483
Kies de perfecte thuis sauna die aansluit op jouw behoeften
Gepubliceerd: 31-08-2023

Ben je toe aan ontspanning, maar heb je geen tijd om naar een wellness te gaan? Dan is een thuis sauna de ideale oplossing! Een sauna wordt doorgaans verwarmd tot hoge temperaturen tussen de 70 en 90 graden Celsius.

Hierdoor kun je profiteren van een betere bloedsomloop, ontspannen spieren en een gezonde huid. Het is dan ook niet dat de thuis sauna ook in Nederland populariteit wint. Wil je meer weten over verschillende soorten sauna’s? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten om de juiste keuze te kunnen maken. 

Soorten thuis sauna’s

Uiteraard kun je elk type sauna kiezen voor bij jou thuis. Er zijn echter een aantal sauna’s die erg populair zijn. Zo wordt er veelvuldig gekozen voor infraroodsauna’s, stoomsauna’s en traditionele sauna’s. 

Heb je veel last van je spieren? Dan kun je kiezen voor een infraroodsauna. De infraroodlampen dragen bij aan een verbeterde bloedcirculatie, helpen spieren te ontspannen en zorgen voor versterking van het immuunsysteem. Wie op zoek is naar een sauna die bijdraagt aan het ontgiften van het lichaam, kan beter voor een traditionele sauna kiezen.

Een traditionele sauna biedt grotendeels dezelfde voordelen als een infraroodsauna. In tegenstelling tot een infraroodsauna wordt een traditionele sauna echter wel volledig warm. Dit zorgt ervoor dat je optimaal gaat zweten, waardoor je lichaam alle kans krijgt om te ontgiften. 

Tot slot is de stoomsauna een populaire keuze. In een stoomsauna wordt stoom verwarmd tot een hoge temperatuur. Dit bevordert de werking van de luchtwegen en draagt bovendien bij aan de algehele ontspanning.

Zo kies je de perfecte sauna voor bij jou thuis

Het maken van de juiste keuze is in het geval van sauna’s niet altijd even eenvoudig. Besteed hier voldoende tijd aan en doe onderzoek. Zo kun je beoordelen welke voordelen jij belangrijk vindt, wat de zoekopdracht een stuk eenvoudiger maakt. Stel daarnaast je budget en de juiste afmeting vast. Met deze gegevens kun je zoekopdrachten filteren op de gewenste prijsklasse en afmetingen.

Kom je er online niet helemaal uit? Bezoek dan een showroom, zodat je de sauna’s in het echt kunt bekijken. Hoewel de sauna’s niet aan zullen staan, kun je hierdoor een redelijke indruk opdoen van bijvoorbeeld de grootte en het zitcomfort.

Creëer een wellness badkamer: sauna’s, regendouches en bubbelbaden

Ben je op zoek naar meer comfort voor in je badkamer? Combineer de gekozen sauna dan met luxe wellness elementen. Denk hierbij aan een comfortabele regendouche waaronder je helemaal tot rust komt en een whirlpool bad waarin je languit kunt ontspannen.  

Zorg dat de voorzieningen goed aansluiten op de stijl van je badkamer. Dit draagt bij aan het wellness gevoel in eigen huis!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide