2269
Steinberg kranen
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 22-04-2017

Toekomstige trends in architectuur en design, dat is wat Steinberg gebruikt om haar visie op de huidige badkamercultuur uit te dragen. Als vooraanstaande Duitse fabrikant van moderne, luxe design producten wil zij nu de Nederlandse markt veroveren. Met haar representatieve nieuwe serie 210 maakt zij een design statement voor haar strakke design kranen en accessoires in de badkamer. Het combineert functionaliteit met een subtiele sensuele uitstraling die de serie trendsettend maakt en voor zichzelf laat spreken. Designer Jochen Schmiddem ontwierp deze serie voor Steinberg en won direct na de introductie het prestigieuze IF Product Design Award 2011. Zijn filosofie is dat nieuwe producten nuttig moeten zijn, gerealiseerd in een ontwerp dat niet verklaard hoeft te worden en tegelijk een emotionele ervaring bewerkstelligen. 210 is een serie die zelf communiceert met haar gebruiker, optimaal ergonomisch verantwoord is en tot een spectaculaire beleving leidt.

Onafhankelijk in stijl
De chromen kranen en accessoires 210 serie bewijst onafhankelijkheid in stijl, waardoor het wonderbaarlijk veel gecombineerd kan worden met design baden, douches en wastafels. De serie ontleent haar duidelijkheid in het weglaten van alles wat niet nodig is, waardoor zij teruggebracht wordt tot de essentie: transparantie. De serie heeft vloeiende overgangen in oppervlakte en is meer dan alleen functioneel. Kenmerk van deze serie is de cilinder vorm die een spannende wisselwerking met de hoekige uitloop geeft. De gedetailleerde rechte lijnen van de cilinder romp vallen vloeiend samen in het uiteinde van de kraan. Dit geeft het een sensuele wisselwerking die zich in alle variaties van de serie 210 voortzet.

Individuele design opties
De serie biedt verscheidene variaties in modellen, die in hoogtes en in draairichtingen uitvoerbaar zijn, en die zowel ingebouwd als vrij aan de muur bevestigd kunnen worden. Bijzonder item is de wastafel- of bidet mengkraan, die een joystick of hendel kraan mogelijkheid heeft (zie foto). In een handomdraai wordt het water hierdoor opgewekt. Maar ook de 4-gats badmengkraan is een knap staaltje werk: een combinatie van twee inbouwstopkranen, een wastafelmengkraan en een handdouche voor naast uw bad (zie foto). De vrijstaande badmengkraan met omstelling en handdouche garnituur maakt een badvoorziening compleet af. Als laatste is ook de rechte, hoekige regendouche variant in deze serie bijzonder opvallend. Kortom, een serie die uw badkamer genot in hogere sferen brengt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide