Het toilet wordt steeds luxer, hygiënischer, comfortabeler en veelzijdiger. Vandaag de dag zijn heel bijzondere modellen te koop die net dat stukje extra geven. Geïntegreerde bidetfuncties, geurafzuiging, een in hoogte verstelbaar toilet dat ook als urinoir gebruikt kan worden...

De ontwikkelingen staan niet stil. In de toekomst worden zelfs toiletten verwacht die een complete gezondheidsanalyse geven en een dieetadvies!

Toilet èn bidet?
Een mooi voorbeeld van een toilet met geïntegreerde bidetfunctie is de DoucheWC van Geberit. Een toilet met hoogwaardige techniek, alles erop en eraan en ook nog aan te sluiten op een inbouwreservoir. Automatische geurafzuiging, een douchestraal waarvan de temperatuur, waterdruk en positie naar individuele wens is in te stellen, een speciale LadyDouche, een warme luchtstroom... En dit alles eventueel te bedienen met afstandsbediening. Met recht een super-de-luxe alternatief op de gewone toiletpot.

Toilet èn urinoir
Wie bijzonder eisen stelt aan de hoogte van het toilet, kan natuurlijk kiezen voor een gewoon toilet met extra hoogte. Maar wanneer de rest van de huisgenoten andere wensen heeft, is een in hoogte verstelbaar toilet een mooie oplossing.

Er zijn diverse in hoogte verstelbare toiletten op de markt. De truc zit m niet in het toilet zelf, maar in het inbouwelement dat ervoor zorg dat het toilet naar boven en naar beneden verplaatst kan worden. Voor de bediening is er veelal een keuze uit mechanische of elektrische systemen. Ook een afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden.

Voorbeelden van verstelbare toiletten zijn bijvoorbeeld het toilet VariClo® van Walraven en de WC-lift van Havobol. Deze laatste is niet alleen als toilet maar ook als urinoir te gebruiken en is in traploos in hoogte verstelbaar, tussen de 41 en 66 cm. Door toiletdeksel en -zitting omhoog te doen gaat de WC-lift door een gasdrukhendel in 2 seconden naar urinoirhoogte. Na sluiten van het deksel keert de WC-lift via een elektronisch aangedreven spoel automatisch terug naar de uitgangspositie.

Afgezien van zit- (of sta)comfort bieden de in hoogte verstelbare toiletten ook schoonmaakgemak. Met het toilet in de hoogste positie zijn vloer en achterwand gemakkelijker schoon te maken.

Toilet in de toekomst
In de toekomst wordt het toilet nog geavanceerder. Er zijn op dit moment al prototypen van toiletten die de fantasie ver te boven gaan. Ingebouwde analysetechnologie zorgt bij de toiletgang automatisch voor een gezondheids- en een dieetadvies. Daarbij blijft het niet; het toilet van de toekomst legt desgewenst automatisch contact gelegd met internetwinkels die de benodigde voeding direct aan de deur afleveren. Het zou zelfs mogelijk zijn dat het toilet de magnetron opdracht geeft de bereiding van bepaalde gerechten die niet in de aanbevolen dieetlijst staan te weigeren. Zo wordt het toilet van de toekomst ook onze huisarts, diëtist en digitale boodschappendienst.

De sanitaire ruimte wordt net als andere ruimtes in huis steeds persoonlijker ingericht en gedecoreerd. Geberit, Europees marktleider in sanitair technologie, biedt met de Sigma50 de consument de mogelijkheid de bedieningsplaat van het toilet naar eigen ideeën vorm te geven. Naast de legio individuele ontwerpmogelijkheden is de Sigma50 ook in een aantal standaard kleuren en materialen leverbaar.

De vintage-look zien we dit jaar niet alleen terug in de mode, maar is ook een trend in het wooninterieur. Geïnspireerd door de stijlvolle jaren 50 en 60 van de vorige eeuw wordt het interieur nu bepaald door tijdloze, kwalitatieve en elegante meubels én verfijnde materialen zoals glad leer. Sanitairfabrikant Grohe gaat mee in deze trend en brengt leer zelfs terug in de badkamer en het toilet. Zo wordt haar serie Skate Cosmopolitan bedieningsplaten voor het toilet uitgebreid met twee bijzondere en innovatieve leren varianten, uitgevoerd in vier kleuren. De lederen bedieningsplaten geven een extra luxe uitstraling aan het toilet en passen goed bij de design-badkamer die staat voor ontspanning en bezinning; de thuis-spa.

Gestikt of glad leer
Grohe laat met deze bijzondere introductie zien dat een bedieningsplaat niet langer meer alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de stijl van het toilet en de badkamer. Of je nu meer houdt van stoer of chique; de verschillende varianten van de nieuwe Grohe bedieningsplaten beantwoorden iedere smaak. Zo kun je voor het frame kiezen uit gestikt of glad leer en uit de kleuren zwart, beige, wit en taninerood. De bedieningsplaat kan naar eigen wens horizontaal en verticaal worden opgehangen en wordt heel vlak op de muur gemonteerd, wat zorgt voor een strakke, moderne uitstraling. De spoelknop is uitgevoerd in chroom met GROHE StarLight® technologie voor een langdurig stralende, spiegelachtige glans.

Variatie in design, kleur en materiaal
Het toilet en de badkamer kunnen dus tot in detail gestyled worden met een passende bedieningsplaat. Grohe heeft voor iedere stijl en smaak een bedieningsplaat; variërend in design, kleur en materiaal; van chroom tot hout en van wit tot black velvet. Er zijn zelfs varianten met LED-verlichting verkrijgbaar. De bedieningsplaat wijzer op www.grohe.nl adviseert bij de keuze in de juiste bedieningsplaat.

De Skate Cosmopolitan serie waar de leren varianten onderdeel van zijn, sluit naadloos aan bij de succesvolle minimalistische kranenseries zoals Allure. Het strakke en tijdloze design van deze serie werd in 2010 bekroond met de iF product design award. De lederen bedieningsplaten zijn vanaf mei 2011 verkrijgbaar bij de sanitairspeciaalzaken voor een consumentenadviesprijs vanaf € 255,-.

50% waterbesparing
Gemiddeld gebruikt een Nederlander per dag circa 40 liter water voor het doorspoelen van het toilet. Om het waterverbruik te minimaliseren kan er bij de Grohe bedieningspanelen gekozen worden voor een variant met Dual Flush (kleine of grote spoeling) en spoelonderbreking (Start/Stop). Hiermee kan tot maar liefst 50% water bespaard worden.

GROHE SPA
De nieuwe bedieningsplaten uit de Skate Cosmopolitan serie maken ook onderdeel uit van GROHE SPA , het nieuwe badkamerconcept van Grohe. De GROHE SPA collectie bestaat uit de meest exclusieve en innovatieve badkamerkranen, douches en toilet-bedieningsplaten in drie verschillende design-stijlen (ovaal, vierkant of rond). Ook zijn er binnen GROHE SPA passende accessoires en producten voor huidverzorging en home fragrance. Dé elementen die nodig zijn om een thuis-spa te creëren, ongeacht de interieurstijl.

Verlengd toilet met bidet biedt meer zitcomfort aan grote mensen De Bidetshop brengt een combinatie van toilet en bidet op de markt, de Combi-set 2000, die meer comfort biedt aan lange en zware mensen. Voor veel van deze mensen is een normaal toilet of bidet te klein. Bij deze Combi-set 2000 is de opening - van voor naar achteren - langer in vergelijking tot een normaal toilet. Naast de verlengde opening zijn bij dit model ook de elektra en wateraansluiting aan de achterzijde vrijwel onzichtbaar weggewerkt.

De Combi-set 2000 biedt een bidetfunctie die wordt gecombineerd met een keramisch toilet. De set past op elk inbouwelement voor een wandcloset. Tevens kan de Bidetshop de set leveren in combinatie met het voorzetelement Monolith van Geberit. Via dit element is de nieuwe combinatie probleemloos in een bestaand toilet of badkamer te plaatsen zonder dat men het tegelwerk moet aanpassen. De witte of zwarte, glazen achterwand van de Monolith geeft het geheel een luxe uitstraling. Installatie van deze set is een goed alternatief voor wcs met zichtbare stortbak. De plaats van de afvoer is wel bepalend of deze combinatie kan worden geplaatst.

De Nederlandse bevolking wordt steeds groter en zwaarder. De standaard toiletpotten zijn, wat afmetingen betreft, in de achterliggende jaren nauwelijks gewijzigd. Voor de Bidetshop is dit reden om op zoek te gaan naar oplossingen die aansluiten bij de veranderende wensen van de bevolking. De Combi-set 2000 is daar een duidelijk voorbeeld van. Maar het assortiment van deze sanitairleverancier is breder en bestaat uit diverse producten die aansluiten bij speciale wensen van individuele gebruikers.

Enige tijd terug introduceerde het bedrijf al de Big John, een wc-bril speciaal ontwikkeld voor mensen met een maatje meer. De wc-bril biedt meer zitcomfort dan de relatief smalle, conventionele toiletbrillen. Het product is gemaakt van vlekbestendig kunststof van hoge kwaliteit en kan maximaal 320 kilogram dragen. Zo blijft de Bidetshop continu op zoek naar innovatieve, sanitaire oplossingen.

De Bidetshop is gevestigd in Amsterdam en heeft, naast de gewone showroom, ook geïnvesteerd in een 3D virtuele showroom. Via de website kunnen bezoekers rondkijken in de toonzaal, zonder daarvoor op de locatie aanwezig te zijn, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bij de keuze voor een toilet, spelen van allerlei praktische overwegingen een rol. Wordt het een wandtoilet, een staand toilet, een vlak- of diepspoeler? Argumenten als schoonmaakgemak, hygiëne en waterbesparing spelen daarbij een belangrijke rol.

Vlak- of diepspoel
De keuze voor een diepspoel- of vlakspoeltoilet is heel persoonlijk. In een diepspoeltoilet verdwijnt de ontlasting direct onder water, waardoor ongewenste luchtjes zo veel mogelijk worden tegengegaan. Nadeel is de plons die gepaard kan gaan met watergespetter. Bij een vlakspoeler speelt dit nadeel niet, maar daar moet men voor lief nemen dat onaangename geuren vrij spel hebben.

Materiaal
Ook qua vormgeving en materiaal zijn er keuzes te maken. Hoewel keramiek nog steeds het meest gebruikte materiaal is voor de toiletpot, zijn er ook andere opties. Roestvrijstaal bijvoorbeeld wordt ook gebruikt als materiaal voor het toilet. Qua duurzaamheid, schoonmaakgemak en hygiëne bieden zowel het keramische toilet als het rvs voordelen. De overweging voor het ene of andere materiaal zal dus vooral ingegeven worden door de gewenste uitstraling en badkamerstijl. Het rvs toilet wordt vooral toegepast in een moderne, eigentijdse omgeving met een sobere, industriële uitstraling.

Waterbesparing
Het moderne toilet houdt terdege rekening met milieuaspecten. Er zijn allerlei vindingen om het watergebruik te beperken. De spaarknop of spoelonderbreker zijn de meest bekende voorbeelden. Daarmee kan gekozen worden voor een grote of kleine spoeling, wat zorgt voor een behoorlijke besparing op het watergebruik zonder dat dit ten koste gaat van de hygiëne.

Schoonmaakgemak
Het toilet schoon maken blijft een vervelend karweitje. Het loont daarom de moeite om bij de aanschaf te letten op aspecten die bijdragen aan schoonmaakgemak. Een wandtoilet met ingebouwd waterreservoir is gemakkelijker schoon te maken dan een staand toilet. Maar ook een afneembare zitting en een strak design met gladde oppervlakken dragen bij aan schoonmaakgemak.

Wie het zichzelf nog gemakkelijker wil maken kan kiezen voor een toilet dat een speciale behandeling heeft ondergaan, waardoor aanhechting van vuil en kalk wordt voorkomen. Maar ook dan blijft regelmatig schoonmaken het devies.

Vorm
Het toilet is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschijningsvormen, voor verschillende badkamerstijlen. Strak en kubistisch, rond, nostalgisch, klassiek. Veelal is het toilet onderdeel van een badkamerconcept of -serie met een bepaald design. Zo vormt het toilet ook qua uiterlijke verschijning een mooie eenheid in het totale badkamerbeeld of in de toiletruimte.

Speciale wensen
Ook voor speciale doelgroepen zijn er speciale toiletten. Er zijn verhoogde toiletten voor mensen die moeite hebben met het gaan zitten en gaan staan. Maar er zijn ook toiletten die in hoogte verstelbaar zijn, om tegemoet te komen aan de individuele wensen/behoeften van verschillende gebruikers. Ook voor kinderen zijn er speciale toiletten op de markt. Tot slot zijn er ook toiletten voor kleine ruimten. Deze hebben een zogenaamde verkorte voorsprong. Anders gezegd, deze toiletten steken minder ver uit de muur, waardoor ze geschikt zijn voor toepassing in kleine ruimten.

Bijzondere functies
Tegenwoordig zijn ook bijzondere, luxe toiletten verkrijgbaar met speciale functies. Zoals een toilet waarin een bidetfunctie is geïntegreerd. Ook functies als drogen met warme lucht en geurafzuiging behoren tot de mogelijkheden. Kortom, het toilet ondergaat een enorme ontwikkeling om tegemoet te komen aan hoge eisen op het gebied comfort, hygiëne en design.

Iedere dag wassen we regelmatig onze handen. We wassen ons gezicht, we wassen onder onze armen. Voor ieder deel van ons lichaam dat we schoon en fris willen houden, gebruiken we water en juist voor het deel waar de meeste bacteriën zich concentreren nemen we een stuk papier.

Dat is niet meer nodig. Door de grote hygiënische voordelen, het gebruiksgemak, de simpele installatie en de lage kosten verovert het SPATOILET vanuit Azië, nu in sneltreinvaart Europa. Logisch, want na het SPATOILET eenmaal te hebben ervaren, valt het niet mee terug te moeten keren naar de hopeloos primitieve eigen toilet met wc papier.

Wat is SPATOILET®?
SPATOILET is een luxe vormgegeven toiletzitting die op de gangbare toilet wordt geplaatst, zonder ingewikkelde verbouwingen. Het heeft een ingebouwde waterpomp, die aangesloten wordt op het bestaande spoelsysteem. De toiletzitting bevat een beweegbare douche-arm die verschillende reinigende en lichaamsverzorgende taken uitvoert. Het mechaniek is vernuftig en de soft-closing techniek van de zitting heeft een beschermende werking, gericht op een lange levensduur.

De toetsenconsole laat zien welke functies SPATOILET voor u kan uitvoeren.

Wash/Move
Heerlijk lichaamswarm water spoelt de anale zone schoon en fris. Door de beweegbaarheid van de douche-arm kan het bereik van de douchezone worden vergroot.

Bidet/Move
Met deze functie kan ook de vrouwelijke zone optimaal worden bediend. Met name tijdens de menstruatieperiode wordt deze toepassing zeer gewaardeerd in hygiënisch en verzorgend opzicht.

Massage
De Massagefunctie spuit het water in pulserende modus om het weldadige, verzachtende en kalmerende effect op het onderlichaam te bereiken.

Dry
Na de douchefunctie blaast een prettige föhn uw onderlichaam met verwarmde lucht weer helemaal droog. U kunt de Dry-functie verlengen door simpelweg nogmaals op deze functietoets te drukken.

Washing position
Hiermee beweegt u de doche-arm van voor naar achter om zelf nog meer gericht het doelgebied van de spoelfunctie te bepalen.

Waterpressure/Warm wind
Hiermee reguleert u de kracht waarmee de douche-arm het water tegen de anale of vaginale zone spuit.

Seat temperature
Als u wilt kunt u op een heerlijk verwarmde toiletzitting plaatsnemen door middel van deze functietoets.

Water temperature
Met deze knop kunt u de temperatuur van de douche verlagen en verhogen. Een iets koelere waterstraal in de zomer, of juist een aangenaam warme in de winter.

Deodorize
Er zijn verschillende lichte, niet irriterende parfums beschikbaar die aan het waterreservoir gekoppeld kunnen worden voor een ultra schoon en fris gevoel.

Nu de vakantie voor de deur staat, trekken vele Nederlanders weer per auto naar warme oorden. En dat betekent automatisch ook dat er regelmatig sanitaire stops gemaakt worden. Extra aandacht voor de hygiëne is daarbij geen overbodige luxe. Zeker wanneer er kleine kinderen meereizen.

Voorkom besmetting
Volgens onderzoek is het, gezien de huidige stand van hygiëne in openbare toiletten, absoluut noodzakelijk direct contact met de wc-bril te vermijden. Desinfecterende sprays en doekjes hebben minstens een half uur nodig om bacteriën te doden. Dit is geen praktische oplossing. De beste oplossing is om papier op de bril te leggen. Bacteriën kunnen niet door het papier heen dringen en voorkomen besmetting. Overigens is de toiletbril slechts één van de besmettingshaarden. Vermijdt ook direct contact met de spoelknop, deurknop en kraan.


GA_googleFillSlot("breedalgemeen");

Probleem
Uit een onderzoek onder meer dan 3.800 Nederlanders, merendeels moeders, blijkt, dat liefst 59% van de ouders bij het aantreffen van een vies toilet op zoek gaat naar een schoner toilet. 24% zet het kind, zo goed en zo kwaad als het gaat, toch op de bril.

Volgens Hans van Reenen, directeur van Clean Seat Holland B.V. is dit al jaren een groot probleem voor veel ouders. Als een kind naar een vreemd, veelal vervuild toilet moet, legt de moeder meestal wc-papier neer of houdt zij het kind net boven de bril. Geen van beide methoden is echt aan raden: toiletpapier beschermt niet afdoende en een kleuter van al gauw 15 kilo is een aanslag op de rug.

Wc-brildekje voor kids
Clean Seat Holland heeft speciaal voor dit probleem een wc-brildekje voor kinderen ontwikkeld. Toly kids wc-brildekjes hebben een flink formaat en hangen ruim over de toiletbril. Zo voorkomen ze direct contact, terwijl het kind zich toch veilig aan de bril kan vasthouden. Het kinderbrildekje is voorzien van grappige figuurtjes. Met het doortrekken spoelt het dekje vanzelf weg.

Toly kids wc-brildekjes zijn gemaakt van recycled papier en zitten per 30 stuks verpakt in een handig hersluitbaar zakje. Ze zijn verkrijgbaar bij o.a. de drogist, kampeervakhandel, V&D, Halfords, ANWB winkels etc. en kosten 3.50 Euro per verpakking. Overigens zijn er ook wc-brildekjes voor volwassenen. Daarmee is de noodzaak voor onhandig hurken of hangen boven de toiletpot verleden tijd.

Toiletpapier, vochtige toiletdoekjes of een zogenoemde douche-wc, die uw billen een schoonmaakbeurt geeft met water. Het zijn allemaal manieren om een toiletbezoek op een hygiënische wijze af te sluiten. Het is raadzaam om na het gebruik van wc-papier, de billen schoon met maken met water.

Toiletpapier is een relatief moderne uitvinding. Het werd in de negentiende eeuw in Amerika voor het eerst gebruikt en pas aan het eind van die eeuw op rollen aangeboden. Het thans bekende zachte wc-papier kwam in 1930 vanuit de Verenigde Staten naar Europa, maar werd pas na de Tweede Wereloorlog populair op ons continent.

Tot die tijd gebruikte men in West-Europa diverse materialen om de billen te reinigen, zoals hooi, mos, platte steentjes (in de volksmond gatkrabbers), schelpen, vodden en dennenappels.

Tjebokfles
Medisch onderzoek heeft aangetoond dat bacteriën graag vertoeven tussen de billen van mensen. Natuurlijk helpt het gebruik van toiletpapier, maar de kans op jeuk en irritatie blijft aanwezig. Daarom is het verstandig om na te spoelen met water. In zuidelijke landen is het al jaren de gewoonte dit te doen.

Nadat vele landgenoten uit Nederlands Indië terugkeerden, werd het nawassen in eigen land geïntroduceerd. In de toiletten van deze groep mensen treft u dat ook regelmatig een tjebokfles aan: een speciaal voor dit doel met water gevulde fles water.

Douche-wc
Voor wie ertegen opziet om de bilnaad zelf te wassen is er de douche-wc van sanitairfabrikant Geberit. Dit toilet geeft uw achterste een goede wasbeurt door middel van een soort douchestraal met warm water. Daarna zorgt een föhn ervoor dat u de wc weer droog verlaat. ?Hierdoor is toiletpapier overbodig?, laat Geberit-verkoopleider Paul van Montvoort weten. Hij is ervan overtuigd dat het product een groot succes kan worden, maar geeft toe dat nog weinig consumenten bekend zijn met de douche-wc.

Vochtige doekjes
Een andere stap in de richting van een betere hygiëne van het achterwerk is het vochtig toiletpapier of reinigingsdoekjes. Deze doekjes worden in een tegen uitdrogen beschermend doosje geleverd. Deze reinigingsdoekjes gebruikt u nà het droge toiletpapier.

De natte toiletpapiertjes of reinigingsdoekjes zijn van een sterkere soort papier dan het gewone toiletpapier en zijn doordrenkt met een reinigende lotion op waterbasis. De kracht van deze doekjes is eveneens het nadeel: ze vallen minder snel uit elkaar dan gewoon toiletpapier wat verstoppingen in de riolering kan veroorzaken. Daarom kunt u de gebruikte doekjes beter bij het huisvuil doen.

Onderzoek
In 1993 testte de Consumentenbond negentien soorten vochtig toiletpapier. Hun conclusie pleitte niet in het voordeel van dit product: "Vochtig toiletpapier bevat stoffen die in meerdere of mindere mate een allergische reactie kunnen veroorzaken. De doekjes kunnen daardoor eerder voor problemen zorgen dan dat ze iets oplossen. Wassen met water is het meest hygiënisch en vriendelijker voor uw huid en het milieu", oordeelde de bond.

Overigens is lang niet iedereen allergisch voor de stoffen in vochtig toiletpapier. Tevens verklaarden de huisartsen, die gedurende het onderzoek van de Consumentenbond werden geraadpleegd, dat het gebruik van vochtig toiletpapier hygiënisch is.

De onderzoeker van de Consumentenbond voegde aan zijn rapport toe: "Vieze billen zijn voor een deel het gevolg van verkeerde eetgewoonten. Als u voldoende voedingsvezels eet, kan uw ontlasting in het toilet vallen, zonder al te veel sporen op uw billen achter te laten."

De badkamer staat symbool voor rust, onthaasting, schoonheid en ontspanning. De badkamer ombouwen tot een eigen mini spa is een trend van dit moment. Mede omdat we in korte tijd willen onthaasten, we meer aandacht hebben voor het omgaan met stress en er een groeiende bewustwording is voor het belang van gezond leven en een optimale conditie. Rust in combinatie met water is populair. In Nederland zijn de badkamers vaak beperkt qua ruimte. Bij het creëren van een thuisspa is het daardoor belangrijk rekening te houden met het combineren van functies in de badkamer, zoals de Geberit AquaClean douchewc; de toilet waarmee het onderlichaam zacht met warm water wordt gereinigd. Een product dat het welbevinden bevorderd en optimaal comfort biedt in thuisspas.

De consument wordt bewuster van een goede verzorging van lichaam en geest. In crisistijd en bij een stressvol bestaan hebben mensen nog meer behoefte aan ontspanning. Een gezond lichaam hangt samen met een gevoel van fit en gelukkig zijn. De consument wil ook steeds meer zijn gezondheid zelf in de hand houden en koopt producten die hem of haar daarbij helpen.

Rust in combinatie met water
Water geeft rust, ontspant, zorgt dat we lekker in ons vel zitten en ons fris en schoon voelen. In een thuisspa vormt water de basis waarmee elke dag, op elk gewenst moment ontspannen kan worden. Ideaal voor snelle onthaasting. Hygiëne is een belangrijke factor in ons welbevinden â€" we willen ons graag schoon en fris voelen - en ontstaat door reiniging met water. Zowel bij het wassen van onze handen als bij het douchen. Maar ook op het toilet is het mogelijk te reinigen met water zonder daarbij gebruik te moeten maken van andere producten zoals een bidet of vochtige toiletdoekjes. Geberit biedt met de AquaClean douchewc een passend product voor een trendy mini spa in huis.

Douchewc combineert functies
Een douchewc combineert luxe, comfort en hygiëne en is daarmee uitermate geschikt voor thuisspas. De Geberit AquaClean douchewcs hebben een ingebouwd wellness programma waarmee het onderlichaam zacht en weldadig door een warme waterstraal wordt gereinigd. Afhankelijk van het model vullen extra eigenschappen de douchefunctie aan, zoals de ladydouche voor de intieme hygiëne van de vrouw, een pulserende massagedouche, een een afstandsbediening en geheugenfunctie. Een eigen mini spa in huis ligt hiermee binnen handbereik.