1938
Waarom infraroodsauna´s zo populair zijn

Steeds meer mensen laten een infraroodsauna inbouwen in huis: op de leegstaande zolder, of in een apart huisje in de tuin. Dat is natuurlijk heerlijk ontspannend, een sauna in eigen huis. Maar er zijn nog meer redenen waarom juist de infraroodsauna steeds populairder wordt. Wij geven je een inkijkje in de wondere wereld van infraroodsauna’s!

Het verschil tussen infrarood en traditioneel
In een traditionele sauna wordt de luchttemperatuur sterk verhoogd: je zit dan in een kamer die heet aanvoelt. Bij een infraroodsauna daarentegen gaat meestal niet meer dan 20% van de warmte naar de lucht; de overige 80% verwarmt direct je lichaam. Daardoor dringt de stralingswarmte diep het lichaam binnen. Bovendien heb je zo geen last van hete lucht die het ademhalen moeilijker maakt.

Infrarood therapie
Doordat de infrarood golven zo diep het lichaam binnenkomen en verwarmen, worden allerlei processen in gang gezet die aan een goede gezondheid kunnen bijdragen. We zetten een paar voordelen op een rij:

Ontgiften
Infraroodstraling stimuleert de zweetklieren, waardoor gifstoffen in het lichaam vrijkomen en -met het zweet- afgevoerd worden. Drink dan ook voldoende water wanneer je gebruik maakt van de sauna! Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan toxische stoffen: van pesticiden in landbouwproducten tot chemische stoffen in verzorgende crèmes en shampoo. Een infraroodsauna helpt je een groot deel van deze schadelijke stoffen kwijt te raken.

Vermindert pijn
Infraroodstraling wordt veel gebruikt als pijnverlichting. Misschien herinner je je hoe je vader vroeger voor een rode lamp ging zitten wanneer hij door zijn rug was gegaan; we weten al heel lang dat dit helpt. Infraroodstraling wordt effectief ingezet bij artritis, slijmbeursontstekingen en gewrichtsstijfheid.

Fijn bij spierpijn
Maar je kunt de sauna ook heel goed gebruiken bij spierpijn! Door de diepe hitte van de infraroodstraling verwijden de perifere bloedvaten en neemt de bloedcirculatie toe: zo kunnen afvalproducten van de spieren worden afgevoerd en ontvangen de pijnlijke spieren juist meer zuurstof. Het resultaat: minder spierspanning, minder pijn, en een sneller herstel.

Gemakkelijk afslanken
Na dertig minuten in een infraroodsauna heb je gemiddeld 600 calorieën verbrand. Als dat geen gemakkelijke manier van afvallen is…!

Verbeterde huid
Onderzoek wijst uit dat het langdurig gebruik van een infraroodcabine een positieve invloed heeft op de huid. Deze wordt soepeler en gladder. Dankzij een toegenomen bloedcirculatie kunnen infraroodgolven bovendien verlichting bieden bij eczeem, acné en psoriasis.

Versterking immuunsysteem
Tot slot is een infraroodsauna een goede manier om je immuunsysteem te stimuleren. Doordat de warmte diep het lichaam binnendringt verhoogt de algehele lichaamstemperatuur, vergelijkbaar met een lichte koorts. En koorts is een natuurlijke manier van het lichaam om het immuunsysteem in werking te zetten wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een infectie! Zo draagt de infraroodsauna, zeker in combinatie met de verhoogde afvoer van afvalstoffen, bij aan een betere weerstand.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners