Met de nieuwe kranenserie HansaCanyon verrast Hansa opnieuw. Met de succesvolle watervalkraan HansaMurano werd water als blikvanger centraal gezet. HansaCanyon borduurt voort op dit concept, maar voegt daar een nieuwe dimensie aan toe. HansaCanyon biedt een schouwspel van licht en water in minimalistisch design.

In de gemiddelde Nederlandse badkamer is ruimte niet overvloedig beschikbaar. Ruimtebesparende producten vormen dan ook het uitgangspunt bij de invulling van veel badkamers. Met de nieuwe Metris S wastafelmengkraan kan ook bij de wastafel ruimte bespaard worden. Met lange of korte uitloop zijn zij toepasbaar bij iedere wastafel en met de greep op de wand bieden zij meer ruimte voor de wastafel.

De wastafelmengkranen uit de aantrekkelijk geprijsde serie Focus van Hansgrohe vielen altijd al op door hun elegante, slanke uitstraling. Met een ergonomische, comfortabel bedienbare greep en een zacht lijnenspel voegen zij zich harmonieus in iedere badkamersfeer. Nu wordt aan deze kranenserie een functioneel element toegevoegd: ComfortZone. Dit betekent meer keuze uit kranen met een verschillende hoogte tussen uitloop en wastafel. Zo ontstaan er meer oplossingen voor de individuele badkamerinrichting. De nieuwe Focus ComfortZone kranen maken het dagelijkse ritueel in de badkamer makkelijker.

Dankzij innovatieve materialen en methodes is het design van de badkuip compleet veranderd. Hij is nu een sieraad geworden dat midden in de ruimte staat. Nu is daar ook een passende mengkraan bij.

Met de nieuwe Ethos serie van het Italiaanse hoogwaardige merk Galassia biedt Luca Sanitair een nostalgische landelijke look met een moderne touch. Nostalische look in modern jasje. De nieuwe Ethos serie is passend binnen de landelijke stijl voor de consument die van nostalgie houdt. Dit zeer hoogwaardige keramisch sanitair heeft daarnaast toch ook een moderne stijl.

Steinberg volgt geen trends, maar is juist trendsettend. Ook voor 2012 is goed gekeken naar ontwikkelingen in architectuur die design en visie ook in de verfijnde ambiance van de badkamer mogelijk maken. Moderne, luxe kranen die diversiteit en stijl uitademen. Het uitgebreide assortiment van Steinberg kent inmiddels drie nieuwe innovatieve series, allen gekenmerkt door de opvallende combinatie van functionaliteit en sensuele overtuigingskracht.

Onderscheidend in het unieke design concept en de benadering van water. De ´220´ serie won dan ook meteen na de introductie twee prestigieuze prijzen, te weten de IF designprijs en de Chicago good design award. Ontstaan in samenwerking met het gerenommeerde designteam van Designschneider kenmerkt de lijn zich door een duidelijke samensmelting van nut en stijl.

Daarnaast kent Steinberg nog twee series, ontworpen door de bekende product designer Jochem Schmidden, de 200 en 210. Beide lijnen gaan uit van het less is more principe. De 210 serie, gekarakteriseerd door het weglaten van alles wat niet nodig is waardoor de lijn terugkeert naar de essentie: transparantie. Vloeiende overgangen en optimale ergonomie geven de lijn een sensuele uitstraling. De 200 serie, onderscheidend door de inzet van vierkante vlakken met contrasterende ronde contouren. Overtuigingskracht wordt gevonden in de subtiele verrijking en harmonieuze vorm. Een natuurlijke, heldere en gebruiksvriendelijke serie, letterlijk zonder haken en ogen.

Elegant design, emotie, functionaliteit en vanzelfsprekendheid komen samen in deze vernieuwende, trendsettende productlijnen. Doordat de ontwerpen zijn teruggebracht naar de essentie zijn de series vrijuit te combineren.

Dornbracht presenteerd de Tara .Logic een nieuwe, geavanceerde kranenserie aan het vakpubliek. De Tara .Logic is gebaseerd op de vormentaal van de Tara Classic eenhendelmengkraan, is qua design bewust uitgerekt en geverticaliseerd - ook door het weloverwogen weglaten van een rozet, waardoor de lijnvoering nog slanker overkomt. Zo ontstaat een nieuwe, minimalistische verticaliteit, die zich op de architectuur en vormgeving van de badkamer laat overdragen. Nadat bij MEM en vervolgens bij LULU spiritualiteit respectievelijk zinnelijkheid voorop stonden, is dat bij Tara .Logic de fitness.