De populaire mengkranenlijn HANSARONDA is niet meer weg te denken uit het assortiment van HANSA. Al ruim 14 jaar is het model een vast onderdeel in vele badkamers. Nu wordt de elegante klassieker gepresenteerd in een nieuwe look: slanker, rechtlijniger en moderner. Maar niet alleen het verfrissende design overtuigt, ook de "innerlijke waarden" tellen mee. De nieuwe HANSARONDA onderscheidt zich door hoogwaardige kwaliteit en een op duurzaamheid gerichte techniek. De slimme kraan verbruikt slechts 6 liter water per minuut en volgt daarmee dus volledig de "groene" trend. Met de nieuwe Ronda-serie brengt Hansa een lijn op de markt die het HANSA I LIVING segment optimaal aanvult.

Philippe Starck en Axor hebben met Axor Starck de badkamercultuur veranderd. Want door zich op het wezenlijke te concentreren gaf deze collectie de badkamer een nieuw doel: door het element water wordt de badkamer een plek waar reiniging uitgroeit tot een ritueel, een plek die bezinning en één zijn met jezelf mogelijk maakt. Axor Starck is in zijn vormgeving slank, modern en compromisloos minimalistisch. De esthetiek volgt de functies waarmee een weldadige rust de ruimte binnenstroomt en de aandacht vestigt op het wezenlijke: het water.

Nieuw in het kranen assortiment van de series Metris en PuraVida van Hansgrohe zijn de 3-gats ééngreeps badrandmengkranen. Kranen voor op de badrand waren tot op heden verkrijgbaar als 4-gats kraan, in tweegreeps menguitvoering of thermostaatuitvoering. Met de nieuwe 3-gats badrandmengkranen wordt een nieuwe variant toegevoegd: met uitloop, ééngreeps mengbediening en uittrekbare handdouche. De mengfunctie functioneert exact zoals bij de wastafel. Met een knop aan de achterzijde van de baduitloop wordt gekozen tussen de baduitloop of de handdouchefunctie. Dankzij deze nieuwe 3-gats uitvoering sluit ook het design van de badrandkranen beter aan op het design van de kranenseries.

Niet alleen aan het uiterlijk van de badkamerkraan wordt veel aandacht geschonken, ook binnen in de kraan zit veel technisch denkwerk. De hedendaagse kranen zijn technische hoogstandjes met vele onderdelen. Onzichtbaar weggewerkt in de kraan zijn stuurpatronen, afdichtingen met keramische schijven en kogelconstructies.

De betere eengreepsmengkranen zijn tegenwoordig voorzien van water- en energiebesparende technologie, door middel van waterbegrenzers, verschillende bedieningstanden, etc.

Mengtechologie
De mengtechnologie van de kraan bevindt zich in het kraanhuis. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende technieken. Het loont de moeite om de verschillende technieken te vergelijken; vooral daar waar het gaat om water- en energiebesparing. Op jaarbasis kan u dit aanzienlijk schelen. Sommige technieken zorgen voor een waterbesparing tot 50 procent!

Draaibaar of niet?
De kraanuitloop van een wastafelkraan moet een goede hoogte hebben, zodat u gemakkelijk uw handen of gezicht kunt wassen. Let er ook op of de uitloop draaibaar is. Een straalbreker (perlator) in het uiteinde van de kraanuitloop voorkomt onnodig spatten.

Fonteinkraantjes hebben over het algemeen een vaste uitloop en bieden alleen koud water. Er zijn lage en hoge fonteinkranen. De wat hogere fonteinkranen voorkomen moeizaam gefriemel boven het fonteintje.

Waste
Is de kraan voorzien van een wastebediening, dan kunt u via deze bediening de afvoer van de wastafel afsluiten. Een losse stop is daarmee overbodig. Vanzelfsprekend moet de wastafelafvoer wel toegerust zijn voor deze techniek.

De mengkraan CeraMix van Ideal Standard is een begrip in de sanitairbranche. Hij werd in 1969 gelanceerd als de eerste kraan met keramisch binnenwerk en in de afgelopen jaren zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. Dit succesverhaal krijgt nu een vervolg want de CeraMix-familie wordt uitgebreid tot 4 modellen: CeraMix Classic (bestaande versie), CeraMix Style, CeraMix Life en CeraMix 60S. Op die manier vindt elke klant een model dat past bij zijn interieur.

De CeraMix-kraan werd al in 1969 op de markt gebracht. Dit was meteen de start van een onwaarschijnlijk succesverhaal. Niet alleen het weldoordachte design, maar ook de techniek viel bij de klanten erg in de smaak. Deze kraan was immers de allereerste die werd uitgerust met een keramische schijf, tot op de dag van vandaag beschouwd als revolutionair in de sector. Dat deze combinatie aansloeg, bleek uit de fors groeiende verkoopcijfers: tot op heden werden er maar liefst 50 miljoen stuks van dit type verkocht. Het zou dus zonde zijn om iets aan deze populaire kraan te wijzigen. Sterker nog, Ideal Standard heeft alle positieve eigenschappen van CeraMix samengevoegd en geconcentreerd in 3 gloednieuwe designvarianten, die de CeraMix-familie vervolledigen. CeraMix Style, CeraMix Life en CeraMix 60S vormen nu samen met CeraMix Classic een nieuwe productgroep bij Ideal Standard. Deze hoogwaardige kwaliteitskranen worden aangevuld met een breed assortiment van bijpassende accessoires als handdoekhouders, zeepbakjes of spiegels. We stellen de nieuwste telgen van de familie even aan u voor:

CeraMix Style
CeraMix Style is een hightechkraan voor minimalisten. De combinatie van ronde, organische vormen met technisch vernuftige uitvindingen maakt van CeraMix Style de favoriet van liefhebbers van puristische designs. Van dit model zijn diverse versies verkrijgbaar. De reguliere variant is uitgerust met een klassieke joystick-cartouche, waarmee tegelijk de hoeveelheid van de volumestroom als de temperatuur kan geregeld worden. De straalregelaar is in de kraan verwerkt, wat zowel een esthetisch als onderhoudsvriendelijk voordeel biedt. Als alternatief hierop werd voor dit model ook een type cycle valve ontworpen, waarop een speciale veiligheidscartouche is geplaatst. Dit houdt in dat zowel om de kraan te openen en te sluiten, als om de temperatuur te veranderen, de hendel gewoon naar links moet worden bewogen. De sterkte van de straal kan vooraf worden ingesteld door aan de aparte straalregelaar te draaien. Op die manier kan iedereen zelf bepalen of hij consequent zuinig, dan wel royaal met water wil omspringen. Deze types van CeraMix Style zijn verkrijgbaar als kraan voor wastafels, bidets, douches, baden en als thermostaatkraan. Bovendien zijn diverse bijpassende spiegels, handdoekhouders, zeepschaaltjes, toiletpapierhouders en andere accessoires verkrijgbaar. Richtverkoopprijs ééngreepsmengkraan wastafel met waste (A3647AA): 156,60 EUR excl. BTW.

CeraMix Life
Deze kraan kenmerkt zich vooral door het elegante en moderne design, aangevuld met enkele technische verfijningen. Zo kunnen de gebruikers de sterkte van de waterstraal vooraf instellen, zodat ze te allen tijde eenvoudig water kunnen besparen. Op die manier wordt tevens vermeden dat het water kan opspatten doordat de kraan per ongeluk te ver open is gedraaid. Bovendien is in het ontwerp rekening gehouden met eenvoudig onderhoud, en kan de kraan gemakkelijk gemonteerd worden. Net zoals voor CeraMix Style, is ook dit model beschikbaar voor diverse badkamertoepassingen en bestaat er een ruime keuze in afgeleide toebehoren. Richtverkoopprijs ééngreepsmengkraan wastafel met waste (A3692AA): 166,20 EUR excl. BTW.

