Maak indruk met je toiletruimte door het creëren van hét perfecte plaatje. Bij het ontwerpen van de toiletruimte wordt vaak nagedacht over tegels, de kleurstelling, het closet en de stijl van de accessoires. Maar de grootste indruk maak je waarschijnlijk met iets onverwachts… de bedieningsplaat! Tover een glimlach op iemands gezicht door een verrassende foto erin te verwerken of trek de wandbekleding door op de bedieningsplaat voor het wauw-effect. Met de nieuwe website maakjeeigenbedieningsplaat.nl is het eenvoudiger dan ooit. Door de keuze uit drie type bedieningsplaten, te weten de Geberit Sigma21, Sigma50 en de Sigma70, is er altijd een passende keuze.

Jaarlijks vinden er tienduizenden ongevallen in en om het huis plaats. Een deel daarvan wordt veroorzaakt door vallen of uitglijden in badkamer of toilet. Omdat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, zijn er steeds meer mensen die hun woning levensloopbestendig maken. Door aanpassingen in hun woning aan te brengen die ook rekening houden met een veilige oude dag, zijn zij niet genoodzaakt te verhuizen als hun behoeften en leefomstandigheden wijzigen.
Een van de belangrijkste ruimtes in ons huis is het toilet. In dit artikel kan je lezen hoe je met soms simpele aanpassingen van het kleinste kamertje in huis een veilige toiletruimte maakt.

Boven aan het lijstje: toiletsteunen en toiletbeugels

Een van de belangrijke aanpassingen is het aanbrengen van toiletsteunen of toiletbeugels voor ondersteuning en grip. Zeker als je wat hulp kunt gebruiken bij het gaan zitten en opstaan, zijn deze onmisbaar. Toiletsteunen zijn opklapbare opstabeugels die direct naast het toilet gemonteerd worden. Met deze beugels heb je optimale steun bij het opstaan. Je kunt ook kiezen voor vaste wandbeugels die je strategisch naast het toilet plaatst. Omdat je je makkelijk aan de greep kunt vasthouden en je eraan op kunt trekken, is opstaan minder lastig. De beugels zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Zowel een toiletsteun als een toiletbeugel dient gemonteerd te worden aan de wand. Daarnaast zijn er ook wandbeugels met een zuignap.
De opvouwbare toiletsteun is door de Parkinson Vereniging tot hulpmiddel van het jaar uitgeroepen. Deze toiletsteun plaats je, zonder ergens te moeten boren, over het toilet. Hij is inklapbaar en in hoogte verstelbaar.

Een comfortabele toilethoogte

Een standaard toilet hangt vrij laag. Naarmate je ouder wordt of lichamelijk wat minder soepel bent, kan de lage zit van jouw toilet een ergernis worden. Met een toiletverhoger kan je dit probleem simpel oplossen. Je kunt jouw huidige toiletzitting eenvoudig vervangen door zo’n verhoger, zodat je minder moeite heeft met opstaan en gaan zitten. De hoogte van de zittingen varieert tussen 6 en 14 cm. Toiletverhogers zijn er in verschillende uitvoeringen, zoals een zachte versie als je last hebt van de harde bril.
Mocht je onverhoopt toch ten val komen in het toilet, dan bewijst een deurslot dat van buiten opengedraaid kan worden zijn nut. Met een munt kan zo’n slot aan de buitenkant worden opengemaakt.

Zorg voor grip

Valpartijen in het toilet komen vaker voor dan je denkt. Toiletruimtes hebben vaak gladde vloeren waarop je makkelijk uitglijdt. Maar ook toiletmatjes veroorzaken struikelpartijen. Zorg dus voor grip op de vloer door middel van een anti-slip mat of anti-slip strippen die je op de vloer kunt plakken. Er is ook een spray op de markt waarmee je de vloer kunt voorzien van een anti-slip laagje.
Levert de drempel een belemmering op, overweeg dan de aanschaf van een drempelhulp.
Zorg er ook voor dat de toiletruimte goed verlicht is en je jouw toiletspullen binnen handbereik hebt.

Stabiele toiletstoelen

Heb je alleen een toilet op de begane grond, maar slaap je boven, dan kan ’s nachts het toilet bezoeken een belemmering vormen. Een toiletstoel biedt dan uitkomst. Deze stoel, uitgevoerd met een po in de zitting, kan je in jouw slaapkamer plaatsen of bijvoorbeeld op de overloop neerzetten.
Schaf je een toiletstoel aan, verzeker je er dan van dat het een stabiel exemplaar is dat eenvoudig is schoon te houden. Er zijn ook verrijdbare stoelen en toiletstoelen die je tevens als douchestoel kunt gebruiken.

Laat je door de thuiszorgwinkel adviseren

Elke situatie is uniek. Misschien heb je specifieke lichamelijke klachten waarvoor speciale hulpmiddelen zijn. Het kan ook zijn dat je advies nodig hebt over een bepaalde oplossing. Met al jouw vragen kan je het beste terecht in een thuiszorgwinkel.
Een van de thuiszorgwinkels die een ruim assortiment zorgartikelen heeft en ook alle in dit artikel genoemde hulpmiddelen levert, is de Totale Zorgwinkel in Neede. De medewerkers van deze thuiszorgwinkel hebben jarenlange ervaring met zorg gerelateerde producten en geven eerlijk en betrouwbaar advies.
Naast kennis van zaken op het vlak van de inrichting van aangepaste badkamers en toiletten zijn zij specialist op het gebied van scootmobielen, sta-op stoelen, rollators, elektrische rolstoelen en seniorenbedden.
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of wil je meer informatie over zorghulpmiddelen, dan kan je de Totale Zorgwinkel bereiken op telefoonnummer 0545-296368 of via email info@totalezorgwinkel.nl.

Het gehele assortiment is te bekijken op de website: www.totalezorgwinkel.nl.

 

De woonwereld is een belangrijke indicator voor de vormgeving van producten voor de badkamer. Kortstondige trends moeten daarbij echter zoveel mogelijk worden vermeden. De Soft-Edge vormtaal is een voorbeeld van een trend die zich uitstekend naar de badkamer laat vertalen. 

De douchefunctie van de AquaClean douchewc’s van Geberit bediende je tot op heden met de reguliere afstandsbediening en het zijpaneel van het toilet. Vanaf nu kan je ook met je smartphone eenvoudig en gemakkelijk je AquaClean douchewc bedienen via de gratis te downloaden AquaClean-app. Persoonlijke instellingen zijn daardoor ook op reis bij andere AquaClean douchewc’s direct te gebruiken. Bovendien biedt de app software-updates, productinformatie en video’s over de verschillende functies van de douchewc en het onderhoud.

Met de AquaClean Sela douchewc, ontworpen door designer en architect Matteo Thun, biedt Geberit een product met zeer gebruiksvriendelijke basisfuncties en met het uiterlijk van een conventioneel designtoilet. Bovendien springt deze douchewc in het oog door haar strakke lijnenspel. De AquaClean Sela is nu ook uitgerust met de gepatenteerde en innovatieve WhirlSpray douchetechnologie, een pulserende douchestraal, aangevuld met dynamische beluchting, die voor een bijzonder grondige en tegelijkertijd zachte reiniging van de billen zorgt.

90% van de Nederlanders maakt zich, in meer of mindere mate, zorgen over achterblijvende toiletluchtjes. Het verspreiden van deze ongewenste vervelende geur leidt tot diverse camouflagetechnieken, gevoel van schaamte en aangepast gedrag. Het toilet met een gerust hart achter laten voor de volgende gebruiker is met de geurneutralisatie-oplossing van Geberit geen utopie, maar werkelijkheid geworden. Het toiletsysteem Geberit DuoFresh zuigt de geur direct weg uit het closet en neutraliseert deze in het systeem achter de wand. De toiletruimte blijft daardoor continu fris ruiken. Hierdoor kunnen alle gebruikers opgelucht ademhalen. Afgelopen jaar heeft Geberit campagne gevoerd en Nederlanders bekend gemaakt met deze geuroplossing. De campagne ‘Stank hoeft niet te stinken’ wordt vanwege het succes in het najaar van 2017 herhaald.

Dankzij zijn slimme en innovatieve wc-technologie vervult Duravit alle eisen die de gebruiker tegenwoordig aan een toilet stelt: eenvoudige reiniging, optimale hygiëne en een comfortabele douchefunctie. Door de toenemende eisen is het toilet de afgelopen jaren continu verder ontwikkeld op het gebied van spoeltechniek, design, duurzaamheid, comfort en hygiëne. Zo is er nu nog maar vierenhalf in plaats van negen liter water nodig om het toilet door te spoelen.

Het Zwitserse bedrijf LAUFEN is gespecialiseerd in complete high-end badkamers en is dé connaisseur in het vervaardigen van keramisch sanitair, wellness en kranen. Met trots mogen wij bekend maken dat LAUFEN onze nieuwe aanwinst is binnen de oona design studio en dat we jullie vanaf nu op de hoogte zullen houden over alle innovatieve designs en badkamer juwelen.

De Deense designer Cecilie Manz ontwierp voor Duravit de badkamercollectie Luv.De Deense designer Cecilie Manz ontwierp voor Duravit de badkamercollectie Luv.Het buitengewone design van de Luv-lijn is een uitgebalanceerde combinatie van typisch Scandinavisch minimalisme en tijdloze elegantie in zachte maar toch geometrische vormen. Met de materiaal- en kleurkeuze van de nieuwe badkamercollectie Luv, bewijst Cecilie Manz haar perfecte gevoel voor warmte en nuance. Opvallend is de subtiele matte finish en de verschillende glazuurtinten.