1872
Duravit sauna

Met de opkomst van de thuissauna wordt ook steeds meer aandacht besteed aan het design. Naast het traditionele blokhut uiterlijk, zien we steeds vaker designsaunas die in de moderne badkamer niet misstaan. Integendeel zelfs, het worden echte blikvangers. Daarnaast biedt de ook vernieuwende functies en technieken, zoals chromotherapie of infraroodwarmte.

Bijzonder kleur- en materiaalgebruikOp designbeurzen worden saunas gesignaleerd in kleuren als lavendel of metaalgrijs. Ook exemplaren met een hightech uiterlijk, door het gebruik van metaal en glas zijn in opkomst. Verder zien we steeds vaker designsaunas met een uiterlijk van een actuele, ronde douchecabine.

Kleurentherapie
Sommige nieuwe saunas bieden chromo- of kleurentherapie als geïntegreerde functie. Maar ook in een bestaande sauna kan kleurentherapie eenvoudig worden toegevoegd. Met een speciale extra lichtbak met een besturing bijvoorbeeld. Daarmee kunt u naar wens een gekozen kleur voor een bepaalde tijd laten inwerken.

Afgezien van de positieve effecten, geeft kleur in de sauna ook een betoverende sfeer. Sommigen vinden het onzin, anderen zweren erbij.

Feit is dat het steeds duidelijker wordt dat kleuren een bepaalde werking hebben op lichaam en geest. Rood licht werkt stimulerend, geel maakt opgewekt, groen zorgt voor balans en rust en blauw werkt verkoelend en ontspannend. Sommige saunas en kleurtherapielampen bieden nog meer kleurmogelijkheden met weer andere effecten. Zo kunt u een therapie op maat samenstellen.

Infrarood
De infraroodsauna wint snel terrein onder sauna- en wellnessliefhebbers. En dat is niet verwonderlijk, want de infraroodsauna biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele sauna. In de gewone sauna wordt gebruikt gemaakt van hete lucht en stoom om het lichaam te verwarmen. De infraroodsauna is voorzien van infrarood kwartslampen of keramische lampen die zorgen voor een aangename stralingswarmte. De temperatuur in de infraroodcabine is lager, de opwarmingstijd is veel korter (slechts een paar minuten) en het energieverbruik is lager. Er zijn ook geen speciale aansluitingen nodig. Een gewoon stopcontact volstaat.

Toekomst
Duidelijk is dat de sauna nog lang niet op zn retour is. Integendeel zelfs. De thuissauna is een echt designobject met geavanceerde technologie voor wellness op zn best. In de komende jaren zal de thuissauna ons dan ook blijven verrassen door opvallende vormgeving, nieuwe functies en mogelijkheden.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners