De mengkraan CeraMix van Ideal Standard is een begrip in de sanitairbranche. Hij werd in 1969 gelanceerd als de eerste kraan met keramisch binnenwerk en in de afgelopen jaren zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. Dit succesverhaal krijgt nu een vervolg want de CeraMix-familie wordt uitgebreid tot 4 modellen: CeraMix Classic (bestaande versie), CeraMix Style, CeraMix Life en CeraMix 60S. Op die manier vindt elke klant een model dat past bij zijn interieur.

De CeraMix-kraan werd al in 1969 op de markt gebracht. Dit was meteen de start van een onwaarschijnlijk succesverhaal. Niet alleen het weldoordachte design, maar ook de techniek viel bij de klanten erg in de smaak. Deze kraan was immers de allereerste die werd uitgerust met een keramische schijf, tot op de dag van vandaag beschouwd als revolutionair in de sector. Dat deze combinatie aansloeg, bleek uit de fors groeiende verkoopcijfers: tot op heden werden er maar liefst 50 miljoen stuks van dit type verkocht. Het zou dus zonde zijn om iets aan deze populaire kraan te wijzigen. Sterker nog, Ideal Standard heeft alle positieve eigenschappen van CeraMix samengevoegd en geconcentreerd in 3 gloednieuwe designvarianten, die de CeraMix-familie vervolledigen. CeraMix Style, CeraMix Life en CeraMix 60S vormen nu samen met CeraMix Classic een nieuwe productgroep bij Ideal Standard. Deze hoogwaardige kwaliteitskranen worden aangevuld met een breed assortiment van bijpassende accessoires als handdoekhouders, zeepbakjes of spiegels. We stellen de nieuwste telgen van de familie even aan u voor:

CeraMix Style
CeraMix Style is een hightechkraan voor minimalisten. De combinatie van ronde, organische vormen met technisch vernuftige uitvindingen maakt van CeraMix Style de favoriet van liefhebbers van puristische designs. Van dit model zijn diverse versies verkrijgbaar. De reguliere variant is uitgerust met een klassieke joystick-cartouche, waarmee tegelijk de hoeveelheid van de volumestroom als de temperatuur kan geregeld worden. De straalregelaar is in de kraan verwerkt, wat zowel een esthetisch als onderhoudsvriendelijk voordeel biedt. Als alternatief hierop werd voor dit model ook een type cycle valve ontworpen, waarop een speciale veiligheidscartouche is geplaatst. Dit houdt in dat zowel om de kraan te openen en te sluiten, als om de temperatuur te veranderen, de hendel gewoon naar links moet worden bewogen. De sterkte van de straal kan vooraf worden ingesteld door aan de aparte straalregelaar te draaien. Op die manier kan iedereen zelf bepalen of hij consequent zuinig, dan wel royaal met water wil omspringen. Deze types van CeraMix Style zijn verkrijgbaar als kraan voor wastafels, bidets, douches, baden en als thermostaatkraan. Bovendien zijn diverse bijpassende spiegels, handdoekhouders, zeepschaaltjes, toiletpapierhouders en andere accessoires verkrijgbaar. Richtverkoopprijs ééngreepsmengkraan wastafel met waste (A3647AA): 156,60 EUR excl. BTW.

CeraMix Life
Deze kraan kenmerkt zich vooral door het elegante en moderne design, aangevuld met enkele technische verfijningen. Zo kunnen de gebruikers de sterkte van de waterstraal vooraf instellen, zodat ze te allen tijde eenvoudig water kunnen besparen. Op die manier wordt tevens vermeden dat het water kan opspatten doordat de kraan per ongeluk te ver open is gedraaid. Bovendien is in het ontwerp rekening gehouden met eenvoudig onderhoud, en kan de kraan gemakkelijk gemonteerd worden. Net zoals voor CeraMix Style, is ook dit model beschikbaar voor diverse badkamertoepassingen en bestaat er een ruime keuze in afgeleide toebehoren. Richtverkoopprijs ééngreepsmengkraan wastafel met waste (A3692AA): 166,20 EUR excl. BTW.

CeraMix 60s
Dit model combineert technisch raffinement en optimale dynamiek tot een spannend design. De vormentaal van CeraMix 60S is geïnspireerd op de beweging van water wat met name in de geprononceerd naar voren springende uitloop tot uitdrukking komt. Daarmee doet de kraan ook denken aan het levensgevoel van de Swinging Sixties waarin deze royale, bijna architecturale vormen het tijdsbeeld bepaalden. Markante details zijn de royaal gestileerde greep en de daarin geïntegreerde transparante afscherming van kunststof. Dit speciale beschermkapje is meer dan een grappig extraatje met een nostalgische flair want het zorgt voor een echte functionele meerwaarde. Dankzij een geïntegreerd magneetveld met temperatuurindicatie kan de temperatuur sneller en preciezer worden ingesteld zodat op speelse wijze zowel op water als energie bespaard kan worden. Een extra mogelijkheid tot een besparing van wel 50% water biedt de in de wastafelkraan geïntegreerde CLICK-cartouche. De lijn CeraMix 60S omvat naast de wastafelkraan ook douche- en ligbadkranen, zowel als opbouw- of als inbouwset. Tevens is een bidetkraan leverbaar. Ook verkrijgbaar zijn allerlei accessoires: van zeepdispensers en tandenpoetsbekers over glazen planchets tot borstelgarnituren en handdoekhouders en -haken in diverse afmetingen en vormen.

KWC Disko is een complete serie badkamerkranen van het Zwitserse merk KWC. De kranen zijn volledig gemaakt uit roestvrijstaal en overtuigen door een tijdloos design, waarin eenvoud centraal staat. De heldere, pure vormgeving in mat rvs straalt rust en kracht uit.

KWC Disko biedt een compleet assortiment voor de badkamer. Voor de wastafel is er een keuze uit vijf verschillende eengreepsmengkranen en verschillende designs. Het staande model met heldere lineaire vorm en gebogen uitloop heeft de bediening aan de zijkant en is beschikbaar met vaste of draaibare uitloop, met of zonder verhoogde sokkel of afvoergarnituur. Het staande model met vaste uitloop en bediening aan de bovenkant is beschikbaar in een hoog of laag model, met of zonder afvoergarnituur. Een minimalistische mengkraan voor wandinbouw completeert de keuze voor de wastafel. Daarnaast biedt KWC Disko mengkranen en thermostaten voor bad- en douche, een bidetkraan, handdouche, baduitloop, glijstang, doucheslang, handdoekhouder en wandaansluitbocht. De KWC Disko kranen zijn bekroond met de Design Plus award.

KWC Disko is in design en techniek afgestemd op de eisen van de moderne badkamer, waarin wellness en esthetiek centraal staan.

De gerenommeerde kranenfabrikant uit Duitsland, heeft reeds een ruim assortiment fonteinkranen. Al deze fonteinkranen zijn qua vormgeving gebaseerd op een bepaalde Kludi kranenserie. Nu is per direct een fonteinkraan leverbaar, die in alle situaties en bij alle stijlen en inrichtingen toepasbaar is. De strakke uitloop met een lichte buiging aan het uiteinde herbergt een verborgen eco s-pointer perlator.

KLUDI introduceert met de KLUDI BALANCE ook elektronisch gestuurde wastafelkranen. De KLUDI BALANCE wastafelkraan denkt met de gebruiker mee. De afstand tot de gebruiker wordt na plaatsing automatisch ingesteld en de kraan is daardoor direct geactiveerd. Door de speciaal geprogrammeerde optische objectherkenning, stroomt water alleen als het ook moet stromen met maximaal 7,6 l/min. Mocht onverhoopt toch een obstakel de elektronica blijvend in werking stellen dan zorgt de automatische waterstop na 60 seconden dat de kraan sluit. Indien gewenst, is ter spoeling een periodieke en automatische activering instelbaar.

KLUDI introduceert een in hoogte verstelbare ééngreeps mengkraan voor de wastafel -passend bij de Kudi MX serie. Met de Kludi MX XXL heeft de kranenspecialist uit Menden een mengkraan ontwikkeld, die indiengewenst boven zichzelf uitgroeit. Deze mengkraan,passend bij de Kludi MX serie, is in hoogte verstelbaar. Met een handbeweging kan men de kraan 10 cmomhoog laten komen. Hierdoor ontstaat voldoende ruimte onder de uitloop om bijv. een emmer te vullen of om het haarwassen aanzienlijk te vergemakkelijken. Het terugbrengen naar de basispositie is zowelmakkelijk als ook veilig. Met een druk op de knop glijdt de MX XXL geruisloos omlaag in de normale positie.

Kranen zijn te onderscheiden in drie soorten: ééngreepskranen, tweegreepskranen en thermostaatkranen. Het verschil zit in de bediening. Maar ook op gebied van besparing op water en energie, is er nodige verschil. Overigens is er ook in design aanzienlijk onderscheid.

De eengreepskranen zijn verreweg favoriet in de moderne badkamer, terwijl de tweegreepskranen onverminderd populair zijn in de nostalgische of klassieke badkamer. Overigens heeft de ook de tweegreepskraan in de loop der jaren een enorme gedaanteverwisseling ondergaan. Tegenwoordig is er ook een ruime keuze aan tweegreepskranen in eigentijdse, minimalistische uitvoering.

Tweegreepskranen
De traditionele mengkraan heeft twee knoppen: één voor water en één voor koud water. Om de gewenste temperatuur te bereiken moet de kraan met beide handen bediend worden. Meestal zijn de bedieningsknoppen een vast onderdeel van de kraan. Er zijn echter ook driegats mengkranen.

Bij zon kraan zijn de bedieningsknoppen en de kraanuitloop separate onderdelen. De knoppen worden los van de kraanuitloop op de wastafel of badrand gemonteerd. Zon driegats mengkraan is overigens zowel in klassiek, nostalgisch als in modern minimalistische stijl verkrijgbaar.

Thermostaatkraan
Een thermostaatkraan wordt vaak gebruikt bij het bad en de douche. Het grote voordeel van een thermostaatkraan is dat heel gemakkelijk voor de gewenste temperatuur gekozen kan worden. De gewenste temperatuur wordt van tevoren ingesteld en wordt, met het openen van de kraan, snel bereikt. Dit bespaart energie en water. Bovendien is er met een thermostaatkraan minder kans op verbranding door heet water. Een belangrijk pluspunt, vooral voor ouderen en kinderen. Met een thermostaat kraan kan een besparing van 5,5 m3 gas per jaar worden bereikt.

Over het algemeen kan gesteld worden dat u met thermostatische kranen en mengkranen aanzienlijk bespaart op water- en energieverbruik. In de loop der jaren kan de besparing behoorlijk oplopen. Een aspect wat zeker aandacht verdient bij de keuzebepaling van uw nieuwe kraan.

Het succesvolle kranen- en doucheprogramma PuraVida van Hansgrohe wordt uitgebreid met een nieuwe wastafelkraan voor montage op de wand. Deze inbouw wandmengkraan heeft een aparte, conische pingreep voor eenvoudige bediening van de kraan. De uitloop is er in de lengtes 165 mm en 225 mm en is naar keuze links of rechts van de greep te plaatsen. Hierdoor is deze fraaie wandmengkraan geschikt voor montage op iedere gewenste hoogte en perfect te combineren met vele wastafels en waskommen. Het kenmerkende uiterlijk van de PuraVida kranen komt van de beroemde ontwerpstudio Phoenix Design (Stuttgart / Tokio). Met PuraVida herdefiniëren zij het minimalisme: elegante en prikkelende vormen in zuiver wit ontmoeten de royaal ogende oppervlakken in chroom en vormen samen een spectaculaire eenheid.

