Vieze luchtjes en slechte hygiëne op het toilet behoren standaard tot onze grootste ergernissen, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Zowel op ons werk, langs de snelweg, in een horecagelegenheid, maar ook als we thuis zijn, willen we een schoon en fris toiletgevoel. Geberit, Europees marktleider in sanitair technologie, bezorgt wc-gebruikers met het DuoFresh toiletsysteem en met de AquaClean douchewc een verademing. Het innovatieve DuoFresh toiletsysteem verwijdert onaangename geurtjes direct vanuit de toiletpot. Daarnaast heeft de DuoFresh heerlijk fris water bij elke spoeling; een constante frisse lucht vult de ruimte. De Geberit AquaClean douchewc zorgt voor een fris en schoongewassen gevoel bij de gebruiker. Deze toilet en bidet in één reinigt het onderlichaam met lichaamswarm water na het toiletbezoek. Dit zorgt voor een fris en schoon gevoel gedurende de hele dag. Beide toilet noviteiten zijn zowel los als gecombineerd in elke toiletruimte toe te passen. Frisheid kan zo aantrekkelijk zijn!

De wc met douchefunctie nu ook verkrijgbaar als vloerstaand toilet. De Italiaanse architect en ontwerper Matteo Thun heeft, naast de vorig jaar geïntroduceerde Geberit AquaClean Sela douchewc, nu ook een vloerstaande Sela ontworpen. Met de nieuwe vloerstaande AquaClean Sela is de douchewc vanaf heden voor iedereen toe te passen, onafhankelijk van het badkamerontwerp en waar de afvoer zich bevindt. De Geberit AquaClean Sela ziet eruit als een normaal toilet en biedt ongekende frisheid en hygiëne. Niet alleen vanwege zijn geraffineerde en onzichtbare technologie is deze wc indrukwekkend, maar ook vanwege zijn design-georiënteerde ontwerp. De AquaClean Sela heeft strakke lijnen en een compacte elegantie. Met één druk op de knop wordt de douchefunctie geactiveerd en het onderlichaam gereinigd met lichaamswarm water. De Geberit AquaClean Sela vloerstaand is beschikbaar vanaf april 2014.

Het recent en succesvol geïntroduceerde Geberit Monolith wc element heeft een enorme innovatie ondergaan. Hetmoderne wc-reservoir, dat vóór de muur geplaatst wordt ter vervanging van de vaak onelegante laaghangende wc stortbak of het keramisch duoblok, heeft er diverse functies bijgekregen. De innovatieve Geberit Monolith Plus biedt nu ook ComfortLight, geurzuivering en elektronische bedieningstoetsen. Dit product is letterlijk hét stralend middelpunt in elke sanitaire ruimte.

Geberit Monolith Plus is een nieuw soort reservoir dat voor de muur geplaatst wordt en helemaal strak afgewerkt is in glas en aluminium. De geïntegreerde luchtzuiveringsfunctie, de intelligente licht-sensortechnologie en de uitzonderlijk comfortabele spoelbediening zijn slechts drie van de vele eigenschappen, die dit product kenmerken, maar bovenal is het toch vooral het bijzondere design wat eruit springt.

Luchtzuivering
Zowel in een toilet als in een badkamer geeft een goede geurafzuiging een prettige dosis frisheid. Het Geberit Monolith Plus wc element biedt een simpele en stijlvolle manier om aan deze behoefte te voldoen. Vieze geurtjes worden in het element geneutraliseerd met behulp van een duurzaam keramisch filter dat maar liefst 6 jaar mee gaat en geïntegreerd is in het reservoir. De lucht wordt gezuiverd en vervolgens weer aan de zijkanten van het element teruggebracht in de ruimte. Het geurzuiveringssysteem wordt eenvoudig in werking gesteld door een soft-touch knop bovenop het element of automatisch via een afstand-detectie (< 50 cm). De luchtzuivering stopt automatisch weer na 10 minuten.

ComfortLight en soft-touch bediening
De slanke LED-lichtbalk aan de bovenzijde van het element biedt discreet en indirect licht, dat aangaat zodra iemand bij het toilet komt. ComfortLight is het meest opvallende kenmerk van het Geberit Monolith Plus wc element. Er kan gekozen worden uit 7 lichtkleuren en ook de intensiteit kan naar wens aangepast worden. De verlichting schakelt na 5 minuten automatisch weer uit als de ruimte wordt verlaten; intelligent en energiebesparend. Middels elektrische soft-touch toetsen bovenop het element wordt op een comfortabele wijze de spoeling geactiveerd. Het aluminiumoppervlak is gesloten en daardoor hygiënisch en makkelijk te reinigen.

