Een infraroodcabine kun je gebruiken ter ontspanning maar ook om eventuele gewrichtspijnen en/of spierpijn te verlichten. Even helemaal tot rust komen en geheel ontspannen in je eigen infrarood sauna. Je hoeft niet meer speciaal naar de wellness maar je creëert thuis je eigen wellness moment wanneer het je uitkomt. Natuurlijke diepdoordringende, warme of pijnverlichtende straling van jouw infrarood cabine.

Lekker ontspannen zonder al te ver de deur uit te hoeven gaan - het kan met een sauna aan huis. Ideaal voor de echte sauna liefhebbers. De voor- en nadelen van een sauna aan huis vind je hier.

De kracht van eenvoud, tijdloze schoonheid en natuurlijke materialen. Het zijn drie pijlers waar Dille & Kamille trouw aan blijft sinds 1974. Het is ook de basisfilosofie achter alle leuke spulletjes die je in hun winkels kan vinden: van handgevlochten manden tot kruiden en thee, en van katoenen tafelkleden tot houten speelgoed. Sinds november kan je daar ook een geheel nieuwe badlijn vinden! Twee om precies te zijn: een verkwikkende en een ontspannende. 

Thuis wegdromen in eigen spa: dé manier om de donkere en koude winteravonden te trotseren. Het Nederlandse bed- en badmodemerk Vandyck (sinds 1923) geeft vijf tips om de badkamer te veranderen in een heuze spa. 

Voor de een kan het huis niet schoon en opgeruimd genoeg zijn terwijl een ander juist houdt van een gezellige en rommelige sfeer. Maar van deze 5 dingen wordt, volgens de wetenschap, iedereen heel erg blij!

1. Groen en geel
Kleuren hebben grote invloed op je emotie en humeur. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt dat de meeste mensen blij worden van de kleuren groen en geel. Kies dus voor mooie (mint)groene muur of juist voor gele accessoires. Wedden dat je humeur meteen een stuk beter is? Wil je juist meer energie, bijvoorbeeld in de werkkamer of op kantoor? De kleuren rood en oranje werken opwekkend en geven energie.

Dornbracht verandert de badkamer in een LifeSpa: met het idee van de LifeSpa tilt Dornbracht het idee van een badkamer waarin de gezondheid centraal staat naar een hoger plan. Het concept staat voor een totale inrichting en uitrusting van de badkamer in het teken van een gezonde en preventieve leefwijze. Zowel in de badkamer thuis of Home Spa als in exclusieve hotels en wellnessomgevingen. In het middelpunt staat de integratie van gezondheidsbevorderende waterbehandelingen in een modulaire architectuur die flexibel kan worden aangepast aan persoonlijke behoeften.

Sanus per Aquam (SPA) – Water ter ondersteuning van gezondheid: met gespecialiseerde producten en technologieën maakt Dornbracht de beleving van de helende werking van water voortaan niet alleen in exclusieve kuuroorden, maar ook in de eigen badkamer beschikbaar. Van vitaliserende Kneipp-begietingen met een gietslang en weldadige voetbaden tot bijzondere douche-ervaringen met waterchoreografieën die met één druk op de knop kunnen worden geactiveerd. Als een waar parcours kunnen de verschillende producten en toepassingen volledig op de persoonlijke wensen worden afgestemd.

Om uw thuissauna aan te kleden tot een echte wellnessruimte zijn er diverse accessoires verkrijgbaar. Sommigen zijn noodzakelijk, anderen zijn gewoon voor de luxe of extra verwennerij.

Van emmers tot sfeerverlichting
Veel gebruikte accessoires zijn bijvoorbeeld de emmer met lepel om water op de hete stenen te gieten, hoofd- en rugsteunen, een zandloper, thermo- en hygrometers voor het aflezen van de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Daarnaast is er een keur aan voetenbaden, dompeltonnen en krukjes en ligstoelen (voor de rustfase) verkrijgbaar. De sauna accessoires zijn meestal van hout, passend bij saunasfeer. Met saunalampen, die diffuus licht verspreiden, kunt u in de sauna zelf een ontspannen, aangename sfeer creëren.

Een weldadige geur
Met een opgietconcentraat geeft u uw saunabad iets extras, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur of lichamelijke gesteldheid. Zon opgietconcentraat zorgt niet alleen voor een heerlijke geur, maar voegt ook aromatherapie toe aan uw saunabad.

Veel gebruikte concentraten zijn eucalyptus, lavendel, kamille, berken en limoen.

Verzorging
Na een saunabad is het extra verwennen van de huid geen overbodige luxe. Scrubben, voeden, vocht inbrengen... er zijn tal van verzorgingsproducten, specifiek voor de verzorging van de huid voor en na het saunabad. Met speciale saunaborstels worden de dode huidcellen verwijderd en kunnen de verzorgingsproducten daarna optimaal hun werk doen. En tintelend schone en zachte huid is uw beloning

Met de opkomst van de thuissauna wordt ook steeds meer aandacht besteed aan het design. Naast het traditionele blokhut uiterlijk, zien we steeds vaker designsaunas die in de moderne badkamer niet misstaan. Integendeel zelfs, het worden echte blikvangers. Daarnaast biedt de ook vernieuwende functies en technieken, zoals chromotherapie of infraroodwarmte.

Bijzonder kleur- en materiaalgebruikOp designbeurzen worden saunas gesignaleerd in kleuren als lavendel of metaalgrijs. Ook exemplaren met een hightech uiterlijk, door het gebruik van metaal en glas zijn in opkomst. Verder zien we steeds vaker designsaunas met een uiterlijk van een actuele, ronde douchecabine.

Kleurentherapie
Sommige nieuwe saunas bieden chromo- of kleurentherapie als geïntegreerde functie. Maar ook in een bestaande sauna kan kleurentherapie eenvoudig worden toegevoegd. Met een speciale extra lichtbak met een besturing bijvoorbeeld. Daarmee kunt u naar wens een gekozen kleur voor een bepaalde tijd laten inwerken.

Afgezien van de positieve effecten, geeft kleur in de sauna ook een betoverende sfeer. Sommigen vinden het onzin, anderen zweren erbij.

Feit is dat het steeds duidelijker wordt dat kleuren een bepaalde werking hebben op lichaam en geest. Rood licht werkt stimulerend, geel maakt opgewekt, groen zorgt voor balans en rust en blauw werkt verkoelend en ontspannend. Sommige saunas en kleurtherapielampen bieden nog meer kleurmogelijkheden met weer andere effecten. Zo kunt u een therapie op maat samenstellen.

Infrarood
De infraroodsauna wint snel terrein onder sauna- en wellnessliefhebbers. En dat is niet verwonderlijk, want de infraroodsauna biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele sauna. In de gewone sauna wordt gebruikt gemaakt van hete lucht en stoom om het lichaam te verwarmen. De infraroodsauna is voorzien van infrarood kwartslampen of keramische lampen die zorgen voor een aangename stralingswarmte. De temperatuur in de infraroodcabine is lager, de opwarmingstijd is veel korter (slechts een paar minuten) en het energieverbruik is lager. Er zijn ook geen speciale aansluitingen nodig. Een gewoon stopcontact volstaat.

Toekomst
Duidelijk is dat de sauna nog lang niet op zn retour is. Integendeel zelfs. De thuissauna is een echt designobject met geavanceerde technologie voor wellness op zn best. In de komende jaren zal de thuissauna ons dan ook blijven verrassen door opvallende vormgeving, nieuwe functies en mogelijkheden.