Kludi Zenta is een compleet assortiment verchroomde doucheproducten, badkamer- en keukenmengkranen, dat ook grotendeels in zwart en wit leverbaar is. Daaraan toegevoegd worden de Zenta XL wastafelmengkraan en de driegats badmengkraan voor bad- en tegelrandmontage. Badkamerinrichters zullen nu geen moeite meer hebben om individuele wensen te vervullen.

Samen met het lifestylemerk Esprit produceert en verkoopt Kludi - de expert op mengkranengebied - de complete badkamerwereld van het Esprit home bath concept. De noviteiten van 2010, die het bestaande assortiment completeren, brengen het comfort in een Esprit badkamer naar een nog hoger plan.

Axor Urquiola is een multitalent in vele opzichten. De badkamercollectie, die het designermerk Axor van Hansgrohe samen met Patricia Urquiola ontwikkelde, toont tijdloos design en is dankzij het brede assortiment producten in iedere badkamerinrichting toepasbaar. Bij de productontwikkeling liet de ontwerpster zich inspireren door archetypen zoals de klassieke tweegreeps mengkraan, de wastobbe en de Aziatische Paravent, een kamerscherm. Producten als deze werden opnieuw geïnterpreteerd en ontworpen, zoals de Axor Urquiola ééngreeps wastafelmengkraan en het vrijstaande bad. Met nieuwe producten voor de wastafel, bidet, bad en douche biedt de collectie nu nog meer mogelijkheden voor de badkamer waarin alle zintuigen geprikkeld worden.

Met de nieuwe mengkranenserie Hansapinto voor de badkamer biedt Hansa betrouwbare techniek met ingebouwde water- en energiebesparing en veiligheid tegen verbranding. Dit alles zonder comfortverlies, verpakt in een fris, modern design en met een eerlijke prijsstelling. De eigentijdse uitstraling van de mengkraan wordt ontleend aan de combinatie van ronde en hoekige vormen.

Het heden en verleden zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden, het een komt voort uit het ander. Bossini geeft ons met de nieuwe Liberty Line de vrijheid om door de tijd te reizen. Vervlogen tijden zijn ineens voelbaar in uw eigen badkamer en roepen een gevoel van vertrouwdheid en nostalgie op. Een klassieke uitstraling die ook in de moderne tijd volledig tot zijn recht komt.

"Wie heeft nu niet de wens om zijn badkamer geheel naar eigen individuele voorkeur in te richten?" Met Axor Bouroullec bieden wij de vrijheid van vrije indeling – zodat deze ruimte geheel op de persoonlijke behoeftes en wensen van de gebruiker kan worden toegesneden." Philippe Grohe, brandmanager Axor (www.axor-design.com), vat hiermee het principe van de nieuwe badkamercollectie Axor Bouroullec samen. De collectie is ontwikkeld door Axor, het designermerk van Hansgrohe AG, in samenwerking met de Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec. De ontwerpers zijn steeds op zoek naar de juiste balans tussen vorm en functie van een object, evenals de interactie tussen de gebruiker en de omgeving.

Tijdloze ELEGANCE voor de komende decennia
Een vormgeving van een tijdloze schoonheid kenmerkt de collectie ELEGANCE. Centraal in de omvangrijke collectie, die van wastafels, badmeubelen en spiegelkasten tot armatuur en accessoires alle wezenlijke elementen voor de inrichting van een badkamer omvat, staat de grote keuze uit armaturen van eersteklas design en de hoogste kwaliteit. Zacht afgeronde lijnen met duidelijke geometrische vormen kenmerken het aanzien. Schitterende chromen oppervlakken geven de vormen goed weer en het solide materiaal zorgt er voor dat de hoogwaardigheid van het armatuur ook haptisch te beleven is.

Gecombineerd met innovatieve techniek bevatten de armaturen opmerkelijke bijzonderheden. Perfectie tot in het detail is het bijzondere kenmerk van de ELEGANCE-producten. Dat blijkt duidelijk van de ééngreeps-wastafelmengkraan tot aan de toiletkraan met de zijdelingse bediening. Een bijzonder voordeel van de zijdelingse bediening in plaats van bovenop de kraan: bij het sluiten van de greep met natte handen blijft de kraan droog en schoon en dus ook vrij van kalkvlekken.

Ook voor de douche heeft de collectie ELEGANCE bijzondere armaturen paraat: zo zorgt een douchekraan met extra grote hoofdsproeier van 18 cm doorsnee en een extra handdouche met een normale, soft- en massagestraal voor comfortabel douchen. De douche-eenheid is met een ééngreeps-douchemengkraan of met een thermostaatkraan verkrijgbaar en past op een normale standaard aansluiting. Ook bij renovaties kan deze kraan probleemloos worden geïnstalleerd.

Een andere innovatief hoogtepunt is de speciale opbouwkraan voor combibaden voor baden en douchen: Dit bevordert het comfortabel baden alsmede het douchen met een grote schoteldouche of handdouche. Daarmee wordt het douchecomfort in de badkuip gegarandeerd, zowel thuis als in hotels. Ook de uitbreiding bij bestaande aansluitingen is zonder grote montagewerkzaamheden eenvoudig mogelijk. Het assortiment wordt afgerond door harmonisch op het design afgestemd armatuur: van bidetkranen tot kranen voor op de badrand en inbouwkranen voor bad en douche. De veelzijdigheid van het armatuurprogramma van de collectie ELEGANCE vervult alle wensen.

Toen de kranenfabrikant Dornbracht in maart op de vakbeurs ISH in Frankfurt voor het eerst de nieuwe serie Supernova presenteerde, had dit ook de coulisse voor een fashionshow in Milaan, Parijs of Londen kunnen zijn. Terwijl modeontwerpers hun modellen daar in naakte kleuren de catwalk opstuurden, ensceneerde Dornbracht de Supernova in net zon leadbad: een huidkleurig lifestyle-meubel. Behalve het leadbad laat Dornbracht in verschillende premiumbadkamers en -toepassingen de mogelijkheden voor een badkamervormgeving met de nieuwe kranenserie Supernova zien.

Met gepaste trots kondigt VOLA de lang verwachte introductie aan van de vrijstaande badmengkraan, met omstel en handdouche, het ontwerp is gebaseerd op een moderne skyline, met zijn torenhoge kolommen, iedere kolom is elegant op zich en gezamenlijk vormen zij een perfect beeld.

Hoog en daarmee tot de verbeelding sprekend, is de FS1 badmengkraan zowel geschikt voor een vrijstaand als een ingebouwd bad. Leverbaar in geborsteld roestvrij staal, chroom en geborsteld chroom.
VOLA FS1 is genomineerd voor de German Design Award 2009.

www.vola.com