie.

Tegenwoordig gebruiken steeds meer Nederlanders water om zichzelf op een natuurlijke en verfrissende wijze te reinigen na het toiletgebruik. Met de nieuwe Geberit AquaClean Sela introduceert Geberit, Europees marktleider in sanitaire technologie, een nieuwe douchewc die niet alleen vanwege zijn geraffineerde technologie indrukwekkend is, maar ook vanwege zijn design-georiënteerde ontwerp. De AquaClean Sela is ontworpen door de bekende Italiaanse architect en ontwerper Matteo Thun. Hij heeft de douchewc een compacte elegantie gegeven waardoor deze er als een normaal toilet uitziet, maar toch ongekende frisheid en luxe biedt. De Geberit AquaClean Sela is beschikbaar vanaf april 2013.

Niets is zo grondig, zo natuurlijk en zo verfrissend als reiniging met water, ook na gebruik van het toilet. Dat is de reden waarom de douche-wc, als symbiose van toilet en bidet, steeds populairder wordt. In Azië is dit comfort al een hele tijd standaard, maar ook in de westerse wereld ontdekken steeds meer mensen de douche-wc. Een discreet en aantrekkelijk ontwerp speelt een belangrijke rol. In 2010 introduceerde badkamerfabrikant Duravit samen met ontwerper Philippe Starck de SensoWash douche-wc-zitting. Duravit gaat nu nog een stap verder in verbetering van de esthetiek met de introductie van SensoWash C, met een verborgen stroom en water aansluiting. Het ontwerp harmoniseert nu beter dan ooit met een tijdloos en modern badkamerontwerp.

Passend binnen de trend van wellness met luxe slaap- en badkamers introduceert Luca Sanitair de G-Full toiletbank van het merk Hatria. Een bijzonder vormgegeven bank waarin het toilet geheel geintegreerd is. Met een stijlvolle bijpassende witte lade onder de bank is het toilet geheel weggewerkt.