Geberit Monolith serie
Naast deze nieuwe comfortabele eigenschappen, geniet dit product ook de ‘standaard’ voordelen van het Geberit Monolith wc element. Naast de wc elementen beschikt de serie ook over Monolith wastafel elementen. Voor alle elementen geldt; er zijn geen ingrijpende installatie aanpassingen nodig. En dat is bij het verbouwen van de badkamer of het toilet een groot voordeel. De elementen zijn te combineren met vrijwel elk type keramiek en de Monolith serie is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren glazen voorplaten, te weten: wit, zwart en umbra (donkerbruin), Deze zijn van hoogwaardig veiligheidsglas gemaakt.

Een slanke plaat van glas of roestvast staal, zwevend op een paar millimeter vanaf de wand, zonder toetsen of knoppen; zo ziet de Sigma70 bedieningsplaat eruit. Uniek aan deze bedieningsplaat is dat het traditionele ‘doorspoelen’ niet meer van toepassing is. Met een lichte druk op de glazen of rvs plaat wordt het spoelmechanisme in werking gesteld. Dit is mogelijk dankzij een servo-eenheid, die slim gebruik maakt van de waterdruk in de toevoerleiding. Door deze techniek is er geen elektriciteit nodig en hoeft er alleen maar lichtjes op de linker of rechterzijde – afhankelijk of men een grote of kleine spoeling wenst - van de bedieningsplaat gedrukt te worden. Een plaat met verfijnde elegantie voor stijlbewuste personen.

Tegenwoordig zijn er honderden verschillende modellen closets, maar de nieuwe Rimfree closet maakt het verschil. De Rimfree closet is gemaakt naar inrichting, design en comfort. Het is niet te voorkomen dat er bij traditionele closets verborgen vuilafzettingen zullen ontstaan in de spoelrand. De nieuwe Rimfree closet heeft geen spoelrand, hierdoor kan er ook geen vuilafzetting ontstaan. Erg hygiënisch dus!

Waterbesparing
Niet is de nieuwe Rimfree closet heel hygiënisch, maar ook erg milieubewust. De Sphinx 300 verbruikt maar 4,5 liter per spoelbeurt. Dit is 50% minder dan een traditionele closet. Een gepatenteerde spoelwaterverdeler verspreidt het water symmetrisch in de kom en garandeert een onberispelijk spoelgedrag. Hierdoor voldoet de Rimfree closet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Onderhoud
De Rimfree closet heeft veel minder onderhoud nodig dan een traditionele closet. Omdat de Rimfree geen spoelrand heeft, kunnen zich hier ook geen bacteriën in ophopen. De binnenkant van de closet is heel makkelijk stralend schoon te houden. Dit bespaart tijd én schoonmaakmiddelen, dubbel milieubewust dus.

Verstopplaatsen uitgesloten
Omdat er de spoelrand vervalt, valt hier ook niets onder te verstoppen. In justitiële instellingen wordt dit vaak gedaan met drugs. Dit is onmogelijk met de Sphinx Rimfree.

Verschillende uitvoeringen
De Sphinx Rimfree komt in 4 verschillende uitvoeren zodat ieder naar eigen keuze een Rimfree uit kan kiezen. Het verschil in de modellen zijn: de afmeting, het design (klassiek of modern) en de inhoud van de spoelbak.

Luca Sanitair breidt haar assortiment LucaWood badkamermeubelen uit met een drietal fonteinmeubeltjes. Vanaf nu zijn de drie fonteinmeubeltjes 'Iris FP1', 'Iris FP2' en 'Iris FP3' standaard in het assortiment opgenomen en uit voorraad leverbaar. De nieuwe LucaWood fonteinmeubeltjes zijn uitgevoerd in massief eiken in de kleur 'Smoke'. Alle LucaWood houten meubelen zijn ambachtelijk handgemaakt. De LucaWood fonteinmeubeltjes zijn bijzonder praktisch ontworpen en optimaal te combineren met de LUVA fonteinen. Zowel LucaWood als LUVA zijn eigen merken van Luca Sanitair en alleen verkrijgbaar bij de geselecteerde showrooms. Zie www.lucasanitair.nl.

