1846
ME by Starck
Gepubliceerd: 19-08-2015 Laatste update: 07-09-2017

Gereduceerd design is de kunst van de concentratie op het wezenlijke. Het is het vermogen om het elementaire met een zekere essentie te verbinden en daarbij de mens en zijn individuele gevoel voor stijl in het middelpunt te stellen. Een uitdaging, die gemaakt is voor Philippe Starck. Met zijn nieuwe serie ME by Starck voor Duravit is het de Franse creatieveling gelukt om een collectie te ontwerpen die de wens naar pure esthetica vervult en die zich in volledig verschillende stijlwerelden integreert. Zo ontstaat een veelvoud aan individuele inrichtingsmogelijkheden.

Individuele badkamervormgeving begint bij de wastafel. Met zes veelzijdige wastafeloplossingen van 450 mm tot 650 mm, biedt ME by Starck een puristische serie voor de particuliere en project markt. Als optisch designkenmerk fungeert een smalle rand die ook bij de WCs en urinoirs terugkomt. Deze rand geeft de wastafel een zeer verfijnd en luchtig uiterlijk, ook met de diepere en comfortabele waskom. De bijzonder vlakke meubelwastafel met unieke lijnvoering van 830 mm tot 1030 mm maakt indruk met zijn royale afzetvlakken, terwijl de opzetbak zich met een meubelonderbouw of verschillende consoles laat combineren. De wastafels met zuil of sifonkap vallen in de smaak dankzij de pure, gereduceerde vormgeving en uitgebalanceerde verhoudingen.

Naast bewuste focus op het design leggen Philippe Starck en Duravit ook de nadruk op moderne technologie: de WCs en bidets van de serie hebben dankzij een nieuwe ontwikkeling een lichter gewicht en presenteren zich als mooie gesloten onderdelen, puur en zonder bevestigingsgaten aan de zijkant. De open spoelrand van de Rimless technologie, alsook de verbinding met de eveneens nieuwe douche-wc-zitting SensoWash Slim biedt nog meer comfort. Deze beschikt over precies verwerkte en zeer eenvoudig te verwijderen scharnieren. Zo staat er niks meer een extra grondige schoonmaakbeurt van het keramiek in de weg. De zitting wordt met een eenvoudige handeling afgenomen.

De heldere vormgeving van de serie wordt voortgezet in het ME urinoir. Het urinoir presenteert zich met de kenmerkende, fijne rand, als elegant en tegelijk praktisch element in de privé badkamer of in projectmarkt. Als eerste Duravit-serie zet ME ook bij het urinoir consequent in op de innovatieve Rimless technologie. Daarbij realiseert de open spoelrand een dynamisch en efficient waterbeheer. De krachtige waterstroom spoelt de gehele binnenkant van het urinoir en maakt een snelle, hygienische reiniging van het keramiek mogelijk.

Ligbaden en douchebakken alsook accessoires, ook door Philippe Starck vormgegeven, maken het programma compleet. In perfect samenspel met de nieuwe meubelserie L-Cube verleent ME by Starck de moderne badkamer een heldere esthetica met een duidelijk handtekening van de Franse designer en laat daarmee de wens naar individualisering, werkelijkheid worden.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide