Met Vaia introduceert Dornbracht een nieuw soort design dat vele facetten kent. Geïnspireerd op de Transitional Style-trend in interior design wordt de nieuwe premium designkraan gekenmerkt door zijn elegant en tegelijk progressief design Op die manier past Vaia net zo goed in klassieke en moderne badkamerinterieurs als in badkamers waar in lijn met de Transitional Style elementen uit verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden.

De kranenserie CL.1 van Dornbracht kenmerkt zich door de progressieve en dynamisch sportieve vormspraak. Met de karakteristieke uitloop met een hoek van 105 en het geraffineerde spel met harde en zachte contouren definieert deze kraan opnieuw de esthetica in de badkamer. Geïnspireerd door de trend van gestructureerde oppervlakken en façades in architectuur en interieurdesign zet Dornbracht met CL.1 ook in de oppervlaktevormgeving nieuwe maatstaven: de grepen van de kraan zijn in twee verschillende reliëf-oppervlakken verkrijgbaar, met lineaire effect of geometrisch vormgegeven. Deze structuren zorgen voor een onverwisselbare optiek en gevoel en zijn tegelijk het bewijs voor de uitstekende precisie en productie competentie van Dornbracht.

De gouden jaren ’20 van de vorige eeuw kenden grote welvaart. Hierdoor geïnspireerd, ontwikkelde AXOR samen met Phoenix Design een badkamer- en keukencollectie in de stijl van de eerste industrieel geproduceerde kranen: AXOR Montreux. Met de authentieke en traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor de vroege jaren 1920, herinnert AXOR Montreux op stijlvolle wijze aan de tijd van de wetenschappelijke en culturele opkomst. Nieuwe aanvullingen op deze bestaande klassieker van AXOR werden afgelopen week tijdens de gerenommeerde beurs Interieur in Kortrijk gepresenteerd.

Met Lissé biedt Dornbracht een premium-designkraan in het instapsegment voor een kwaliteits- en tegelijk budgetbewuste doelgroep. Door haar innovatieve esthetica zet Lissé een accent in de badkamer – en nodigt uit, het gehele interieur met eenvoudige middelen op te pimpen en het bijzonders te gunnen: een „echte Dornbracht“. De serie Lissé is nu direct leverbaar.

Bij het ontwikkelen van nieuwe sanitaire producten is het niet eenvoudig om de juiste balans te vinden tussen design en functionaliteit. Helaas zijn hiervan vele voorbeelden in de markt te vinden. Voor KLUDI is vorm en functionaliteit in volledige harmonie bepalend voor een goed design. De KLUDI producten onderscheiden zich dan ook in hun esthetiek en zijn tot in het kleinste detail functioneel gevormd.

Kranen van Dornbracht zijn designiconen in de badkamer. Zoals een schilderij of kunstobject een ruimte kan verrijken, hetzelfde effect hebben Dornbracht kranen in een badkamer op de wastafel, douche of bad. Veel architecten zijn in het bijzonder gecharmeerd van de black edition uitvoeringen. Het matte zwart van de kranen laat zich perfect combineren met vele andere pure en luxe afwerkingmaterialen. Denk aan wit keramiek van een wastafel, beton, hout enz.

De serie Time2020 komt met de nieuwe wastafelmengkranen met traditionele cartridge en een teakhouten handgreep. De serie Time2020 heeft een aantal extra unieke eigenschappen die andere kranen bijvoorbeeld niet hebben. Het is milieuvriendelijk doordat de ketel pas ontbrandt als je het warme water echt nodig hebt. Het verbruikt ook 30% minder water door de stroombegrenzer. De kraan is volledig gemaakt van roestvrij staal voor zuiver water en het water stagneert nooit in de kraan. De Time2020 collectie is onder certificering van HABITEC voor de goedkeuringen van de Leed US Green Building Council. Dit wordt wereldwijd steeds belangrijker bij publieke en private projecten.

Badvulling en handdouche comfortabeler bedienen: glooiende lijnen en een duidelijke basisvorm maken KLUDI OBJEKTA tot een bijzonder veelzijdige armaturenserie. De thermostatische bad- en douchemengkraan van deze succesvolle serie straalt nu in een nieuwe, zacht aanvoelende gedaante - harmonisch afgestemd design inclusief alle voordelen van een moderne thermostaat.

De huidige trend in het sanitair ligt bij open woonvormen en vereist absolute multifunctionaliteit. Met slimme mengkraanoplossingen beantwoordt HANSA perfect aan deze behoefte. Het beste voorbeeld: de nieuwe serie HANSASIGNATUR uit het HANSA|LIVING segment. Deze reeks vervult de hoogste behoefte aan comfort, biedt maximale flexibiliteit en blinkt uit door haar unieke, expressieve design.

Ruime vlakken, natuurmateriaal, wellness-douchen of comfortbadkuipen, zitschuim en kamerplanten – dat vindt u allemaal terug in moderne, sanitaire ruimtes. Steeds in het middelpunt staan de gebruiker en zijn individueel welzijn. HANSA komt tegemoet aan de trend van open woonvormen en meer vrijheid in de badkamer met de visionaire mengkraanserie HANSASIGNATUR uit het designsterke HANSA|LIVING segment.

Nieuwe wegen in design en functie
HANSASIGNATUR staat voor multifunctionaliteit en individuele focus op de gebruiker. Het absoluut highlight van de serie is de bekroonde HANSASIGNATUR HYBRID, die dankzij haar duale structuur zowel contactloos als met de hand kan worden bediend. Dat maakt het gebruik tegelijk eenvoudig, intuïtief en persoonlijk. Voor korte en snelle behoefte aan water, zoals bij het handenwassen, het tandenpoetsen of het scheren is de contactloze functie optimaal geschikt. Als de handen de sensor naderen, dan stroomt automatisch aangenaam water op de gewenste, vooraf ingestelde temperatuur. De eenhendelmengkraan zorgt voor de individuele waterbediening. Via dit systeem kunnen de hoeveelheid en de temperatuur van het water worden geregeld. Bovendien levert de structuur met gescheiden hendel en uitloop maximale bewegingsvrijheid: de geïntegreerde, uittrekbare douche of als optie de van op afstand bedienbare, functionele handdouche, de hellingshoek alsook de hoogte van de 150° draaibare uitloop zorgen voor heel wat vrije ruimte aan de wastafel. Nog meer vrijheid bij het individueel gebruik van water is niet mogelijk. Dat bevestigde ook de jury van de raad voor Vormgeving / German Design Council en zo bekroonden ze de HANSASIGNATUR HYBRID met de begeerde German Design Award 2016 als „Special Mention“. Integraal bedacht – duurzaam ontworpen
Naast zijn hoog bedieningscomfort blinkt het concept uit door een controleerbare, flexibele alsook duurzame omgang met water: bij een korte behoefte aan water wordt door de elektronische bediening van de waterstroom met vooraf ingestelde temperatuur duidelijk minder water verbruikt, dan bijvoorbeeld bij een eenhendelmengkraan. In totaal ligt het watergebruik bij zes liter per minuut. Voor een goed gevoel en een zuiver geweten zorgt ook het gebruik van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen: omhulsel en hendel bestaan uit zinkdrukgiet, alle kunststoffen werden volgens de KTW- en W270-richtlijnen getest, de waterwegen zijn nikkelvrij en de WATER SAFE Hi-Tech-functiekern behoudt de waterkwaliteit – voor optimale drinkwaterhygiëne.

Artistieke vrijheid
Naast het hybride model omvat de serie HANSASIGNATUR nog vier andere modellen. Naast de wastafelmengkraan met batterijvoeding en als optie met uittrekbare handdouche of mobiele, functionele handdouche, is ook een elektronisch gestuurde inbouwvariant van de mengkraan verkrijgbaar. Praktisch en hygiënisch: het systeem kan contactloos worden bediend en laat water – dankzij de thermostatische controle – steeds stromen in de gewenste temperatuur die u eerder hebt ingesteld. Dat de HANSASIGNATUR wandmengkraan naast de klassieke verticale manier ook horizontaal kan worden bevestigd, zorgt voor maximale artistieke vrijheid. De inbouwinstallatie gebeurt met het HANSAMATRIX advanced-inbouwsysteem.

Slimme technologie voor puur douchegenot
Bij de elektronisch gestuurde HANSAMATRIX inbouwproducten voor douche en bad ligt de focus op de slimme bedieningstechnologie. De nieuwe Tiptronic-control-toetsen maken het mogelijk om de gewenste instellingen met een druk op een knop uit te voeren. Elke functie, bijvoorbeeld hand- of hoofddouche, heeft een eigen Tiptronic-control-toets. De waterhoeveelheid regelt de gebruiker door de regelknop te draaien. Als u op de Tiptronic-toets drukt, dan staat de mengkraan voor maximaal acht minuten automatisch op actief. Een wit lampje geeft aan dat de mengkraan actief is en dat er water stroomt. Als u het water binnen vier minuten weer uitschakelt, dan wordt door driemaal knipperen van een groene lichtring een zichtbaar teken voor ecologisch douchen gegeven. Zo gaat luxueus douchen toch goed samen met een zuiver geweten.