Om uw thuissauna aan te kleden tot een echte wellnessruimte zijn er diverse accessoires verkrijgbaar. Sommigen zijn noodzakelijk, anderen zijn gewoon voor de luxe of extra verwennerij.

Van emmers tot sfeerverlichting
Veel gebruikte accessoires zijn bijvoorbeeld de emmer met lepel om water op de hete stenen te gieten, hoofd- en rugsteunen, een zandloper, thermo- en hygrometers voor het aflezen van de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Daarnaast is er een keur aan voetenbaden, dompeltonnen en krukjes en ligstoelen (voor de rustfase) verkrijgbaar. De sauna accessoires zijn meestal van hout, passend bij saunasfeer. Met saunalampen, die diffuus licht verspreiden, kunt u in de sauna zelf een ontspannen, aangename sfeer creëren.

Een weldadige geur
Met een opgietconcentraat geeft u uw saunabad iets extras, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur of lichamelijke gesteldheid. Zon opgietconcentraat zorgt niet alleen voor een heerlijke geur, maar voegt ook aromatherapie toe aan uw saunabad.

Veel gebruikte concentraten zijn eucalyptus, lavendel, kamille, berken en limoen.

Verzorging
Na een saunabad is het extra verwennen van de huid geen overbodige luxe. Scrubben, voeden, vocht inbrengen... er zijn tal van verzorgingsproducten, specifiek voor de verzorging van de huid voor en na het saunabad. Met speciale saunaborstels worden de dode huidcellen verwijderd en kunnen de verzorgingsproducten daarna optimaal hun werk doen. En tintelend schone en zachte huid is uw beloning

Ook leuk om te lezen