Steeds meer mensen kiezen voor een privé-sauna in eigen huis, of in de tuin. Met de komst van de compacte infrarood warmtecabines is een eigen sauna in de bad- of slaapkamer steeds vaker een reële optie. De nieuwste trend is de sauna met kleurentherapie.

Geïntegreerd of los
Sommige nieuwe saunas bieden kleurentherapie als geïntegreerde functie. Maar ook in een bestaande sauna kan kleurentherapie eenvoudig worden toegevoegd. Met een speciale extra lichtbak met een besturing bijvoorbeeld. Daarmee kunt u naar wens een gekozen kleur voor een bepaalde tijd laten inwerken. Wat kunt u verwachten van de verschillende kleuren?

Effect op lichaam en geest
Sommigen vinden het onzin, anderen zweren erbij. Feit is dat het steeds duidelijker wordt dat kleuren een bepaalde werking hebben op lichaam en geest.

Rood - opwekkend
Rood licht werkt stimulerend. De ademhaling en polsslag versnellen zich. Rood is dan ook een opwekkend en activerend. Ideaal dus om uzelf op te peppen na een werkdag, als voorbereiding op een avondje uit of een late vergadering. Rood werkt bovendien waterafdrijvend en versterkt de afweer.

Geel - vrolijk
Geel maakt vrolijk en opgewekt. Een wat neerslachtige bui verdwijnt als sneeuw voor de zon. Geel werkt ook heilzaam bij klierziekten, ziekten van het lymfesysteem en verzwakking van het zenuwstelsel. Geel houdt alert, stimuleert en zorgt voor een goed humeur.

Groen - evenwicht
Groen is de kleur van de natuur. Deze kleur werkt kalmerend en zorgt voor rust, ontspanning en emotioneel evenwicht. De kleur groen werkt heilzaam bij bronchitis, ontsteking van gewrichten en zwellingen. Het ontspant de organen en stimuleert de afvoer van afvalstoffen in het lichaam.

Blauw - kalmerend
Blauw licht werkt verkoelend, kalmerend en ontspannend. Een sauna in blauw licht is de ideale voorbereiding op een goede nachtrust. Ideaal om bij weg te dromen en innerlijk tot rust te komen. De kleur blauw werkt heilzaam bij klachten als hoofdpijn, maagpijn en spierkrampen. Sommige saunas en kleurtherapielampen bieden nog meer kleurmogelijkheden met weer andere effecten. Zo kunt u een therapie op maat samenstellen. Afgezien van de positieve effecten, geeft kleur in de sauna ook een betoverende sfeer. Een trendy sauna is een sauna in kleur. Weldaad met een extra dimensie.

Ook leuk om te lezen