1345
Frisse spirit in de badkamer
Gepubliceerd: 07-05-2015 Laatste update: 04-07-2017

Weg van de alledaagse stress wordt de badkamer een recreatiegebied binnen de eigen vier muren. Functie, ergonomie en design daar moet gewoon alles kloppen. Met de collectie E2 wordt het gebruik van water een genoegen. Want de mengkraan spreekt met haar gevoel voor sensualiteit de gebruiker op het emotionele vlak aan en vervult met een omvangrijk assortiment de wens van iedere, door stress geplaagde mens, na een inspirerend wellnessbad.

Als tegengewicht voor de dagelijkse hectiek en overvloed aan bekoring zijn heldere belijning, gereduceerde kleuren en vormen nodig nagenoeg alles wat de geest en het lichaam tot rust brengt. Zoals Kludi bewijst, is dit doel ook met koele elegance te combineren. Waarom afstand doen van comfort en goed design, als beiden ingevuld kunnen worden. Met Kludi E2 heeft de Mendener mengkranenspecialist een collectie met een unieke esthetica geconcipieerd, waarbij de glooiende vormen en afgeronde hoeken en kanten als ook de tablet-achtige hendel geheel in de huidige tijd passen. Zij is gemaakt voor het moderne wonen in alle facetten zo stelt designer Michael Stein. Dankzij het gereduceerde design, dat rechte lijnen met zachte rondingen verbindt, slaat de mengkraan in geometrische, maar ook in speels organische badkamers, een goed figuur en ligt daarbij met de super vlakke hendel, die als een rode draad door het assortiment loopt, ergonomisch aangenaam in de hand.

Het beste voorbeeld daarvoor zijn de eengreepsmengkranen uit de collectie, die de gebruiker van de badkamer door de softe vormgeving een haptische belevenis laat ervaren en tot gebruik uitnodigt. De uiterst dunne tablet-greep is qua materiaal het uiterst mogelijke bij verchroomd messing en is het karakteristieke kenmerk van de mengkraan. Deze verschaft een speels gemak in de bediening, werkt bovendien luxueus en functioneel al bij enkele millimeters liften signaleert men hoe speels elegant en toch precies het watergebruik ingeregeld kan worden. Indachtig het Kludi vrije ruimte concept, dat de planning en het gebruik van de wasplaats vereenvoudigt, zijn de eengreepsmengkranen bijzonder flexibel in aantal uitvoeringen. Als wand- of staande mengkraan, met vier hoogtevarianten en verschillende uitlooplengtes biedt de serie een oplossing voor elke wasplaat situatie.

De hoge eis qua design, functie en ergonomie is ook van toepassing bij de Kludi E2 oplossing voor bij het bad. Deze bestaat als vrijstaande, wand- of badrand gemonteerde variant, passend bij iedere badoplossing en verbindt op elegante wijze twee gebruiksmogelijkheden bij het bad: een groot-volume baduitloop om het bad snel te vullen en de handdouche om te douchen of af te spoelen in bad. Door de filigrane trekknop is snel en comfortabel omschakelen kinderlijk eenvoudig. Onafhankelijk van de uitvoering zijn de badoplossingen geheel volgens het designconcept van de wastafelmengkraan Kludi E2 consequent doorgevoerd ook hier gereduceerde vormen met zachte, sensuele afwerking. Het herkenningsitem van de collectie mag natuurlijk niet ontbreken: De markante, ergonomisch gevormde hendel met descente warm-koud markering is ook hier het ankerpunt van het design.

In de douche komt de veelzijdigheid van de E2 collectie bijzonder tot zijn recht: Een breed assortiment van de comfortabele inbouw oplossingen tot de pragmatische opbouwvarianten geven een antwoord op iedere vormgeving- of gebruikseis. Van riant voor een imposante regenbui, tot de flexibel inzetbare handdouche zijn alle elementen voor de douche in het karakteristieke soft-edge-design beschikbaar.

Passend bij Kludi E2 is bovendien een luxueus accessoire-assortiment leverbaar. Verchroomd metaal en mondgeblazen opaalglas, eveneens in soft-edge-design completeren de vormgeving van de mengkranen volledig; Handdoekhouder, zeepdispenser, closetrolhouder, tandenborstelglas voor een badkamer als een geheel.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide