1711
COVID-19 Hygiëne tips voor je toilet
Gepubliceerd: 04-12-2020

Sinds corona de wereld in haar greep houdt, zijn veel dingen veranderd. Zo mag je elkaar niet meer aanraken als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Bovendien worden handen vaker gewassen en ontsmet en wordt er ook meer schoongemaakt. Maar hoe zit het nu eigenlijk met je toilet? Kun je COVID-19 aan anderen doorgeven via een toilet? En hoe kun je dat het beste voorkomen?

1. De wc schoonmaken voor gebruik

Allereerst is het goed om de wc even schoon te maken voor gebruik. Zeker als je visite hebt, is dat praktisch. Je kunt bijvoorbeeld een papieren handdoekjes dispenser ophangen en ernaast een fles ontsmettingsmiddel zetten. Even een spuitje op een papieren handdoekje en snel even de wc-bril en de kraan afnemen zodat de bacteriën dood gaan.

2. Hang de toiletrol handig op

De toiletrol moet goed bereikbaar zijn vanaf het toilet. Ook voor mensen die niet zo lang zijn. Hang de toiletrol dus binnen handbereik. Het zal je verrassen hoe vaak de wc rol helemaal niet handig hangt of niet eens bereikbaar is vanaf de toiletpot. Dat zorgt natuurlijk voor een ongemakkelijke situatie plus dat het toiletgebruik er een stuk minder hygiënisch aan toegaat bij de meeste gasten.

3. Doorspoelen met het deksel dicht

Het is een beetje vies, maar als je doorspoelt spat er altijd wat water op. Dat kunnen zichtbare druppeltjes zijn, maar meestal is het onzichtbaar. Het vocht verspreid zich door de ruimte in de vorm van aerosolen. Dit vocht kan ook virusdeeltjes meenemen. Heeft iemand COVID-19, dan komt het virus ook vrij in urine en ontlasting. Het kan dus bij het doortrekken verspreid worden door de ruimte. Dit is ook gedeeltelijk de reden dat openbare toiletten vrijwel overal gesloten zijn. Sluit dus keurig het deksel van de toiletpot voor je doortrekt. Daar is het deksel ook voor bedoeld.

4. Handen wassen

Na toiletgebruik ga je je handen wassen. Uiteraard doe je dit volgens de regels die ondertussen bekend zijn. Gebruik bij voorkeur antibacteriële handzeep om je handen te wassen. Droog ze niet af aan een doek, maar gebruik een poetsrol. Je kunt tegenwoordig ook kleine dispensers voor poetsrollen kopen die gewoon in je thuistoilet passen. Zo heb je altijd schone doekjes om je handen mee af te drogen.

5. Maak de toiletroutine duidelijk

De toiletroutine die hierboven is beschreven, zorgt dat je op een veilige manier met meerdere mensen gebruik kunt maken van het toilet. Natuurlijk is het niet altijd voor iedereen duidelijk hoe een goede toiletroutine moet worden uitgevoerd. Dus kan het slim zijn om de regels groot uit te printen en op te hangen in de wc. Je kunt ze ontwerpen in een stijl die past bij je toilet thema. Zo leert iedereen in het huishouden hoe je het beste gebruik kunt maken van het toilet in corona-tijd.

Het gebruik van het toilet is natuurlijk belangrijk als het gaat om de bestrijding van corona. Het virus is gemakkelijk over te dragen via vocht. Dat gebeurt dus zeker ook bij de toiletgang! Door te zorgen voor een goede toiletroutine is je wc altijd schoon en kunnen ook gasten bij jou thuis op een veilige manier het toilet gebruiken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide