12
wo, aug

Geberit lanceert vanaf 1 juli het Geberit Omega inbouwreservoir inclusief een hele nieuwe serie compacte bedieningsplaten, die kleiner zijn dan de huidige bedieningsplaten. De bedieningsplaat Omega30 is 25% kleiner en de verzonken bedieningsplaat Omega60 zelf 48% kleiner. Beide platen kunnen zowel aan de voorzijde als aan de bovenzijde van het reservoir gemonteerd worden voor een optimaal gebruikerscomfort. Geberit Omega30 en Omega60 zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen en kunnen gemonteerd worden zonder gereedschap. 

Een krappe badkamer zorgt vaak voor beperkingen bij het ontwerpen van de ideale sanitaire opstelling. Het plaatsen van een toilet onder een raam, vensterbank of een schuin dak is met het Geberit Omega inbouwreservoir geen probleem meer. Het Omega inbouwreservoir is speciaal ontwikkeld voor situaties met een beperkte bouwhoogte. Het inbouwreservoir kent 3 hoogtes en kan bovendien van boven of vanaf de voorkant bediend worden. Geen enkele badkamer is hetzelfde en om die reden is een individuele oplossing middels het flexibele Omega inbouwreservoir een gewenste oplossing bij elke bouwsituatie.

Desco combineert stijlvol design en technologie

Een mooie badkamer is één, een praktische twee. Als specialist in sanitair weet Desco design en technologie feilloos te rijmen. Dat bewijzen ook twee blikvangers binnen de ruime waaier nieuwigheden van Desco: de kranenreeks Elle en het hangtoilet Sfera by Catalano.

Design: kranenreeks Elle
Bijzonder strak. Zo kan je de nieuwe kranenreeks Elle het best omschrijven. En toch gaat de kraan mooi op in zijn geheel. Elle leent zich bij uitstek voor een sobere, strakke stijl maar zorgt ook voor een knap contrast in een vlottere vormgeving. Uitgevoerd met gesloten hendel. De reeks is trouwens erg uitgebreid, van een eenvoudige inbouwkraan tot een complete set voor douche en bad.

Technologie: hangtoilet Sfera by Catalano
De hang-wc Sfera van Catalano combineert heel wat troeven. Allereerst is er het opvallende Italiaanse design, elegant en eigentijds met zuivere lijnen en zachte rondingen. Achter elk sanitairstuk van dit familiebedrijf schuilt bovendien een knap staaltje technologie.

Zo is de Sfera-wc behandeld met het innovatieve CATAglaze, zodat vuil zich niet kan vastzetten, voor een optimale hygiëne. Ook is de wc-bril extra dun en standaard uitgerust met een Soft Close-zitting voor zachtjes sluiten. Onzichtbare bevestigingen laten het design helemaal tot hun recht komen. De Sfera-reeks toiletten scoort trouwens ook goed wat waterbesparing betreft, met een dubbel spoelsysteem.

Praktische info:
- Hangtoilet Sfera by Catalano 50 cm: 275 euro (excl. btw)

Een toilet in een open of gesloten badkamer kan hinderlijk zijn wat geur betreft. Daar heeft TECE iets voor bedacht. Want in de TECElux zit een uniek luchtreinigingssysteem die de lucht direct uit de pot wegzuigt, de lucht reinigt en deze terugvoert in de ruimte. Een raam openzetten is niet nodig. Zo gaat geen warmte verloren. Naast deze unieke functie is bij TECElux alles geïntegreerd: het spoelreservoir, de spoelbediening, de wandafwerking en zelfs de hoogteverstelling van het toilet. Wat u ziet zijn de esthetisch vormgegeven glazen wandpanelen waartegen het toilet of een douche-wc wordt gemonteerd. Alle techniek is verborgen, u ziet geen lelijke delen of aansluitingen meer in het zicht. En kiest u voor zwart, dan heeft u een primeur want TECElux is binnenkort in het zwart leverbaar.

TECElux is een goed voorbeeld van puristische badarchitectuur en overal toepasbaar mede door de tijdloze kleuren wit en zwart. De glasplaten vormen een esthetische eenheid en fungeren bovendien als spatbescherming. Daardoor kunnen allerlei wandafwerkingen worden gecombineerd en ontstaat een nieuwe ruimtelijke beleving. Zo kunt u het glas naar wens combineren met sierpleisterwerk, behang, laguzzo, beton, tadelakt, tegels, alles is mogelijk! Daarbij bent u volledig vrij in uw keuze wat het model toilet betreft (ook rimfree) en kunt u zelfs i.p.v. een toilet een douche-wc installeren.

Het spoelen van het toilet geschiedt op een unieke wijze: duurzaam en hygiënisch. Hygiënisch omdat de futuristische sen-Touch aanraakvrij is te bedienen. De sen-Touch is een optische en toonaangevende duospoeltechniek, speciaal voor de TECElux ontwikkeld. Als alternatief kan de bovenste glasplaat ook met twee mechanische druktoetsen worden geleverd. De duospoeltechniek is duurzaam, omdat u bij het spoelen kunt kiezen voor een kleine spoeling van 3 liter en een volspoeling van 4,5/6/7,5 of 9 liter. Dankzij deze waterbesparende duospoeltechniek wordt meer dan 50 % water bespaard.

TECElux heeft met zijn modulair concept nagenoeg elke Europese designjury overtuigd. Geen wonder, want TECElux houdt zich elegant op de achtergrond en heeft een groot aantal functies onzichtbaar geïntegreerd. TECElux geeft u de garantie dat als het om stijl gaat, u de juiste keuze maakt. Een excellente keuze.

Bedenker Geberit viert feest!

Dit jaar, 2014, bestaat het inbouwreservoir 50 jaar. Een product dat nu heel gewoon is, was 50 jaar geleden revolutionair. Bedenker Geberit monteerde in 1964 voor het eerst de stortbak achter de muur, in plaats van voor de muur. Dit leverde direct meer ruimte in de badkamer op en het was - en is nog steeds - aanzienlijk handiger. Door het verplaatsen van de stortbak achter de muur, staat het niet in de weg en kunnen de wanden op andere manieren gebruikt worden; functionaliteit maakt plaats voor badkamerdesign. 1964 is niet alleen het jaar waarin het inbouwreservoir geboren is, door deze ontwikkeling luidde het ook het tijdperk in van verdere inbouwinstallaties, product innovaties en design badkamers. Met als gevolg een wezenlijke verandering in de manier waarop wij kijken naar badkamers en het gebruikersgemak ervan. In navolging van het eerste geïnstalleerde inbouwreservoir, 50 jaar geleden in een Zwitsers hotel, heeft Geberit tot op heden meer dan 60 miljoen inbouwreservoirs verkocht.

Van sanitaire unit naar badkamer met gebruikersgemak
Een paradigma verandering in de Europese badkamers begon met de introductie van het inbouwreservoir. Door het verbergen van de stortbak was het ook mogelijk leidingen vrijwel onzichtbaar te installeren achter de muur. Dit betekende dat de hele badkamer volledig ontworpen kon worden naar de wensen van de klant. Met de verschillende inbouwreservoirs en installatiesystemen die vandaag beschikbaar zijn, kunnen loodgieters een oplossing vinden voor elke badkamersituatie. Ook voor bijvoorbeeld hoekinstallaties of installaties onder hellende daken.

Inbouwreservoir met geurafzuiging
Vandaag de dag zijn er inbouwreservoirs met baanbrekende mogelijkheden, zoals geurafzuiging achter de bedieningsplaat. Het zogeheten DuoFresh inbouwreservoir verwijdert onaangename geurtjes direct uit de toiletpot. Een knop op de bovenzijde van de bedieningsplaat Sigma40 activeert het geurzuiveringssysteem achter de muur. Dit systeem maakt gebruik van een actief koolstoffilter dat de vieze luchtjes direct uit de pot zuivert om vervolgens weer aan de zijkanten van de bedieningsplaat geurloos vrij te laten. De Geberit DuoFresh geeft tevens heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is namelijk onzichtbaar een houder geïntegreerd waar een stortbakblokje geplaatst kan worden ter vervanging van de - vaak - onhygiënische toiletblokhouder aan de wc rand. Dit zorgt voor een frisse spoeling. De DuoFresh is een mooi voorbeeld van de ontwikkeling die inbouwreservoirs hebben doorgemaakt. Ontdek hoe schone lucht rondom het toilet werkt op www.geberit.nl/duofresh.

Eerste plaatsing
Het is vijftig jaar geleden dat het eerste inbouwreservoir door Geberit voor het eerst geïnstalleerd werd in een Zwitsers hotel in het plaatsje Grindelwald. De betreffende installateurs lieten daarmee een groot vertrouwen blijken in het nieuwe product. Door het vertrouwen van de installateurs van destijds, profiteren wij nu van het comfort en het gemak, dat het inbouwreservoir ons heden ten dagen biedt.

Vieze luchtjes en slechte hygiëne op het toilet behoren standaard tot onze grootste ergernissen, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Zowel op ons werk, langs de snelweg, in een horecagelegenheid, maar ook als we thuis zijn, willen we een schoon en fris toiletgevoel. Geberit, Europees marktleider in sanitair technologie, bezorgt wc-gebruikers met het DuoFresh toiletsysteem en met de AquaClean douchewc een verademing. Het innovatieve DuoFresh toiletsysteem verwijdert onaangename geurtjes direct vanuit de toiletpot. Daarnaast heeft de DuoFresh heerlijk fris water bij elke spoeling; een constante frisse lucht vult de ruimte. De Geberit AquaClean douchewc zorgt voor een fris en schoongewassen gevoel bij de gebruiker. Deze toilet en bidet in één reinigt het onderlichaam met lichaamswarm water na het toiletbezoek. Dit zorgt voor een fris en schoon gevoel gedurende de hele dag. Beide toilet noviteiten zijn zowel los als gecombineerd in elke toiletruimte toe te passen. Frisheid kan zo aantrekkelijk zijn!

De wc met douchefunctie nu ook verkrijgbaar als vloerstaand toilet. De Italiaanse architect en ontwerper Matteo Thun heeft, naast de vorig jaar geïntroduceerde Geberit AquaClean Sela douchewc, nu ook een vloerstaande Sela ontworpen. Met de nieuwe vloerstaande AquaClean Sela is de douchewc vanaf heden voor iedereen toe te passen, onafhankelijk van het badkamerontwerp en waar de afvoer zich bevindt. De Geberit AquaClean Sela ziet eruit als een normaal toilet en biedt ongekende frisheid en hygiëne. Niet alleen vanwege zijn geraffineerde en onzichtbare technologie is deze wc indrukwekkend, maar ook vanwege zijn design-georiënteerde ontwerp. De AquaClean Sela heeft strakke lijnen en een compacte elegantie. Met één druk op de knop wordt de douchefunctie geactiveerd en het onderlichaam gereinigd met lichaamswarm water. De Geberit AquaClean Sela vloerstaand is beschikbaar vanaf april 2014.

Het recent en succesvol geïntroduceerde Geberit Monolith wc element heeft een enorme innovatie ondergaan. Hetmoderne wc-reservoir, dat vóór de muur geplaatst wordt ter vervanging van de vaak onelegante laaghangende wc stortbak of het keramisch duoblok, heeft er diverse functies bijgekregen. De innovatieve Geberit Monolith Plus biedt nu ook ComfortLight, geurzuivering en elektronische bedieningstoetsen. Dit product is letterlijk hét stralend middelpunt in elke sanitaire ruimte.

Geberit Monolith Plus is een nieuw soort reservoir dat voor de muur geplaatst wordt en helemaal strak afgewerkt is in glas en aluminium. De geïntegreerde luchtzuiveringsfunctie, de intelligente licht-sensortechnologie en de uitzonderlijk comfortabele spoelbediening zijn slechts drie van de vele eigenschappen, die dit product kenmerken, maar bovenal is het toch vooral het bijzondere design wat eruit springt.

Luchtzuivering
Zowel in een toilet als in een badkamer geeft een goede geurafzuiging een prettige dosis frisheid. Het Geberit Monolith Plus wc element biedt een simpele en stijlvolle manier om aan deze behoefte te voldoen. Vieze geurtjes worden in het element geneutraliseerd met behulp van een duurzaam keramisch filter dat maar liefst 6 jaar mee gaat en geïntegreerd is in het reservoir. De lucht wordt gezuiverd en vervolgens weer aan de zijkanten van het element teruggebracht in de ruimte. Het geurzuiveringssysteem wordt eenvoudig in werking gesteld door een soft-touch knop bovenop het element of automatisch via een afstand-detectie (< 50 cm). De luchtzuivering stopt automatisch weer na 10 minuten.

ComfortLight en soft-touch bediening
De slanke LED-lichtbalk aan de bovenzijde van het element biedt discreet en indirect licht, dat aangaat zodra iemand bij het toilet komt. ComfortLight is het meest opvallende kenmerk van het Geberit Monolith Plus wc element. Er kan gekozen worden uit 7 lichtkleuren en ook de intensiteit kan naar wens aangepast worden. De verlichting schakelt na 5 minuten automatisch weer uit als de ruimte wordt verlaten; intelligent en energiebesparend. Middels elektrische soft-touch toetsen bovenop het element wordt op een comfortabele wijze de spoeling geactiveerd. Het aluminiumoppervlak is gesloten en daardoor hygiënisch en makkelijk te reinigen.

Geberit Monolith serie
Naast deze nieuwe comfortabele eigenschappen, geniet dit product ook de ‘standaard’ voordelen van het Geberit Monolith wc element. Naast de wc elementen beschikt de serie ook over Monolith wastafel elementen. Voor alle elementen geldt; er zijn geen ingrijpende installatie aanpassingen nodig. En dat is bij het verbouwen van de badkamer of het toilet een groot voordeel. De elementen zijn te combineren met vrijwel elk type keramiek en de Monolith serie is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren glazen voorplaten, te weten: wit, zwart en umbra (donkerbruin), Deze zijn van hoogwaardig veiligheidsglas gemaakt.

Een slanke plaat van glas of roestvast staal, zwevend op een paar millimeter vanaf de wand, zonder toetsen of knoppen; zo ziet de Sigma70 bedieningsplaat eruit. Uniek aan deze bedieningsplaat is dat het traditionele ‘doorspoelen’ niet meer van toepassing is. Met een lichte druk op de glazen of rvs plaat wordt het spoelmechanisme in werking gesteld. Dit is mogelijk dankzij een servo-eenheid, die slim gebruik maakt van de waterdruk in de toevoerleiding. Door deze techniek is er geen elektriciteit nodig en hoeft er alleen maar lichtjes op de linker of rechterzijde – afhankelijk of men een grote of kleine spoeling wenst - van de bedieningsplaat gedrukt te worden. Een plaat met verfijnde elegantie voor stijlbewuste personen.