5899
Plexiglas in de moderne badkamer
Gepubliceerd: 02-09-2015 Laatste update: 06-06-2023

De badkamer is een belangrijke ruimte in elke woning. We zijn er zowel in de ochtend als in de avond te vinden om ons op te frissen, onze tanden te poetsen en een lekkere warme douche te nemen. Een moderne badkamer betekent een oase van rust door het strakke minimalistische karakter. Iets wat we steeds vaker terugzien in de moderne badkamer is plexiglas. In dit artikel ontdek je waar plexiglas voor gebruikt kan worden in de badkamer.

 

Wandbekleding van plexiglas
Wandbekleding in de badkamer hoeft niet altijd te bestaan uit tegels. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden om de wanden mee te bekleden. Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien is plexiglas de ideale oplossing op het moment dat je een strakke badkamer wilt creëren. Het unieke van plexiglas is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is en dat het materiaal in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Omdat er enorm veel mogelijkheden zijn, is er altijd voor ieder wat wils.

Een spatscherm van plexiglas
Veel badkamers zijn voorzien van een ligbad waar tevens in wordt gedoucht. Hier is in de meeste gevallen een spatscherm aanwezig om de douchevloer te ontzien van een laag water. Ben je opzoek naar een veelzijdig spatscherm? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor plexiglas. Omdat plexiglas makkelijk bewerkbaar is wordt het in elke gewenste vorm of maat gemaakt. Daarnaast is een plexiglas spatscherm verkrijgbaar in alle denkbare kleuren waardoor het altijd bij jouw badkamer past!

Een douchedeur van plexiglas
Een badkamer is vaak een kleine ruimte en het open karakter wil je daarom graag behouden. Veel mensen kiezen om deze reden voor een transparante douchedeur. Douchedeuren worden gemaakt van gehard glas of van plexiglas. Gehard glas heeft als voordeel dat het sterk en kraakhelder is, maar na een aantal jaar zul je merken dat het glas doffer wordt. Er bestaat een mogelijkheid om het glas te polijsten, dit loopt echter wel in de papieren. Een douchedeur van plexiglas is lichter, goedkoper en is net als de spatschermen en wandbekleding verkrijgbaar in vele kleuren waardoor je het perfect kunt combineren met de rest van je moderne badkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide