Voor iedere badkamerstijl en behoefte een passende wastafelkraan bieden, dat is waar Hansgrohe zich met een breed assortiment kranen op richt. Hansgrohe biedt kranen met diverse hoogtes, voor meer bewegingsvrijheid en passend bij ieder type wastafel. De individueel beschikbare ruimte tussen de wastafel en de kraan noemen wij de ComfortZone. Een hogere ComfortZone betekent meer ruimte extra comfort tijdens de dagelijkse handelingen als handen wassen en tandenpoetsen. De juiste ComfortZone geeft een groter gevoel van vrijheid in de badkamer. Met nieuwe modellen binnen de succesvolle Talis kranenserie, ontworpen door Phoenix Design, is de ComfortZone letterlijk toegenomen. Tijdens de VSK beurs in februari dit jaar, heeft Hansgrohe nieuwe modellen geïntroduceerd en biedt daarmee nog meer keuzevrijheid.

WELL is een productclassificatie van de Europese samenwerkende fabrikanten. Met deze classificatie kan de consument een heldere beslissing nemen op grond van eenvoudige en objectieve verbruikscriteria. Deze criteria worden weergegeven in een gekleurde tabel die gelijkenis vertoont met die van stroomver-bruikende huishoudelijke apparaten. Alleen wordt hier geen energieverbruik weergegeven maar het aantal liters water per minuut dat een product doorlaat.

De Nederlandse markt omtrent massief RVS kranen is uitgebreid met het Italiaanse merk Signorini, geimporteerd door Luca Sanitair. Deze lijn omvat een unieke industriële, minimalistische en complete lijn in bad, douche en wastafelkranen.

Volledig RVS
Massief RVS kranen zijn dus niet zoals gebruikelijk is, in messing gegoten. Doordat de kraan uit een massief stuk RVS wordt gefabriceerd, heeft u de garantie dat de kraan volledig massief RVS is. De kranen zijn heel passend binnen een industrieel vormgegeven badkamer en minimalistisch van stijl. De serie Zirma heeft ronde bedieningsknoppen, welke zijn voorzien van een verdikking voor een stevige grip.


Inbouw doucheplafond, Sinox serie
De serie Sinox bevat strak en industrieel vormgegeven kranen en inbouwwastafelkranen, welke zijn voorzien van ovale vormgegeven bedieningsknoppen.

Ook verkrijgbaar in deze serie is een unieke inbouw doucheplafond. Deze kan gecombineerd worden met een rechthoekige inbouwthermostaat, welke ook volledig uit massief RVS is gemaakt.

Compleet aanbod
Het aanbod wordt compleet gemaakt met de serie Effen. De serie Effen bevat naast wastafelkranen en badkranen ook douchekranen. Hierin kunt u een keuze maken uit diverse hoofddouches en inbouwthermostaten met een chromen uitstraling. Signorini biedt u 10 jaar garantie op haar producten.

SELV komt tegemoet aan de hedendaagse wens naar een nieuwe eerlijkheid: materialiteit, functionaliteit en design doen een stapje terug in de ruimte waarin ze geïntegreerd worden. Daardoor past de kraan zich in zowel klassieke als moderne interieurs naadloos aan.

De consument heeft behoefte aan tijdloos sanitair. Daarbij ook naar kranen die te combineren zijn met vele verschillende stijlen badkamers. Een kraan maakt de badkamer compleet, maar mag niet altijd te nadrukkelijk aanwezig zijn. Luca Sanitair biedt met het Italiaanse merk Bongio T-mix een kwalitatief hoogwaardige kraan met een tijdloos karakter, passend in elke badkamer.

Vele uitvoeringen
Alle kranen in het huis, van badkamer tot toilet of zelfs keuken, kunnen voorzien worden met een kraan uit de Bongio T-mix of T-mini-mix serie. Van wastafel tot douchekraan met thermostaat, aangevuld met hoofddouche. Door de mogelijkheid uitloop en kraan los van elkaar te plaatsen, kan de kraan geheel naar eigen wens geplaatst worden. De uitloop van de wandkranen zijn verkrijgbaar in twee verschillende lengtes: 16 cm of 22 cm. Bongio biedt veel mogelijkheden aan kleuren: naast natuurlijk chroom en brushed nikkel, zijn alle kranen ook verkrijgbaar in goud, zilver, zwart, wit of licht nikkel.

10 Jaar garantie
De T mini-mix serie en T-mix serie zijn te combineren en gezamenlijk toepasbaar in de badkamer. De T-mini serie onderscheidt zich door een iets slankere uitloop ten opzichte van de iets bredere T-mix kranen. Het Italiaanse signatuur is duidelijk terug te zien in het ontwerp, maar ook in de kwaliteit van het product. Op elke Bongio kraan is 10 jaar garantie van toepassing.

Slank design
Bongio kranen ogen slank door het strakke design. De wastafelkraan heeft bijvoorbeeld een slanke uitloop en één hendel voor de bediening. De thermostaat douchekranen zijn minimalistisch vormgegeven en verkrijgbaar als inbouw.

Vrijstaande badkraan
Passend binnen de nieuwe trend van het plaatsen van een vrijstaand bad biedt Bongio ook een vrijstaande tijdloze badkraan. Deze vrijstaande badkraan komt vanuit de vloer en geeft het vrijstaande bad een passende tijdloze karakter.

Wastafelmengkranen worden vaak in de middenpositie geopend en geven onnodig gemengd water. Hansgrohe biedt hiervoor de oplossing: bij de CoolStart kranen geeft de greep in de middenpositie koud water. Hierdoor slaat de warmwatervoorziening niet onnodig aan en wordt de energiebehoefte en dus de CO2-uitstoot verlaagd.

Thermostaatkranen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse badkamers. Sanitairfabrikant Grohe is daarom continu bezig om haar thermostaatkranen te moderniseren. Binnenkort introduceert Grohe een nieuwe generatie thermostaatkranen onder de naam ‘Grohtherm 2000 New’. De lijn bestaat uit in- en opbouwthermostaten met een opvallende vormgeving waarbij ergonomie en design goed op elkaar zijn afgestemd. Uiteraard blijven alle thermostaatkranen voorzien van de beproefde GROHE technologie die garant staat voor veiligheid, gemak en waterbesparing.

Innovatieve grepen De Grohtherm 2000 New thermostaatkranen zijn voorzien van ergonomische grepen die zorgen voor een uitstekende grip. Hierdoor is de nieuwe serie voor iedereen geschikt. Ook voor bijvoorbeeld ouderen en kinderen die in natte ruimtes vaak moeite hebben met te gladde grepen. De opbouwthermostaatkranen zijn voorzien van innovatieve, zogenoemde Aqua-handles. Deze grepen vormen een vloeiend minimalistisch geheel met het kraanhuis en waarborgen een goede grip. De grepen van de inbouwthermostaatkranen zijn aan het uiteinde voorzien van een zogenoemde pro-grip dat zorgt voor een vaste grip.

Veiligheid voorop De thermostaatkranen uit deze nieuwe serie zijn uitgerust met 100%GROHE CoolTouch®. Door deze techniek wordt het huis van de kraan volledig omgespoeld door koud water waardoor de buitenzijde van de kraan nooit heet wordt en je je niet kunt verbranden. De kinderveilige temperatuurbegrenzer zorgt er bovendien voor dat de temperatuur niet zomaar voorbij de 38°C kan worden gedraaid als de kinderen er op een onvoorzien moment toch aan zitten. Een extra begrenzer die standaard wordt meegeleverd bij alle Grohtherm 2000 New thermostaten biedt nog meer veiligheid. Na plaatsing kan de temperatuur nooit boven de 43°C gedraaid worden.

Water- en energiebesparend Voor nog meer bedieningsgemak zijn de thermostaatkranen voorzien van duidelijk leesbare informatie. De gebruiker kan eenvoudig zelf de gewenste waterhoeveelheid kiezen met de GROHE Eco button. Deze knop is duidelijk herkenbaar in groene letters op de grepen van de in- en opbouwthermostaatkranen. Ook de aquadimmer van de nieuw badthermostaat is voorzien van deze Eco button. Bij het douchen kan de gebruiker kiezen voor 50% volume. Naast gebruiksgemak biedt de GROHE Eco button dus de mogelijkheid om heel bewust om te gaan met het milieu.

Eyecatcher Bij de ontwikkeling van de nieuwe serie thermostaatkranen heeft Grohe natuurlijk ook gedacht aan vormgeving. Een ware eyecatcher is de badthermostaatkraan die voorzien is van een brede uitloop die een prachtige waterstraal geeft. Verder is de GROHE EasyReach Tray™ nieuw. Dit is een plateau dat heel eenvoudig op de koppelingen van de bad- en douchethermostaat geplaatst kan worden. Zo ontstaat er ruimte voor het plaatsen van bijvoorbeeld shampoo en zeep. Doordat het plateau gemakkelijk verwijderd kan worden, kan de kraan goed schoongemaakt worden.

Hansgrohe biedt praktische hulp bij het vormgeven van de badkamer. Met de “Hansgrohe@home” app, kunnen gebruikers verschillende kranen van Hansgrohe in een foto aan een bestaande wastafel toevoegen. De gratis badkamerplanning app is verkrijgbaar in 13 taalversies en is naast de variant voor de iPhone nu ook beschikbaar voor de iPad en Android smartphones. De app is gemakkelijk te bedienen en kan overal worden gebruikt, thuis, onderweg of tijdens het bezoeken van een showroom.

Van de series KLUDI ZENTA & KLUDI BOZZ zijn nu tweegats inbouwvarianten voor de wastafel verkrijgbaar. De mengkranenseries ZENTA & BOZZ bieden daarmee aanvullende comfort oplossingen voor de badkamer.