1112
Grohe Spa

Dit jaar was de ISH Noviteitenshow heel bijzonder voor Grohe, want op deze beurs werd het nieuwe badkamerconcept GROHE SPA geïntroduceerd. Naast deze mooie collectie presenteerde Grohe eveneens noviteiten die in de loop van het jaar worden geïntroduceerd. Design en trends staan bij Grohe in de ontwikkeling van nieuwe producten voorop. In de nieuwe collecties ligt de focus met name op digitalisering, kleuren en duurzaamheid.

GROHE digital
De woonomgeving wordt steeds meer gedigitaliseerd. Zo ook de badkamer waar moderne technologieën voor comfort en welzijn zorgen. Grohe introduceerde haar eerste digitale collectie kranen, GROHE Ondus®, die bekroond werd met verschillende internationale awards. Dit jaar wordt de collectie uitgebreid met GROHE Veris Digital; kranen en douches met draadloze digitale bediening. Ook introduceert Grohe de Rainshower® Solo Digital shower. Beide lijnen behoren tot de nieuwe GROHE SPA collectie.

Met het aantippen van de draadloze preset afstandsbediening kan zowel de hoeveelheid als de temperatuur van het water bepaald worden. Zo geeft de LED ring op de preset afstandsbediening van de Veris Digital wastafelmengkraan aan of er sprake is van warm of koud water. Als een echt GROHE EcoJoy® product biedt deze kraan, door de nauwkeurige instelling van de waterhoeveelheid, alle mogelijkheid voor het bewust en dus zuinig omgaan met water en energie. Het design en de functie van de digitale controllers bieden designers volledige vrijheid bij het inrichten van een badkamer. Met deze nieuwe lijnen worden digitale kranen en douches in de badkamer toegankelijk voor een brede groep mensen. De digitale techniek zal in de toekomst ook zijn weg vinden naar de keuken.

hendersmagazinebanner.png

Kleur in de badkamer
Het gebruik van kleur in de badkamer is een andere ontwikkeling die Grohe doorvoert in haar producten. In 2008 werd een trend gezet met Velvet black en Moon white kranen en douches. Vorig jaar ging Grohe nog een stapje verder met een collectie Rainshower® handdouches in alle kleuren van de regenboog. Met de introductie van de Rainshower® Natural Colours Collection wordt het aanbod van kleur verder uitgebreid. Deze nieuwe trendy vormgegeven douches in natuurlijke kleuren, gebaseerd op materialen zoals steen en hout, brengen sfeer en comfort in de badkamer. Ook de Rainshower® Natural Colours Collection maakt onderdeel uit van de GROHE SPA collectie.

Design-hoogtepunt
De serie GROHE Allure Brillant behoort tot de design-hoogtepunten dit jaar. Stevige vlakken, intrigerende hoeken en uitgesneden details kenmerken deze serie. De veelzijdige kranen geven een nieuwe dimensie aan badkamerdesign en aan water. De nieuwe Eurocube kranen en accessoires zijn ook een bijzondere introductie. Eurocube staat voor vierkant design en een ruime keuze aan oplossingen voor een goede prijs.

Douches
Nieuwe straaltechnologie en nieuwe straalsoorten zijn de kern van de Power&Soul handdouches. De douches hebben tot vier straalsoorten en passen zich bij iedere mood aan. Wanneer je behoefte hebt aan een zachte straal kies je voor de power-spray. De Active massagestraal is erg fijn wanneer je nog even moet wakker worden en dus een harde en verkwikkende straal nodig hebt. Met de AquaDirect keuzetoetsen op de achterkant van de douchekop kan snel en eenvoudig van straalsoort gewisseld worden. Voor iedere smaak en wens biedt de serie keuze uit een aantal ontwerpen en formaten. Er kan gekozen worden uit drie designs: Contempory, Cosmopolitan em Rustic. Bovendien zijn de handdouches in drie diameters verkrijgbaar (100, 130 en 160 mm). De Power&Soul serie maakt onderdeel uit van de GROHE SPA collectie. Andere douchelanceringen zijn de nieuwe Tempesta Next Generation serie en de Euphoria Cube hand- en hoofddouches. Beide designs bieden een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Duurzaam genieten van water
Duurzaamheid speelt bij Grohe ook een hele belangrijke rol bij het creëren van een feel-good badkamer. Er wordt gestreefd naar de ontwikkeling van duurzame producten die het waterverbruik minimaliseren zonder dat dit het comfort in de weg staat. Zo zijn de handdouches uit de Rainshower® Natural Colours Collection uitgerust met een EcoButton waarmee maar liefst tot 40% water bespaard kan worden. Een pauze-functie op de Rainshower® Solo Digital biedt de mogelijkheid om de waterstroom te stoppen tijdens het inzepen en deze daarna weer in te schakelen in dezelfde stroomsterkte en temperatuur als voor de pauze.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners