1532
Hansgrohe Ecostat kranen

Ecostat Select is de revolutie op het gebied van thermostaten van kranen- en douchefabrikant Hansgrohe. De opbouwthermostaat regelt niet alleen de gewenste temperatuur en waterhoeveelheid onder de douche. De thermostaat is volledig vernieuwd, zowel qua design als in functionaliteit. Een ruim planchet voor douchebenodigdheden, een volledig geïsoleerd kraanhuis waardoor de kraan niet heet wordt en de eenvoudige montage vlak tegen de wand, maken van Ecostat Select dé thermostaat van de toekomst. Ecostat Select is verkrijgbaar met een glazen planchet in spiegelend chroom of wit en daarmee een blikvanger in de badkamer.

Veiligheid in ieder detail
Ecostat Select is veiliger dan andere thermostaatkranen. De waterdoorvoer is volledig geïsoleerd in het kraanhuis, waardoor de buitenkant niet heet wordt. Dit is veilig en biedt ook als voordeel dat de thermostaat minder snel verkalkt. De SafetyStop functie beschermt tegen verbranding door heet water boven de 40 graden. Dit is veiliger dan de traditionele temperatuurbegrenzing op 38 graden, omdat de kans wordt verkleind dat de gebruiker de begrenzing doorbreekt om iets warmer te douchen. Zo voorkomt men dat de volgende gebruiker zich verbrandt aan te heet water. De afgeronde hoeken voorkomen verwondingen als de kraan aangestoten wordt.

Thermostaatvorm- en functie opnieuw uitgevonden
De vlakke bovenkant van Ecostat Select bestaat uit veiligheidsglas, waardoor de grote, duidelijke symbolen voor het instellen van de waterhoeveelheid en temperatuur duidelijk zichtbaar zijn. De thermostaat laat zich intuïtief bedienen dankzij de ergonomisch gevormde, messing grepen, zelfs met ingezeepte handen.

badkamertrends-2024-bannerip.png

De nieuwe vorm van Ecostat Select vervangt het zeer technische design van de huidige thermostaatuitvoeringen op de markt door het afgesloten, vlak op de wand gemonteerde kraanhuis. Op het eerste gezicht geven de thermostaten hun eigenlijke functie niet prijs. Ze bedekken de aansluitingen volledig en bieden comfort aan de gebruiker met een ruim planchet voor douche- en badbenodigdheden. Het planchet is dankzij de nieuwe vormgeving ook zeer eenvoudig te reinigen.

De thermostaten zijn voorzien van de EcoSmart functie: de ingebouwde begrenzer beperkt de doorstroom met 50 procent tot ongeveer 10 liter water per minuut. Met een lichte druk op de EcoStop regelknop kan de waterhoeveelheid naar wens verhoogd worden. Hierdoor wordt het kiezen van de persoonlijke temperatuur- en waterhoeveelheid zeer comfortabel, veilig en intuïtief.

Compleet assortiment
De Ecostat Select thermostaat is er als losse thermostaatkraan voor bad en douche of als combinatie met een Raindance Select AIR doucheset. Het thermostaathuis is gemaakt van verchroomd messing en naar keuze verkrijgbaar met een planchet van glas in spiegelend chroom of wit. Later dit jaar wordt ook de Raindance Select 360 Showerpipe leverbaar, een compleet douchesysteem op basis van de Ecostat Select opbouw douchethermostaat.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners