1447
Blue Moon Duravit Wellness

We hebben genoeg van overvolle werkschema’s, stress, prestatiedruk en toenemende jachtigheid. In plaats van de hele dag bereikbaar en bezig te zijn, zetten steeds meer mensen hun mobieltje en e-mail een paar uur uit zodat er tijd en rust komt voor het opladen van onze lichamelijke en geestelijke accu. Door een gezonde levensstijl voelen we ons beter, genieten we meer en leven we langer. Dus weg ‘druk, druk, druk’ en welkom WELLNESS TREND.

 

Wellness staat voor alles wat te maken heeft met een gezonde en bevredigende leefwijze. Het is een begrip dat van toepassing is op alles wat we doen. Van de manier waarop we eten, bewegen en slapen tot en met wat we doen als werk en hoe we onze vrije tijd invullen. Om een hoger persoonlijk ‘wellness’ niveau te bereiken, ofwel simpelweg de levenskwaliteit te verbeteren, moeten we in de regel onze totale leefwijze aanpassen. Wie wil er niet naar een situatie waarin je conditie op peil is, je in staat bent stress onder controle te houden en je een manier vindt waarbij je op een plezierige manier met gezonde voeding bezig kan zijn? Om dit te bereiken is regelmaat noodzakelijk. En waar kunnen we beter voor een dergelijke regelmaat zorgen dan binnen de vier muren van onze eigen woning? Onze manier van wonen kan van grote invloed zijn op ons welbevinden. Door meer aandacht te besteden aan de inrichting en sfeer in huis, merk je al snel het verschil. Vooral de slaapkamer en badkamer zijn de leefruimtes bij uitstek geschikt om weer helemaal ‘tot jezelf te komen’. De nieuwste collecties voor de slaap- en badkamers haken dan ook helemaal in op de nieuwe wellnesstrends.

Zweten, spuiten & bubbelen in de badkamer
De badkamer is al geruime tijd geleden herontdekt als ideale plek om weer op krachten te komen. Al eeuwen weten mensen uit de meest uiteenlopende culturen hoe ontspannend en helend een bad kan zijn. Maar in onze jachtige maatschappij moest het bad helaas plaats maken voor een snelle douche. De positieve effecten van een bad zijn groot en kunnen met de moderne whirlpools nog aanzienlijk worden vergroot. Een echte noviteit dit jaar is een innovatief massagebad, WWW (World Wide Wellness), dat hydromassage combineert met een droge massage. Het unieke droge massagesysteem heeft twee functies met een vibrerend en een pulserend effect. Het is speciaal ontworpen om die delen van het lichaam te masseren die zich niet onder water bevinden, zoals het hoofd en de nek. De droge jets kunnen worden geactiveerd met of zonder water. Kleine siliconen balletjes die draaien en zachtjes pulseren masseren en stimuleren de huid, zelfs als er geen water in het bad zit. Een dagelijkse ontspanning en een oppepper voor je lichaam kan dus nu eenvoudig in je eigen huis. Naast een bad zijn stoomcabines de nieuwe hype in de badkamer. In de nieuwste versies is het niet alleen maar zweten maar worden alle zintuigen geprikkeld met water, geur, geluid en licht. Je kunt erin liggen, zitten of staan, een stoombad nemen, kiezen voor een massage- of regendouche, ontspannende geuren ruiken en naar je favoriete muziek luisteren. In sommige cabines is er zelfs sprake van lichttherapie. Gekleurde LED-verlichting zorgt dan voor een ware kleurbelevenis. Wordt het rustgevend groen of juist oranje om de creativiteit te prikkelen? De keuze is aan jou. De beschikbare ruimte in de badkamer vormt echter vaak een beperking. Spraakmakend is dan ook de Tris, ‘s werelds eerste douche, sauna en stoombad in één, die medio 2007 in Nederland geïntroduceerd zal worden. Deze fraaie in sfeervol hout uitgevoerde, compacte unit van slechts 170x110 cm kan op iedere willekeurige plek waar water en elektriciteit aanwezig is geïnstalleerd worden. De cabine heeft een normale en een tropische douchefunctie, stoom en droge sauna, aromatherapie en hydromassage. Zo heb je een volledige wellness ervaring in je eigen bad- of slaapkamer.

Thuis fitness
Je kunt de kwaliteit van het leven natuurlijk ook verbeteren via fysieke inspanning, ontspanning door inspanning. Fitheid en gezondheid staan centraal bij alle programma’s in de sportscholen maar kunnen met alle mogelijkheden nu ook thuis nagestreefd worden. De voordelen van een dergelijke levensstijl zijn dat je meer energie hebt om de uitdagingen van het dagelijkse leven aan te kunnen en het vooruitzicht op een gezonder leven, ook op hogere leeftijd. Er is veel fitnessapparatuur op de markt voor thuisgebruik. Je kunt in je eigen tempo, op ieder gewenst moment en in de privacy van je eigen huis trainen. De nieuwste apparatuur die speciaal voor thuis is ontworpen, oogt modern en doet geen afbreuk aan de sfeer. Zo krijg je meer zin om je conditie te verbeteren door dagelijks thuis te trainen.

Bron: Vereniging Confortabel Wonen

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners