Wastafelmengkranen worden vaak in de middenpositie geopend en geven onnodig gemengd water. Hansgrohe biedt hiervoor de oplossing: bij de CoolStart kranen geeft de greep in de middenpositie koud water. Hierdoor slaat de warmwatervoorziening niet onnodig aan en wordt de energiebehoefte en dus de CO2-uitstoot verlaagd.

Thermostaatkranen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse badkamers. Sanitairfabrikant Grohe is daarom continu bezig om haar thermostaatkranen te moderniseren. Binnenkort introduceert Grohe een nieuwe generatie thermostaatkranen onder de naam ‘Grohtherm 2000 New’. De lijn bestaat uit in- en opbouwthermostaten met een opvallende vormgeving waarbij ergonomie en design goed op elkaar zijn afgestemd. Uiteraard blijven alle thermostaatkranen voorzien van de beproefde GROHE technologie die garant staat voor veiligheid, gemak en waterbesparing.

Innovatieve grepen De Grohtherm 2000 New thermostaatkranen zijn voorzien van ergonomische grepen die zorgen voor een uitstekende grip. Hierdoor is de nieuwe serie voor iedereen geschikt. Ook voor bijvoorbeeld ouderen en kinderen die in natte ruimtes vaak moeite hebben met te gladde grepen. De opbouwthermostaatkranen zijn voorzien van innovatieve, zogenoemde Aqua-handles. Deze grepen vormen een vloeiend minimalistisch geheel met het kraanhuis en waarborgen een goede grip. De grepen van de inbouwthermostaatkranen zijn aan het uiteinde voorzien van een zogenoemde pro-grip dat zorgt voor een vaste grip.

Veiligheid voorop De thermostaatkranen uit deze nieuwe serie zijn uitgerust met 100%GROHE CoolTouch®. Door deze techniek wordt het huis van de kraan volledig omgespoeld door koud water waardoor de buitenzijde van de kraan nooit heet wordt en je je niet kunt verbranden. De kinderveilige temperatuurbegrenzer zorgt er bovendien voor dat de temperatuur niet zomaar voorbij de 38°C kan worden gedraaid als de kinderen er op een onvoorzien moment toch aan zitten. Een extra begrenzer die standaard wordt meegeleverd bij alle Grohtherm 2000 New thermostaten biedt nog meer veiligheid. Na plaatsing kan de temperatuur nooit boven de 43°C gedraaid worden.

Water- en energiebesparend Voor nog meer bedieningsgemak zijn de thermostaatkranen voorzien van duidelijk leesbare informatie. De gebruiker kan eenvoudig zelf de gewenste waterhoeveelheid kiezen met de GROHE Eco button. Deze knop is duidelijk herkenbaar in groene letters op de grepen van de in- en opbouwthermostaatkranen. Ook de aquadimmer van de nieuw badthermostaat is voorzien van deze Eco button. Bij het douchen kan de gebruiker kiezen voor 50% volume. Naast gebruiksgemak biedt de GROHE Eco button dus de mogelijkheid om heel bewust om te gaan met het milieu.

Eyecatcher Bij de ontwikkeling van de nieuwe serie thermostaatkranen heeft Grohe natuurlijk ook gedacht aan vormgeving. Een ware eyecatcher is de badthermostaatkraan die voorzien is van een brede uitloop die een prachtige waterstraal geeft. Verder is de GROHE EasyReach Tray™ nieuw. Dit is een plateau dat heel eenvoudig op de koppelingen van de bad- en douchethermostaat geplaatst kan worden. Zo ontstaat er ruimte voor het plaatsen van bijvoorbeeld shampoo en zeep. Doordat het plateau gemakkelijk verwijderd kan worden, kan de kraan goed schoongemaakt worden.

Hansgrohe biedt praktische hulp bij het vormgeven van de badkamer. Met de “Hansgrohe@home” app, kunnen gebruikers verschillende kranen van Hansgrohe in een foto aan een bestaande wastafel toevoegen. De gratis badkamerplanning app is verkrijgbaar in 13 taalversies en is naast de variant voor de iPhone nu ook beschikbaar voor de iPad en Android smartphones. De app is gemakkelijk te bedienen en kan overal worden gebruikt, thuis, onderweg of tijdens het bezoeken van een showroom.

Van de series KLUDI ZENTA & KLUDI BOZZ zijn nu tweegats inbouwvarianten voor de wastafel verkrijgbaar. De mengkranenseries ZENTA & BOZZ bieden daarmee aanvullende comfort oplossingen voor de badkamer.

Bij het inrichten van de wastafelruimte bieden verschillende uitvoeringen van kranen veelzijdige mogelijkheden, passend bij individuele gebruik- of stijlvoorkeuren. Om meer keuzevrijheid bij de vormgeving van de badkamer mogelijk te maken, biedt kranenspecialist Hansgrohe een nieuwe uitvoering in haar kranenserie Metris S aan. De wastafelkraan met hoge draaibare uitloop biedt een comfortabele bewegingsruimte, bijvoorbeeld bij het haren wassen.

De uitstraling van een badkamer wordt meestal sterk bepaald door de vormen van het bad en de wastafel. De nieuwe chromen kranenserie Sphinx K40 Cubic trekt de aandacht echter zeker zo makkelijk naar de kranen. Zoals de naam al aangeeft, hebben deze kranen een kubistische vormgeving, en dat mag gerust uniek worden genoemd. In combinatie met het lijnenspel van het keramiek van de Sphinx 420-serie vormt de badkamer een echte eenheid.

Elf kranen
De rechthoekige contouren van Sphinx K40 Cubic zijn in elke kraan consequent doorgevoerd. Van wastafel- en bidetmengkraan tot (thermostaat)kraan voor bad en douche.

De Sphinx K40 Cubic kranenserie bestaat uit maar liefst elf verschillende kranen. Zo zijn er voor de wastafel vier eengreeps mengkranen: één wandmodel en drie staande versies in de modellen groot, klein en hoog. De staande modellen komen overeen met de vormen van de fonteinkraan en de bidetmengkraan. Het wandmodel heeft als enige een wat afwijkende vorm; de greep zit namelijk niet op de kraan, maar ernaast. Bovendien is de uitloop hiervan lichtgebogen in plaats van rechthoekig. Dat zorgt voor een onverwacht speels element in de badkamer.

Speciaal voor het bad heeft Sphinx zowel een eengreeps mengkraan als een thermostatische kraan. Ten slotte zijn er voor de douche ook een eengreeps mengkraan en twee thermostatische kranen, waarvan één model in een compleet pakket met hoofd- en handdouche.

Sphinx 420
In combinatie met de al net zo kubistisch ogende witte keramiekserie Sphinx 420 zorgen de K40 Cubic-kranen voor een strak lijnenspel in de badkamer. De uitstraling is zowel robuust als rustgevend. Het bijbehorende meubelgamma trekt deze lijnen letterlijk door en geeft de badkamer een harmonieus totaalbeeld.

Eindelijk dat lang gedroomde bad op pootjes midden in de badkamer? Of heb je het geluk van een badkamer met veel ruimte? Grohe introduceert speciaal voor deze badkamers een complete lijn met vrijstaande badkranen. Deze vrijstaande kranen worden naast het bad geplaatst waardoor het bad een échte eyecatcher is. De vrijstaande badkranen worden toegevoegd aan een aantal populaire designs van Grohe; Veris, Atrio, Allure en GROHE Ondus. Een feest voor elke badkamer!

Ongemerkt brengen we per dag heel wat tijd door in de badkamer en keuken. Van tanden poetsen, scheren en douchen tot handen wassen en koken. Duurzame kranen die optimaal comfort bieden, zijn dan ook een absolute must in huis. Grohe breidt haar tijdloze en geliefde Eurosmart-serie uit met een Cosmopolitan-lijn; ééngreepskranen voor badkamer en keuken. Eenvoudig te bedienen en met een uiterst minimalistische vormgeving, kenmerkend voor de Cosmopolitan kranen van Grohe. Bovendien kent de nieuwe lijn een opvallend goede prijs-/kwaliteitverhouding. Deze combinatie van minimalisme, innovatieve technologie en voordelige prijs van de nieuwe Eurosmart kranen, is in het buitenland inmiddels een bewezen hit.

Op de catwalk konden we er dit jaar al niet omheen en ook in het interieur zie je het terugkeren: zwart-wit is het weer helemaal. Donkere tinten en wit zijn ook populair in de badkamer. Meestal terug te zien in tegels en accessoires, maar vanaf nu kunnen ook de badkamerkranen mee in deze trend. Grohe heeft de succesvolle badkamerseries Quadra en Veris, naast de chroomuitvoering, nu ook in de tinten Moon White en Velvet Black.