KLUDI BALANCE is het nieuwe design voor de veeleisende gebruiker. De naam van de nieuwe mengkranenserie is al treffend. De fabrikant uit Menden (D.) brengt met KLUDI BALANCE producten voor de badkamer op de markt, die duidelijke vormen en hoge functionaliteit in een verrassend tijdloos design verenigen.

Glance Welcome
Glance Welcome - geïnspireerd op de bestaande lijn Glance - is even compact als geraffineerd. Deze uiterst intelligente oplossing voor een beperkte ruimte is een flexibele combinatie van kraan, spiegel, wastafel en onderkast - een perfect geheel dat getuigt van smaak en vernuft. Het modulair systeem is uiterst handig. Zo gaat het meubel van onder naar boven open, kunnen de kraan en wastafel volledig op het meubel gemonteerd worden en is er een verdekte spiegelmontage. Kraan en joystick kunnen ook los van elkaar gemonteerd worden, met uitloop uit elkaar. Het meubel is verkrijgbaar in donker of licht eiken fineer, de kranen zijn er in chroom en palladium, en de wastafel in wit en pergamon.

Cubic
Cubic is fors uitgebreid. De bestaande collectie die 7 designmengkranen voor badkamer en keuken telt, is nu geëvolueerd tot een compleet assortiment, inclusief wastafels, wandmengkranen, inbouwthermostaten, handdouche en accessoires. Het kubisme in zijn zuiverste vorm is doorgevoerd in elk product - een ontwerp op naam van het Deense bureau Friis & Moltke dat bekendstaat om zijn baanbrekend design. Alle elementen hebben hoogglanzende chroomoppervlakken die de vormen in hun omgeving reflecteren als een spiegel. De kranen en accessoires zijn verkrijgbaar in chroom en in chroom gecombineerd met zwart.

Glance
een ontwerp van de Duitse studio ArteFakt, laat zich kenmerken door een eenvoudig, sensueel en consistent concept. Met een watervalimpressie geeft deze collectie vorm aan de emotionele kracht en zuiverheid van water - met een hoogtechnologisch kantje dan wel. Glance omvat naast kranen onder meer ook douchemengkranen, douchekoppen en accessoires zoals zeepbakje, spiegel, zeepdispenser, dubbele handdoekhouders en toiletaccessoires.

Geometry
staat op naam van twee grote hedendaagse designers: Christian Björn, die al meer dan 25 jaar producten voor tal van gerenommeerde firmas ontwerpt en zo al heel wat internationale prijzen in de wacht sleepte, en de Nederlander Ad Van Berlo die met zijn studio ook al 25 jaar een uitstekende reputatie geniet in internationale kringen. Het design van Geometry oogt strak en minimalistisch, maar tegelijk heel subtiel. De collectie is volledig, van eengreepsmengkranen tot inbouwprogramma en accessoires.

IQ
omvat intelligent, modern en minimalistisch badkamerdesign, van de hand van Matteo Thun. De reeks bestaat uit handdouches, bad- en douchemengkranen, thermostatische kranen en een aantal accessoires zoals een dispenser, zeepbakje, toiletrol- en handdoekhouders.

New Haven
leent zich perfect voor interieurs met een hedendaagse architectuur. Want met zijn pure en strakke vormen is deze collectie een opmerkelijke verschijning in de badkamer. Opvallende items zijn o.a. de kranen en douchemengkranen met de kenmerkende enkele hefarm.

Lighthouse
is binnenshuis ontworpen en is geïnspireerd op de vuurtoren Cape Hatteras in Noord-Carolina. Dat weerspiegelt zich onder meer in de vormgeving van de kranen maar ook in de nautische vormen van de handgrepen. Lighthouse is samengesteld uit een serie bad- en douchemengkranen, verborgen thermostatische kranen en douchekoppen. Accessoires zijn onder meer een kledinghaak, een toiletrolhouder, handdoekhouders en een zeepbakje.