1287
Breng de spa naar eigen tuin in 5 eenvoudige stappen
Gepubliceerd: 24-05-2021

Ben jij als wellness liefhebber iedere maand in de spa te vinden of stap jij na het sporten ook altijd nog even de sauna in? Dan is een wellnesstuin echt iets voor jou. Als je van jouw tuin ook een wellness tuin wilt maken, ben je op een interessant artikel terecht gekomen. 

De natuur heeft een rustgevende factor en is goed voor de mens, dit is een bewezen feit. Als jij je bevindt in de natuur zul je helemaal tot rust komen. Het is dan ook heerlijk als je deze beleving terug kunt laten komen in je eigen tuin! Dit is absoluut mogelijk. In dit artikel leggen we je in 5 stappen uit hoe jij van jouw tuin een wellness tuin maakt. 

  1. Werk met natuurlijke materialen

Veel wellness centra liggen middenin een bosrijke omgeving, en dit is niet voor niets. Natuur en ontspanning gaan namelijk hand in hand. Gebruik bijvoorbeeld hout, een natuurproduct met een warme uitstraling, in jouw wellness tuin. Bamboe wordt dan weer geassocieerd met ontspanning en zen. Maar ook (natuur)steen, beton en keramiek zijn erg geliefd, omdat ze strak uiterlijk hebben en daarom rustig ogen. 

  1. Strak lijnenspel

Ontspannen doe je vaak in een kalme en rustgevende omgeving; een plek met eenheid en weinig poespas. Een tuin met strakke, rechte lijnen is dan ook een goede keuze. Recht lijnenspel bevorderd de rust. Als alles verschillende vormen heeft wordt het rommelig. Wanneer je kiest voor strakke lijnen lijkt je tuin ook ruimtelijker.

  1. Ontspannen geluiden

Muziek kan jou naar een andere wereld brengen. Zo kan muziek, samen met andere natuurlijke geluiden, bijdragen aan een zen-momentje. Het geluid van het fluiten van een vogel in de vroege ochtend of het geluid van een knisperend vuurtje kan je helemaal zen maken. Je kunt ook een vijver of waterfontein aanbrengen om een rustgevend geluid te fabriceren.

  1. Ga voor beplanting en fijne kleuren

Ga jij je tuin opnieuw beplanten? Dan kan Lavendel natuurlijk niet ontbreken. Deze plant wordt nu eenmaal vaak gebruikt in badschuim en massageolie. Ook siergrassen en bamboe werken rustgevend, ze zorgen in de wind voor zacht geritsel. Werk in je beplanting ook met de drie wellness kleuren: blauw, groen en paars. Blauw staat voor ontspanning en verlaagt je bloeddruk. Groen doet mensen denken aan de natuur en paars geeft je het ultieme luxe gevoel. Maar ook warmere kleuren zoals oranje of rood kun je gebruiken, dit zijn rustgevende tinten.

  1. Wellnessfaciliteiten

Met wellnessfaciliteiten haal je de wellness ook letterlijk naar je tuin. Je kunt denken aan een (kleine) buitensauna, een zwembad of een bubbelbad. Vind je een zwembad of bubbelbad té opzichtig? Dan kun je ook voor een hottub gaan. Doordat een hottub van hout is gemaakt, gaat deze op in de omgeving. Wil je jouw spabad ook weer op kunnen ruimen? Kies dan voor een opblaasbaar bubbelbad en ga voor ultieme ontspanning. 

Ben jij al overtuigd van een wellness tuin? Met deze 5 stappen tover je jouw tuin in een handomdraai om in een plek waar je optimaal kunt ontspannen. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide