De nieuwe Logis Classic tweegreeps wastafel-, bad- en douchemengkranen bieden de Hansgrohe functionaliteit en kwaliteit en passen goed in het Nederlandse beeld van een standaard badkamerinvulling. Voor wie een klassieke kranenserie met een kruisgreep in de (project)badkamer wil plaatsen is Logis Classic de juiste keuze: hoogwaardige kwaliteit, optimaal gebruikscomfort en zeer aantrekkelijke geprijsd.

Luca Sanitair is bekend om het complete assortiment Italiaans design sanitair. De kranenserie Time2020 van het Italiaanse topmerk Bongio is daar een prachtig voorbeeld van. De serie Time2020 is zeer compleet met kranen voor wastafel, bad en douche. De Time2020 kranen van Bongio zijn gemaakt van 100% roestvrijstaal van de hoogste kwaliteit (RVS type 316). Luca Sanitair levert de kranen van Bongio exclusief op de Nederlandse markt. De Bongio-kranen zijn in Nederland alleen verkrijgbaar bij de dealers van Luca Sanitair; niet via internet.

Time2020 - complete serie kranen
De serie Time2020 van Bongio is bijzonder compleet en bestaat uit een groot assortiment van wastafel-, wand-, douche- en badkranen, zowel voor op- en inbouw als vrijstaand. De zeer complete serie Time2020 biedt bovendien een groot aantal accessoires, zoals een wc-rolhouder, handdoekhouder, ophanghaakjes, een zeephouder, zeepdispenser en verlichting. Bongio – kranen met traditie
Bongio is 100% Italiaans en heeft een rijke traditie van kranen sinds 1936, bijna 80 jaar. Alle kraanontwerpen van Bongio zijn van 100% Italiaans design en 100% Italiaanse kwaliteit. De kranen van Bongio hebben 10 jaar volledige garantie op de ‘body’. Het verchromen en kleuren van de kranen wordt bij Bongio in de eigen fabriek gedaan, wat de kwaliteit en zekerheid ten goede komt.

Dornbracht introduceert de CL.1, een nieuwe serie mengkranen voor de badkamer. De serie combineert harde met zachte contouren. De progressieve vorm markeert het begin van een nieuw tijdperk in het productdesign van Dornbracht: dynamisch, elegant en sportief. De grepen van de mengkraan zijn optioneel leverbaar met twee verschillende reliefstructuren. Dornbracht speelt daarmee in op de groeiende behoefte aan voelbare materialiteit en biedt tegelijk een antwoord op de megatrend individualisering.

Met de tijdloze, slanke Freshline zorgt mengkranenspecialist Kludi voor frisse accenten onder de douche. Of het om de handdouche in de 14-centimeter-klasse gaat of het duale Shower System – de Freshline laat geen wensen onvervuld. Zelfs tegen het hinderlijke nadruppelen heeft men een oplossing paraat.

Weg van de alledaagse stress wordt de badkamer een recreatiegebied binnen de eigen vier muren. Functie, ergonomie en design daar moet gewoon alles kloppen. Met de collectie E2 wordt het gebruik van water een genoegen. Want de mengkraan spreekt met haar gevoel voor sensualiteit de gebruiker op het emotionele vlak aan en vervult met een omvangrijk assortiment de wens van iedere, door stress geplaagde mens, na een inspirerend wellnessbad.

Als tegengewicht voor de dagelijkse hectiek en overvloed aan bekoring zijn heldere belijning, gereduceerde kleuren en vormen nodig nagenoeg alles wat de geest en het lichaam tot rust brengt. Zoals Kludi bewijst, is dit doel ook met koele elegance te combineren. Waarom afstand doen van comfort en goed design, als beiden ingevuld kunnen worden. Met Kludi E2 heeft de Mendener mengkranenspecialist een collectie met een unieke esthetica geconcipieerd, waarbij de glooiende vormen en afgeronde hoeken en kanten als ook de tablet-achtige hendel geheel in de huidige tijd passen. Zij is gemaakt voor het moderne wonen in alle facetten zo stelt designer Michael Stein. Dankzij het gereduceerde design, dat rechte lijnen met zachte rondingen verbindt, slaat de mengkraan in geometrische, maar ook in speels organische badkamers, een goed figuur en ligt daarbij met de super vlakke hendel, die als een rode draad door het assortiment loopt, ergonomisch aangenaam in de hand.

Het beste voorbeeld daarvoor zijn de eengreepsmengkranen uit de collectie, die de gebruiker van de badkamer door de softe vormgeving een haptische belevenis laat ervaren en tot gebruik uitnodigt. De uiterst dunne tablet-greep is qua materiaal het uiterst mogelijke bij verchroomd messing en is het karakteristieke kenmerk van de mengkraan. Deze verschaft een speels gemak in de bediening, werkt bovendien luxueus en functioneel al bij enkele millimeters liften signaleert men hoe speels elegant en toch precies het watergebruik ingeregeld kan worden. Indachtig het Kludi vrije ruimte concept, dat de planning en het gebruik van de wasplaats vereenvoudigt, zijn de eengreepsmengkranen bijzonder flexibel in aantal uitvoeringen. Als wand- of staande mengkraan, met vier hoogtevarianten en verschillende uitlooplengtes biedt de serie een oplossing voor elke wasplaat situatie.

De hoge eis qua design, functie en ergonomie is ook van toepassing bij de Kludi E2 oplossing voor bij het bad. Deze bestaat als vrijstaande, wand- of badrand gemonteerde variant, passend bij iedere badoplossing en verbindt op elegante wijze twee gebruiksmogelijkheden bij het bad: een groot-volume baduitloop om het bad snel te vullen en de handdouche om te douchen of af te spoelen in bad. Door de filigrane trekknop is snel en comfortabel omschakelen kinderlijk eenvoudig. Onafhankelijk van de uitvoering zijn de badoplossingen geheel volgens het designconcept van de wastafelmengkraan Kludi E2 consequent doorgevoerd ook hier gereduceerde vormen met zachte, sensuele afwerking. Het herkenningsitem van de collectie mag natuurlijk niet ontbreken: De markante, ergonomisch gevormde hendel met descente warm-koud markering is ook hier het ankerpunt van het design.

De populariteit van thermostaatkranen groeit onverminderd door, waarbij de consument steeds meer waarde hecht aan extra comfort, veiligheid en besparing. GROHE speelt hier op in met de vernieuwde reeks Grohtherm 1000 thermostaatkranen. De verbeteringen bestaan uit een nieuwe ranke GROHE CoolTouch® body die nooit te heet wordt, ergonomisch gevormde metalen grepen, GROHE TurboStat® technologie en de waterbesparende EcoButton. Door het moderne tijdloze design en het uitgebreide productassortiment zijn de nieuwe thermostaatkranen de perfecte oplossing voor iedere badkamer, van renovatie tot nieuwbouw, voor zowel opbouw als inbouw.

Met CL.1 stelt Dornbracht een nieuwe serie verfijnd vormgegeven mengkranen voor de badkamer voor. De serie combineert consequent harde met zachte contouren, waarbij de kraan zich elegant de hoogte in strekt. De progressieve vorm markeert het begin van een nieuw tijdperk in het productdesign van Dornbracht – dynamisch, elegant en sportief. Andere details van CL.1 zijn de nieuwe, gestructureerde grepen en een innovatief straalbeeld, dat onder andere wordt gekenmerkt door een zuinig waterverbruik.

Sanitair groothandel Luca Sanitair heeft een nieuwe serie kleurrijke kranen in het assortiment: de KEVON CHIC van het Italiaanse Fiore. De Fiore KEVON CHIC kranen worden alleen verkocht bij geselecteerde showrooms. Fiore KEVON CHIC is een Italiaans design kranenmerk en is vanaf 2015 verkrijgbaar in Nederland. Fiore wordt exclusief vertegenwoordigd door sanitair groothandel Luca Sanitair uit Leiden. De nieuwe catalogus van Luca Sanitair komt begin maart uit en zal vanaf dan beschikbaar zijn bij alle dealers en online op www.lucasanitair.nl. In deze nieuwe catalogus is de Fiore KEVON CHIC gekleurde kranenserie opgenomen. Luca voert naast exclusief een aantal Italiaanse sanitair merken aangevuld met haar eigen ontwerpen en merken. Fiore Kevon Chic kranenserie nu in Nederland verkrijgbaar
Luca Sanitair heeft haar assortiment uitgebreid met een nieuw designmerk op de Nederlandse markt, namelijk het Italiaanse kranenmerk Fiore rubinetterie srl. Dit merk bestaat al sinds 1965. De nieuwe serie KEVON CHIC is in de mode! De Chic komt uit de Kevon serie, maar het ziet er anders uit in de 8 beschikbare kleuren en de verchroomde top. De Kevon Chic is het resultaat van een speciaal productieproces. De douchesets hebben een interne waterbesparende douchekop die ontwerp, eco-vriendelijkheid en gemakkelijk gebruik combineert.

Wastafelmengkranen met een hoge draaibare uitloop zijn momenteel veel verkochte producten. KLUDI breidt het assortiment daarom uit met drie uitermate prijsvriendelijke varianten. De KLUDI LOGO NEO, KLUDI TERCIO en KLUDI OBJEKTA kranenseries beschikken nu over een wastafelmengkraan met een comfortabele zijdelingse eenhendel bediening en een hoge draaibare uitloop. Met verschillend vormgegeven hendels wordt subtiel onderscheid gemaakt tussen de kranenseries.