Vrijstaande baden verlenen de badkamer een luxe uitstraling. Door de vrije ruimte rond het bad oogt de badkamer groter en wordt het bad meteen het centrale punt in de badkamer. Om dit beeld niet te verstoren is een badkraan nodig die deze ruimtelijkheid in tact laat maar gelijktijdig wel alle functies heeft die nodig zijn om zorgeloos en aangenaam te kunnen badderen.

KLUDI heeft dit begrepen. Van de KLUDI AMBA en KLUDI BALANCE serie bestaan vrijstaande badmengkranen die rank ogen en solide vormgegeven zijn. Deze kranen hanteren de vormtaal van de bijbehorende complete kranenseries en zijn dan ook perfect te combineren met alle andere KLUDI AMBA en KLUDI BALANCE producten.

Strakke vlakken en duidelijke lijnen karakteriseren beide producten. Dankzij de combinatie met softe vlakken en rondingen, zijn deze producten zelfs geschikt voor toepassing in badkamerontwerpen die de actuele trends reeds vooruit zijn. Daarbij is de KLUDI BALANCE WHITE edition een op zich zelf staande attractie. Daar waar chroom de omgeving weerspiegelt en zich als een kameleon aanpast, doet wit dit juist niet. Wit is neutraal en maakt een statement. Daarmee is het een zelfstandig designobject dat zich in volle glorie toont aan de wereld zonder opdringerig te worden.

Opvallend kenmerk is de positie van de hendel bovenop de behuizing van deze kranen. Bij de KLUDI BALANCE mengkraan dient deze heel bewust de indruk te wekken, dat de hendel boven de eigenlijke mengkraan zweeft. Bij de KLUDI AMBA is de hendel volumineuzer zonder te prominent aanwezig te zijn Dit optische raffinement bij beide kranen bewijst ook qua functie en haptiek zijn diensten. De techniek van KLUDI zorgt dat watertemperatuur en -hoeveelheid vederlicht te sturen zijn, door de onderhoudsvrije cartouche met keramische schijven.

De mengkraan voor iedere lifestyle: Dornbracht stelt nieuwe producten voor de mengkranenserie IMO voor. De IMO mengkraan is voor iedere (leef)stijl: dankzij het moderne design en een universele vormentaal, past de kraan perfect in iedere badkamer. Met een uitbreiding van de productserie en het stijlvolle oppervlak platina mat laat Dornbracht een nieuwe kant van de populaire kranenserie IMO zien en biedt nog meer mogelijkheden om ook in de badkamer een heel eigen stijl te creëren.

De soho collectie van JEE-O is nu compleet. Naast de staande douche, zijn nu ook de badvuller en wandkraan helemaal uitontwikkeld. Het soho trio oogt stevig en stoer. De zwarte hamerslag coating geeft de robuuste vormgeving de juiste looks. Industrieel en puur. Soho is een statement. De Black Beauties zorgen voor een stuk beleving in de badkamer. Design om van te watertanden.

De kranenserie MEM van Dornbracht die onlangs nog haar 10-jarig bestaan vierde, kreeg onlangs een design-update en werd aangevuld met twee nieuwe producttypes. Nieuw in de serie zijn de opvallende vrijstaande badkraan met stortuitloop en staafhanddouche. Deze bad-mengkraan vormt een icoon in iedere badkamer. Verder is de serie aangevuld met een driegats mengkraan voor de rand van het bad. Tegelijkertijd is MEM qua design en functionaliteit gemoderniseerd en verfijnd. Trouw aan de achterliggende filosofie 'reduceer alles tot het wezenlijke, maar haal de poëzie er niet uit', werden de éénhendel mengkraan en bidetkraan en de vorm van de hendel proportioneel aangepast en technisch verbeterd.?

Bij de verkoop van wastafelmengkranen is een duidelijke trend zichtbaar. Het aandeel wastafelmengkranen met een hoge draaibare uitloop neemt toe. Ook KLUDI heeft dit onderkend en lanceert gelijk meerdere varianten op dit thema.

In deze tijd van snelle veranderingen is het kenmerkend dat het niet nodig was om deze kranenserie eerder te actualiseren. De kernwaarden van de KLUDI TERCIO producten blijven daarom behouden in de nieuwe producten.

We gebruiken élke dag zo'n 125 liter water per persoon. In bad, onder de douche, aan de wastafel, op het toilet en tijdens het koken. Kranen zijn dus echte gebruiksvoorwerpen en moeten daarom functioneel zijn. En dat zijn de nieuwe Kaldur kranen van Clou. Maar ze zijn vooral erg mooi. De body heeft een extreem slanke vormgeving en is 20 % minder dik dan de modellen die in de markt momenteel beschikbaar zijn. Clou-directeur Math Meertens: ‘Onze ingenieurs zijn tot het uiterste gegaan om aan de wensen van de designer tegemoet te komen. Het is gelukt; een sterk staaltje engineering!’

Axor, het designermerk van Hansgrohe, presenteert in het kader van de Furniture Fair in Milaan een wereldprimeur: Axor Starck V. De in samenwerking met Philippe Starck ontwikkelde wastafelkraan brengt de kracht en schoonheid van het water op het hoogste niveau. De kraan heeft een transparant glazen uitloop en laat in werking een fascinerende vortex – draaikolk – ontstaan, een intensieve waterbeleving bij de wastafel. De innovatie is te zien in de Axor showroom in Milaan aan de Via Durini 15 en wordt later dit jaar in Nederland geïntroduceerd.

Bij de invulling van badkamers in projecten spelen kwaliteit en prijs de hoofdrol. Daarnaast is er altijd behoefte aan comfort en mooie producten. Hansgrohe introduceert nu Logis: een nieuwe standaard voor ééngreeps kranen die aan al deze wensen voldoen. De nieuwe Logis wastafelkranen zijn dankzij hun milieuvriendelijke technologieën en aantrekkelijke prijs en design zeer geschikt voor inzet in projecten zoals (sociale) woningbouw of semi-openbare ruimtes. Samen met designpartner Phoenix Design ontwikkelde badkamerspecialist Hansgrohe kranen, die met hun onderscheidende vormgeving passen bij vele keramiekseries. De zacht gevormde greep nodigt uit tot aanraken en het kraanhuis straalt kwaliteit uit. De kranenserie bestaat uit een groot aantal kranen, waarmee voor iedere badkamer een geschikt product gevonden wordt. De wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar met of zonder wastegarnituur of met PushOpen afvoerplug en diverse inbouwkranen maken het assortiment zeer compleet.