Heerlijk, een dagje naar de sauna om helemaal tot rust te komen. Maar na een paar dagen is dat ontspannen gevoel helaas weer snel verdwenen. Hoe fijn zou het dan zijn om een eigen privé wellness in je achtertuin te hebben? Een plek waar je kunt ontsnappen aan het hectische dagelijkse leven. Gewoon een moment voor jezelf. Klinkt dit wel interessant? Lees dan onze onderstaande tips voor een eigen wellness tuin eens door.

Steeds meer mensen laten een infraroodsauna inbouwen in huis: op de leegstaande zolder, of in een apart huisje in de tuin. Dat is natuurlijk heerlijk ontspannend, een sauna in eigen huis. Maar er zijn nog meer redenen waarom juist de infraroodsauna steeds populairder wordt. Wij geven je een inkijkje in de wondere wereld van infraroodsauna’s!

Een infraroodcabine kun je gebruiken ter ontspanning maar ook om eventuele gewrichtspijnen en/of spierpijn te verlichten. Even helemaal tot rust komen en geheel ontspannen in je eigen infrarood sauna. Je hoeft niet meer speciaal naar de wellness maar je creëert thuis je eigen wellness moment wanneer het je uitkomt. Natuurlijke diepdoordringende, warme of pijnverlichtende straling van jouw infrarood cabine.

Lekker ontspannen zonder al te ver de deur uit te hoeven gaan - het kan met een sauna aan huis. Ideaal voor de echte sauna liefhebbers. De voor- en nadelen van een sauna aan huis vind je hier.

De kracht van eenvoud, tijdloze schoonheid en natuurlijke materialen. Het zijn drie pijlers waar Dille & Kamille trouw aan blijft sinds 1974. Het is ook de basisfilosofie achter alle leuke spulletjes die je in hun winkels kan vinden: van handgevlochten manden tot kruiden en thee, en van katoenen tafelkleden tot houten speelgoed. Sinds november kan je daar ook een geheel nieuwe badlijn vinden! Twee om precies te zijn: een verkwikkende en een ontspannende. 

Thuis wegdromen in eigen spa: dé manier om de donkere en koude winteravonden te trotseren. Het Nederlandse bed- en badmodemerk Vandyck (sinds 1923) geeft vijf tips om de badkamer te veranderen in een heuze spa. 

Voor de een kan het huis niet schoon en opgeruimd genoeg zijn terwijl een ander juist houdt van een gezellige en rommelige sfeer. Maar van deze 5 dingen wordt, volgens de wetenschap, iedereen heel erg blij!

1. Groen en geel
Kleuren hebben grote invloed op je emotie en humeur. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt dat de meeste mensen blij worden van de kleuren groen en geel. Kies dus voor mooie (mint)groene muur of juist voor gele accessoires. Wedden dat je humeur meteen een stuk beter is? Wil je juist meer energie, bijvoorbeeld in de werkkamer of op kantoor? De kleuren rood en oranje werken opwekkend en geven energie.

Dornbracht verandert de badkamer in een LifeSpa: met het idee van de LifeSpa tilt Dornbracht het idee van een badkamer waarin de gezondheid centraal staat naar een hoger plan. Het concept staat voor een totale inrichting en uitrusting van de badkamer in het teken van een gezonde en preventieve leefwijze. Zowel in de badkamer thuis of Home Spa als in exclusieve hotels en wellnessomgevingen. In het middelpunt staat de integratie van gezondheidsbevorderende waterbehandelingen in een modulaire architectuur die flexibel kan worden aangepast aan persoonlijke behoeften.

Sanus per Aquam (SPA) – Water ter ondersteuning van gezondheid: met gespecialiseerde producten en technologieën maakt Dornbracht de beleving van de helende werking van water voortaan niet alleen in exclusieve kuuroorden, maar ook in de eigen badkamer beschikbaar. Van vitaliserende Kneipp-begietingen met een gietslang en weldadige voetbaden tot bijzondere douche-ervaringen met waterchoreografieën die met één druk op de knop kunnen worden geactiveerd. Als een waar parcours kunnen de verschillende producten en toepassingen volledig op de persoonlijke wensen worden afgestemd.