CeraMix 60s
Dit model combineert technisch raffinement en optimale dynamiek tot een spannend design. De vormentaal van CeraMix 60S is geïnspireerd op de beweging van water wat met name in de geprononceerd naar voren springende uitloop tot uitdrukking komt. Daarmee doet de kraan ook denken aan het levensgevoel van de Swinging Sixties waarin deze royale, bijna architecturale vormen het tijdsbeeld bepaalden. Markante details zijn de royaal gestileerde greep en de daarin geïntegreerde transparante afscherming van kunststof. Dit speciale beschermkapje is meer dan een grappig extraatje met een nostalgische flair want het zorgt voor een echte functionele meerwaarde. Dankzij een geïntegreerd magneetveld met temperatuurindicatie kan de temperatuur sneller en preciezer worden ingesteld zodat op speelse wijze zowel op water als energie bespaard kan worden. Een extra mogelijkheid tot een besparing van wel 50% water biedt de in de wastafelkraan geïntegreerde CLICK-cartouche. De lijn CeraMix 60S omvat naast de wastafelkraan ook douche- en ligbadkranen, zowel als opbouw- of als inbouwset. Tevens is een bidetkraan leverbaar. Ook verkrijgbaar zijn allerlei accessoires: van zeepdispensers en tandenpoetsbekers over glazen planchets tot borstelgarnituren en handdoekhouders en -haken in diverse afmetingen en vormen.

KWC Disko is een complete serie badkamerkranen van het Zwitserse merk KWC. De kranen zijn volledig gemaakt uit roestvrijstaal en overtuigen door een tijdloos design, waarin eenvoud centraal staat. De heldere, pure vormgeving in mat rvs straalt rust en kracht uit.

KWC Disko biedt een compleet assortiment voor de badkamer. Voor de wastafel is er een keuze uit vijf verschillende eengreepsmengkranen en verschillende designs. Het staande model met heldere lineaire vorm en gebogen uitloop heeft de bediening aan de zijkant en is beschikbaar met vaste of draaibare uitloop, met of zonder verhoogde sokkel of afvoergarnituur. Het staande model met vaste uitloop en bediening aan de bovenkant is beschikbaar in een hoog of laag model, met of zonder afvoergarnituur. Een minimalistische mengkraan voor wandinbouw completeert de keuze voor de wastafel. Daarnaast biedt KWC Disko mengkranen en thermostaten voor bad- en douche, een bidetkraan, handdouche, baduitloop, glijstang, doucheslang, handdoekhouder en wandaansluitbocht. De KWC Disko kranen zijn bekroond met de Design Plus award.

KWC Disko is in design en techniek afgestemd op de eisen van de moderne badkamer, waarin wellness en esthetiek centraal staan.

De gerenommeerde kranenfabrikant uit Duitsland, heeft reeds een ruim assortiment fonteinkranen. Al deze fonteinkranen zijn qua vormgeving gebaseerd op een bepaalde Kludi kranenserie. Nu is per direct een fonteinkraan leverbaar, die in alle situaties en bij alle stijlen en inrichtingen toepasbaar is. De strakke uitloop met een lichte buiging aan het uiteinde herbergt een verborgen eco s-pointer perlator.

KLUDI introduceert met de KLUDI BALANCE ook elektronisch gestuurde wastafelkranen. De KLUDI BALANCE wastafelkraan denkt met de gebruiker mee. De afstand tot de gebruiker wordt na plaatsing automatisch ingesteld en de kraan is daardoor direct geactiveerd. Door de speciaal geprogrammeerde optische objectherkenning, stroomt water alleen als het ook moet stromen met maximaal 7,6 l/min. Mocht onverhoopt toch een obstakel de elektronica blijvend in werking stellen dan zorgt de automatische waterstop na 60 seconden dat de kraan sluit. Indien gewenst, is ter spoeling een periodieke en automatische activering instelbaar.

KLUDI introduceert een in hoogte verstelbare ééngreeps mengkraan voor de wastafel -passend bij de Kudi MX serie. Met de Kludi MX XXL heeft de kranenspecialist uit Menden een mengkraan ontwikkeld, die indiengewenst boven zichzelf uitgroeit. Deze mengkraan,passend bij de Kludi MX serie, is in hoogte verstelbaar. Met een handbeweging kan men de kraan 10 cmomhoog laten komen. Hierdoor ontstaat voldoende ruimte onder de uitloop om bijv. een emmer te vullen of om het haarwassen aanzienlijk te vergemakkelijken. Het terugbrengen naar de basispositie is zowelmakkelijk als ook veilig. Met een druk op de knop glijdt de MX XXL geruisloos omlaag in de normale positie.