Hansgrohe biedt praktische hulp bij het vormgeven van de badkamer. Met de “Hansgrohe@home” app, kunnen gebruikers verschillende kranen van Hansgrohe in een foto aan een bestaande wastafel toevoegen. De gratis badkamerplanning app is verkrijgbaar in 13 taalversies en is naast de variant voor de iPhone nu ook beschikbaar voor de iPad en Android smartphones. De app is gemakkelijk te bedienen en kan overal worden gebruikt, thuis, onderweg of tijdens het bezoeken van een showroom.

Van de series KLUDI ZENTA & KLUDI BOZZ zijn nu tweegats inbouwvarianten voor de wastafel verkrijgbaar. De mengkranenseries ZENTA & BOZZ bieden daarmee aanvullende comfort oplossingen voor de badkamer.

Bij het inrichten van de wastafelruimte bieden verschillende uitvoeringen van kranen veelzijdige mogelijkheden, passend bij individuele gebruik- of stijlvoorkeuren. Om meer keuzevrijheid bij de vormgeving van de badkamer mogelijk te maken, biedt kranenspecialist Hansgrohe een nieuwe uitvoering in haar kranenserie Metris S aan. De wastafelkraan met hoge draaibare uitloop biedt een comfortabele bewegingsruimte, bijvoorbeeld bij het haren wassen.

De uitstraling van een badkamer wordt meestal sterk bepaald door de vormen van het bad en de wastafel. De nieuwe chromen kranenserie Sphinx K40 Cubic trekt de aandacht echter zeker zo makkelijk naar de kranen. Zoals de naam al aangeeft, hebben deze kranen een kubistische vormgeving, en dat mag gerust uniek worden genoemd. In combinatie met het lijnenspel van het keramiek van de Sphinx 420-serie vormt de badkamer een echte eenheid.

Elf kranen
De rechthoekige contouren van Sphinx K40 Cubic zijn in elke kraan consequent doorgevoerd. Van wastafel- en bidetmengkraan tot (thermostaat)kraan voor bad en douche.

De Sphinx K40 Cubic kranenserie bestaat uit maar liefst elf verschillende kranen. Zo zijn er voor de wastafel vier eengreeps mengkranen: één wandmodel en drie staande versies in de modellen groot, klein en hoog. De staande modellen komen overeen met de vormen van de fonteinkraan en de bidetmengkraan. Het wandmodel heeft als enige een wat afwijkende vorm; de greep zit namelijk niet op de kraan, maar ernaast. Bovendien is de uitloop hiervan lichtgebogen in plaats van rechthoekig. Dat zorgt voor een onverwacht speels element in de badkamer.

Speciaal voor het bad heeft Sphinx zowel een eengreeps mengkraan als een thermostatische kraan. Ten slotte zijn er voor de douche ook een eengreeps mengkraan en twee thermostatische kranen, waarvan één model in een compleet pakket met hoofd- en handdouche.

Sphinx 420
In combinatie met de al net zo kubistisch ogende witte keramiekserie Sphinx 420 zorgen de K40 Cubic-kranen voor een strak lijnenspel in de badkamer. De uitstraling is zowel robuust als rustgevend. Het bijbehorende meubelgamma trekt deze lijnen letterlijk door en geeft de badkamer een harmonieus totaalbeeld.

Eindelijk dat lang gedroomde bad op pootjes midden in de badkamer? Of heb je het geluk van een badkamer met veel ruimte? Grohe introduceert speciaal voor deze badkamers een complete lijn met vrijstaande badkranen. Deze vrijstaande kranen worden naast het bad geplaatst waardoor het bad een échte eyecatcher is. De vrijstaande badkranen worden toegevoegd aan een aantal populaire designs van Grohe; Veris, Atrio, Allure en GROHE Ondus. Een feest voor elke badkamer!

Ongemerkt brengen we per dag heel wat tijd door in de badkamer en keuken. Van tanden poetsen, scheren en douchen tot handen wassen en koken. Duurzame kranen die optimaal comfort bieden, zijn dan ook een absolute must in huis. Grohe breidt haar tijdloze en geliefde Eurosmart-serie uit met een Cosmopolitan-lijn; ééngreepskranen voor badkamer en keuken. Eenvoudig te bedienen en met een uiterst minimalistische vormgeving, kenmerkend voor de Cosmopolitan kranen van Grohe. Bovendien kent de nieuwe lijn een opvallend goede prijs-/kwaliteitverhouding. Deze combinatie van minimalisme, innovatieve technologie en voordelige prijs van de nieuwe Eurosmart kranen, is in het buitenland inmiddels een bewezen hit.

Op de catwalk konden we er dit jaar al niet omheen en ook in het interieur zie je het terugkeren: zwart-wit is het weer helemaal. Donkere tinten en wit zijn ook populair in de badkamer. Meestal terug te zien in tegels en accessoires, maar vanaf nu kunnen ook de badkamerkranen mee in deze trend. Grohe heeft de succesvolle badkamerseries Quadra en Veris, naast de chroomuitvoering, nu ook in de tinten Moon White en Velvet Black.

Kludi Zenta is een compleet assortiment verchroomde doucheproducten, badkamer- en keukenmengkranen, dat ook grotendeels in zwart en wit leverbaar is. Daaraan toegevoegd worden de Zenta XL wastafelmengkraan en de driegats badmengkraan voor bad- en tegelrandmontage. Badkamerinrichters zullen nu geen moeite meer hebben om individuele wensen te vervullen.

Samen met het lifestylemerk Esprit produceert en verkoopt Kludi - de expert op mengkranengebied - de complete badkamerwereld van het Esprit home bath concept. De noviteiten van 2010, die het bestaande assortiment completeren, brengen het comfort in een Esprit badkamer naar een nog hoger plan.