1544
Hansgrohe badkamermengkraan

Niet alleen aan het uiterlijk van de badkamerkraan wordt veel aandacht geschonken, ook binnen in de kraan zit veel technisch denkwerk. De hedendaagse kranen zijn technische hoogstandjes met vele onderdelen. Onzichtbaar weggewerkt in de kraan zijn stuurpatronen, afdichtingen met keramische schijven en kogelconstructies.

De betere eengreepsmengkranen zijn tegenwoordig voorzien van water- en energiebesparende technologie, door middel van waterbegrenzers, verschillende bedieningstanden, etc.

Mengtechologie
De mengtechnologie van de kraan bevindt zich in het kraanhuis. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende technieken. Het loont de moeite om de verschillende technieken te vergelijken; vooral daar waar het gaat om water- en energiebesparing. Op jaarbasis kan u dit aanzienlijk schelen. Sommige technieken zorgen voor een waterbesparing tot 50 procent!

Draaibaar of niet?
De kraanuitloop van een wastafelkraan moet een goede hoogte hebben, zodat u gemakkelijk uw handen of gezicht kunt wassen. Let er ook op of de uitloop draaibaar is. Een straalbreker (perlator) in het uiteinde van de kraanuitloop voorkomt onnodig spatten.

Fonteinkraantjes hebben over het algemeen een vaste uitloop en bieden alleen koud water. Er zijn lage en hoge fonteinkranen. De wat hogere fonteinkranen voorkomen moeizaam gefriemel boven het fonteintje.

Waste
Is de kraan voorzien van een wastebediening, dan kunt u via deze bediening de afvoer van de wastafel afsluiten. Een losse stop is daarmee overbodig. Vanzelfsprekend moet de wastafelafvoer wel toegerust zijn voor deze techniek.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners