De bedieningsplaat van het toilet is het enige wat je ziet van het achterliggende inbouwreservoir en is bij binnenkomst direct zichtbaar. Deze plaat wordt eenmalig aangeschaft bij het inbouwreservoir en wordt daarna als vaste waarde van het toilet gezien. Niks is minder waar. De bedieningsplaat is heel eenvoudig los te maken en te verwisselen voor een ander, moderner model. Op deze manier kan een toiletruimte snel en met een klein budget opgepimpt worden. Bedieningsplaten zijn er in diverse kleuren, materialen en designlijnen. Bij de Geberit Sigma50 is het zelfs mogelijk een eigen ontwerp op de bedieningsplaat toe te passen.

De bedieningsplaat is het enige wat je bij het toilet zelf te zien krijgt van het inbouwreservoir. Het uiterlijk van de plaat is daarom erg belangrijk. Door deze te vervangen, krijgt de toiletruimte in een handomdraai een nieuw uiterlijk. Geberit, Europees marktleider in sanitaire technologie, hecht grote waarde aan het design én de functionaliteit van bedieningsplaten. Zo zijn er diverse designlijnen, materialen, kleuren en oppervlakken waar uit gekozen kan worden, waardoor precies de bedieningsplaat uitgezocht kan worden, die overeenkomt met de beoogde stijl. Daarnaast is het ook mogelijk een geïntegreerde toiletblokhouder achter de bedieningsplaat toe te voegen. Het toiletblokje hangt hiermee niet meer aan de toiletrand, maar wordt direct in het inbouwreservoir geplaatst. Op deze manier heb je met elke druk op de knop direct fris water én een hygiënisch toilet. Eén inbouwreservoir met keuze uit vele bedieningsplaten
Op elk Geberit inbouwreservoir kunnen diverse soorten en stijlen bedieningsplaten. Geberit bedieningsplaten zijn gemaakt van duurzame, lichtbestendige en reinigingsvriendelijke materialen met kunststof-, glas- of rvs oppervlak. De oude bedieningsplaat is eenvoudig te verwijderen en de nieuwe plaat is er weer gemakkelijk op te monteren. Zo krijgt het toilet in een handomdraai weer een eigentijds uiterlijk.

Ontwerp je eigen bedieningsplaat
Er wel eens bij stil gestaan dat je een bedieningsplaat ook zelf kan ontwerpen? Geberit biedt met de Sigma50 bedieningsplaat deze kans. De binnenkant van de plaat kan ingelegd worden met een materiaal, bijvoorbeeld de tegel van de muur. Hierdoor gaat de bedieningsplaat optisch op in de ruimte. Maar het is ook mogelijk om juist op te vallen door een afbeelding, ontwerp of een foto in de bedieningsplaat te verwerken. Dit geeft een unieke en persoonlijke touch aan je toiletruimte.

Kunt u zich een lamp voorstellen, waarbij de aan- en uitknop direct aan de gloeilamp vastzit? Wat al jarenlang een standaarduitrusting is voor verlichting, creëert nu ook mogelijkheden in de toiletruimte: een bediening op afstand, die het comfort verhoogt en nieuwe designmogelijkheden in de sanitaire ruimte biedt. In navolging van de vorig jaar geïntroduceerde Type 70 toiletbediening op afstand, presenteert Geberit nu twee nieuwe typen; Type 01 en Type 10. Anders dan Type 70 hebben Type 01 en Type 10 een rond design en slechts een diameter van 80 mm. Beide typen zijn op maximaal 2 meter vanaf het toilet op elk gewenste positie te installeren. De bediening is pneumatisch, oftewel middels luchtdruk, en kent een grote en een kleine spoeling. Niet alleen met betrekking tot de plaatsing in de ruimte, maar ook qua materiaal en kleur zijn de Typen 01 en 10 van Geberit zeer veelzijdig. Door het toilet op afstand te bedienen, biedt Geberit de consument de mogelijkheid de toiletruimte met een nog grotere ontwerpvrijheid in te richten. Type 01 en 10 zijn uitzonderlijk klein en subtiel vormgegeven, waardoor elegantie overheerst.

Domotica is in een moderne woning niet meer weg te denken. De thermostaat, divers apparatuur en de zonwering zijn enkele voorbeelden van automatisch aangestuurde producten. Geberit biedt met de AquaClean douchewc een echte wannahave gadget voor op het toilet. Dit domotica toilet reinigt, met één druk op de afstandsbediening, automatisch de billen met lichaamswarm water. De waterdruk, de temperatuur en de positie is naar wens in te stellen. Na deze ‘douche’ worden de billen gedroogd door een warme lucht föhn. Het toilet doet al het werk. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is blijven zitten. Door het gebruik van een volautomatisch toilet hoeven de handen ook niet meer gebruikt te worden bij het schoonmaken van de billen; een groot pluspunt in de dagelijkse hygiëne. Helemaal gezien het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones op het toilet.

De spoelknop voor het doortrekken van het toilet zit altijd boven het toilet. Hierdoor moet je óf opstaan óf omdraaien om de kleine of grote boodschap door te spoelen. Vanaf nu kan je heerlijk blijven zitten. De Geberit afstandsbediening Type 70 spoelt je toilet op afstand door. Binnen 2 meter van het inbouwreservoir kan de afstandsbediening op elke positie geïnstalleerd worden. Met een zachte druk op de ultra kleine design knop wordt er doorgetrokken. Elektriciteit is hierbij niet nodig; de spoeling wordt geactiveerd door hydraulische servotechniek, oftewel luchtstroom. Een subtiel design vernuft in de toiletruimte, dat zeker zal leiden tot complimenten.

Geberit lanceert vanaf 1 juli het Geberit Omega inbouwreservoir inclusief een hele nieuwe serie compacte bedieningsplaten, die kleiner zijn dan de huidige bedieningsplaten. De bedieningsplaat Omega30 is 25% kleiner en de verzonken bedieningsplaat Omega60 zelf 48% kleiner. Beide platen kunnen zowel aan de voorzijde als aan de bovenzijde van het reservoir gemonteerd worden voor een optimaal gebruikerscomfort. Geberit Omega30 en Omega60 zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen en kunnen gemonteerd worden zonder gereedschap. 

Een krappe badkamer zorgt vaak voor beperkingen bij het ontwerpen van de ideale sanitaire opstelling. Het plaatsen van een toilet onder een raam, vensterbank of een schuin dak is met het Geberit Omega inbouwreservoir geen probleem meer. Het Omega inbouwreservoir is speciaal ontwikkeld voor situaties met een beperkte bouwhoogte. Het inbouwreservoir kent 3 hoogtes en kan bovendien van boven of vanaf de voorkant bediend worden. Geen enkele badkamer is hetzelfde en om die reden is een individuele oplossing middels het flexibele Omega inbouwreservoir een gewenste oplossing bij elke bouwsituatie.

Desco combineert stijlvol design en technologie

Een mooie badkamer is één, een praktische twee. Als specialist in sanitair weet Desco design en technologie feilloos te rijmen. Dat bewijzen ook twee blikvangers binnen de ruime waaier nieuwigheden van Desco: de kranenreeks Elle en het hangtoilet Sfera by Catalano.

Design: kranenreeks Elle
Bijzonder strak. Zo kan je de nieuwe kranenreeks Elle het best omschrijven. En toch gaat de kraan mooi op in zijn geheel. Elle leent zich bij uitstek voor een sobere, strakke stijl maar zorgt ook voor een knap contrast in een vlottere vormgeving. Uitgevoerd met gesloten hendel. De reeks is trouwens erg uitgebreid, van een eenvoudige inbouwkraan tot een complete set voor douche en bad.

Technologie: hangtoilet Sfera by Catalano
De hang-wc Sfera van Catalano combineert heel wat troeven. Allereerst is er het opvallende Italiaanse design, elegant en eigentijds met zuivere lijnen en zachte rondingen. Achter elk sanitairstuk van dit familiebedrijf schuilt bovendien een knap staaltje technologie.

Zo is de Sfera-wc behandeld met het innovatieve CATAglaze, zodat vuil zich niet kan vastzetten, voor een optimale hygiëne. Ook is de wc-bril extra dun en standaard uitgerust met een Soft Close-zitting voor zachtjes sluiten. Onzichtbare bevestigingen laten het design helemaal tot hun recht komen. De Sfera-reeks toiletten scoort trouwens ook goed wat waterbesparing betreft, met een dubbel spoelsysteem.

Praktische info:
- Hangtoilet Sfera by Catalano 50 cm: 275 euro (excl. btw)

Een toilet in een open of gesloten badkamer kan hinderlijk zijn wat geur betreft. Daar heeft TECE iets voor bedacht. Want in de TECElux zit een uniek luchtreinigingssysteem die de lucht direct uit de pot wegzuigt, de lucht reinigt en deze terugvoert in de ruimte. Een raam openzetten is niet nodig. Zo gaat geen warmte verloren. Naast deze unieke functie is bij TECElux alles geïntegreerd: het spoelreservoir, de spoelbediening, de wandafwerking en zelfs de hoogteverstelling van het toilet. Wat u ziet zijn de esthetisch vormgegeven glazen wandpanelen waartegen het toilet of een douche-wc wordt gemonteerd. Alle techniek is verborgen, u ziet geen lelijke delen of aansluitingen meer in het zicht. En kiest u voor zwart, dan heeft u een primeur want TECElux is binnenkort in het zwart leverbaar.

TECElux is een goed voorbeeld van puristische badarchitectuur en overal toepasbaar mede door de tijdloze kleuren wit en zwart. De glasplaten vormen een esthetische eenheid en fungeren bovendien als spatbescherming. Daardoor kunnen allerlei wandafwerkingen worden gecombineerd en ontstaat een nieuwe ruimtelijke beleving. Zo kunt u het glas naar wens combineren met sierpleisterwerk, behang, laguzzo, beton, tadelakt, tegels, alles is mogelijk! Daarbij bent u volledig vrij in uw keuze wat het model toilet betreft (ook rimfree) en kunt u zelfs i.p.v. een toilet een douche-wc installeren.

Het spoelen van het toilet geschiedt op een unieke wijze: duurzaam en hygiënisch. Hygiënisch omdat de futuristische sen-Touch aanraakvrij is te bedienen. De sen-Touch is een optische en toonaangevende duospoeltechniek, speciaal voor de TECElux ontwikkeld. Als alternatief kan de bovenste glasplaat ook met twee mechanische druktoetsen worden geleverd. De duospoeltechniek is duurzaam, omdat u bij het spoelen kunt kiezen voor een kleine spoeling van 3 liter en een volspoeling van 4,5/6/7,5 of 9 liter. Dankzij deze waterbesparende duospoeltechniek wordt meer dan 50 % water bespaard.

TECElux heeft met zijn modulair concept nagenoeg elke Europese designjury overtuigd. Geen wonder, want TECElux houdt zich elegant op de achtergrond en heeft een groot aantal functies onzichtbaar geïntegreerd. TECElux geeft u de garantie dat als het om stijl gaat, u de juiste keuze maakt. Een excellente keuze.

Bedenker Geberit viert feest!

Dit jaar, 2014, bestaat het inbouwreservoir 50 jaar. Een product dat nu heel gewoon is, was 50 jaar geleden revolutionair. Bedenker Geberit monteerde in 1964 voor het eerst de stortbak achter de muur, in plaats van voor de muur. Dit leverde direct meer ruimte in de badkamer op en het was - en is nog steeds - aanzienlijk handiger. Door het verplaatsen van de stortbak achter de muur, staat het niet in de weg en kunnen de wanden op andere manieren gebruikt worden; functionaliteit maakt plaats voor badkamerdesign. 1964 is niet alleen het jaar waarin het inbouwreservoir geboren is, door deze ontwikkeling luidde het ook het tijdperk in van verdere inbouwinstallaties, product innovaties en design badkamers. Met als gevolg een wezenlijke verandering in de manier waarop wij kijken naar badkamers en het gebruikersgemak ervan. In navolging van het eerste geïnstalleerde inbouwreservoir, 50 jaar geleden in een Zwitsers hotel, heeft Geberit tot op heden meer dan 60 miljoen inbouwreservoirs verkocht.

Van sanitaire unit naar badkamer met gebruikersgemak
Een paradigma verandering in de Europese badkamers begon met de introductie van het inbouwreservoir. Door het verbergen van de stortbak was het ook mogelijk leidingen vrijwel onzichtbaar te installeren achter de muur. Dit betekende dat de hele badkamer volledig ontworpen kon worden naar de wensen van de klant. Met de verschillende inbouwreservoirs en installatiesystemen die vandaag beschikbaar zijn, kunnen loodgieters een oplossing vinden voor elke badkamersituatie. Ook voor bijvoorbeeld hoekinstallaties of installaties onder hellende daken.

Inbouwreservoir met geurafzuiging
Vandaag de dag zijn er inbouwreservoirs met baanbrekende mogelijkheden, zoals geurafzuiging achter de bedieningsplaat. Het zogeheten DuoFresh inbouwreservoir verwijdert onaangename geurtjes direct uit de toiletpot. Een knop op de bovenzijde van de bedieningsplaat Sigma40 activeert het geurzuiveringssysteem achter de muur. Dit systeem maakt gebruik van een actief koolstoffilter dat de vieze luchtjes direct uit de pot zuivert om vervolgens weer aan de zijkanten van de bedieningsplaat geurloos vrij te laten. De Geberit DuoFresh geeft tevens heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is namelijk onzichtbaar een houder geïntegreerd waar een stortbakblokje geplaatst kan worden ter vervanging van de - vaak - onhygiënische toiletblokhouder aan de wc rand. Dit zorgt voor een frisse spoeling. De DuoFresh is een mooi voorbeeld van de ontwikkeling die inbouwreservoirs hebben doorgemaakt. Ontdek hoe schone lucht rondom het toilet werkt op www.geberit.nl/duofresh.

Eerste plaatsing
Het is vijftig jaar geleden dat het eerste inbouwreservoir door Geberit voor het eerst geïnstalleerd werd in een Zwitsers hotel in het plaatsje Grindelwald. De betreffende installateurs lieten daarmee een groot vertrouwen blijken in het nieuwe product. Door het vertrouwen van de installateurs van destijds, profiteren wij nu van het comfort en het gemak, dat het inbouwreservoir ons heden ten dagen biedt.