De 5 misvattingen over het reinigen met water. Geberit AquaClean douchewc reinigt het onderlichaam met water op het toilet. Het reinigen met water op het toilet is in Nederland meer en meer bespreekbaar. Het wordt ook wel het ‘Nieuwe Welzijn’ genoemd. Steeds meer consumenten, hotels en wellness centra kiezen voor een AquaClean douchewc, de toilet en bidet in één die het onderlichaam reinigt met water. Steeds meer Nederlanders raken overtuigd van deze nieuwe vorm van welzijn op het toilet, echter heersen er ook nog enkele vooroordelen.

Welke zitting past op mijn toilet? Pressalit app voor het vinden van een passende toiletzitting

Het vinden van een perfect passende toiletzitting voor een toilet is niet eenvoudig. Er zijn zoveel verschillende toiletten; van verschillende fabrikanten, in verschillen modellen en vormen... Pressalit ontwikkelde een handige app. Eenvoudig in gebruik, helder en effectief. Via een paar simpele stappen helpt deze app om een perfect passende toiletzitting te vinden.

De app biedt de mogelijkheid om te zoeken via drie ingangen: op basis van de fabrikant, uitgaande van de vorm van het toilet, of door te zoeken in het complete assortiment van toiletzittingen. Via heldere, eenvoudige stappen wordt de perfect passende zitting geselecteerd. De gebruiker krijgt een compleet overzicht en heeft desgewenst de mogelijkheid om voor iedere toiletzitting dieper op de technische details in te gaan.

Het gepresenteerde overzicht biedt informatie over het model en de scharnieren. Er wordt een helder overzicht van de functies van de toiletzitting gepresenteerd, evenals van de montage- en scharniermogelijkheden. De filterknop maakt het mogelijk om de zoekactie te beperken of uit te breiden. Er kan ondermeer gezocht worden op kleuren, functies, montage, etc. Afbeeldingen geven een goed beeld van de afzonderlijke toiletzittingen.

Ter completering biedt de app een aantal handige extra’s.
Eenvoudige toegang tot technische gegevensbladen in pdf-formaat.
Bewaren van favoriete toiletzittingen onder “favorieten”.
E-mailen van productoverzichten naar bijvoorbeeld klanten of relaties.

De Pressalit app is gratis beschikbaar voor iPad (iOS 6.1 of nieuwer) in de Nederlandse taal. Te downloaden via iTunes of App Store.

Gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden stellen andere eisen aan een woning dan ouderen die langer op zichzelf willen wonen. Eén wooneis hebben ze echter gemeen: een badkamer die voor elke leeftijd flexibiliteit en comfort combineert. Dat biedt bijvoorbeeld het nieuwe Eco Plus-element van Viega. Hiermee kan de wc bij iedere keer dat deze wordt gebruikt, met één druk op de knop traploos in hoogte worden versteld. Elektronica of extra werkzaamheden zijn hiervoor overbodig. Alle techniek gaat schuil achter een glasplaat die het geheel een aansprekend design geeft.

Niet alleen in gezinswoningen met wisselende samenstellingen, maar ook bij ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen wordt steeds vaker een beroep gedaan op producten die individueel zijn in te stellen. Een oplossing voor de wc biedt Viega met het nieuwe Eco Plus-element. Met een druk op de knop laat de wc zich variabel en traploos in hoogte verstellen. Het element kan met alle gangbare keramiek worden gecombineerd.

Alleen drukknop zichtbaar

Onzichtbaar weggewerkt achter veiligheidsglas, bevinden zich een geleidingsysteem en beweegbare profielen met flexibele afvoer- en spoelbocht. Daarmee kan het wc-keramiek veilig, storingsvrij en traploos 80 millimeter omhoog en omlaag worden bewogen. De standaard maximale zithoogte bedraagt 49 cm. Alleen de drukknop die op de glasplaat wordt gemonteerd, is zichtbaar.

Vertrouwde en eenvoudige montage

De installatie van het wc-element is identiek aan die van andere Viega Eco Plus-modules. Ook de bekende systeemmaat met een breedte van 490 millimeter en een hoogte van 1.130 millimeter is hetzelfde.

Is het wc-element eenmaal gemonteerd, dan kan de tegelzetter met een speciaal meegeleverde afdekking tot aan de opening voor de bedieningsplaat doorwerken. De installateur plaatst vervolgens de kunststof dekplaat met afdichting en brengt daarna de glasplaat aan. Tot slot worden de drukknop en het wc-keramiek gemonteerd.

Voor het interieur van het wc-element wordt de vertrouwde Viega inbouw-spoelkasttechnologie toegepast. Deze is verkrijgbaar in handmatige, contactloze of elektronische uitvoering. Ook opklapbare steunleuningen met wc-afstandsbediening kunnen probleemloos met het wc-element worden gecombineerd.