2528
GROHE CoolTouch

De thermostaatkranen van GROHE zijn als beste uit een onafhankelijke test onder 17 Europese producten gekomen. De thermostatentest werd uitgevoerd op initiatief van GROHE AG door het erkende en neutrale testinstituut LGA QualiTest GmbH. Deze heeft in de maanden maart en april van dit jaar thermostaten getest in drie verschillende prijsklassen, op basis van de strengste Europese normen. De kranen zijn getest op 4 criteria die belangrijk zijn voor de eindgebruiker: temperatuurregeling, veiligheid, bediening en service. Op alle criteria en in alle prijsklassen komen de GROHE thermostaten als beste uit de test.

Winnaar in alle testcategorieën
De Grohtherm 3000 is het beste product in de gehele test: in alle vier de categorieën scoort dit product het beste, dankzij onder meer GROHE TurboStat® en GROHE CoolTouch®. Deze technieken bezorgden GROHE ook in de middenklasse de overwinning met de Gohtherm 2000. De GROHE TurboStat® technologie bezorgt ook de Grohtherm 1000 de eindoverwinning binnen de laagste prijscategorie.

Temperatuurregeling
De tests op het gebied van temperatuurregeling bestonden uit drie elementen: de reactiesnelheid bij drukdaling, temperatuurpieken en de constante temperatuur. Ongewenste temperatuurschommelingen worden bij Grohtherm thermostaten razendsnel opgevangen. De reactiesnelheid bij drukdaling was bijvoorbeeld bij de Grohtherm 3000 twee keer sneller dan bij het als tweede geteste product. En zowel de temperatuurpieken bij drukdaling als de afwijking van de vooraf ingestelde temperatuur zijn uiterst laag bij alle GROHE thermostaten.

Veiligheid
De temperatuur van de buitenkant van de kraan en de temperatuurbegrenzing waren de elementen die deel uitmaakten van de veiligheidstest. Dankzij de GROHE CoolTouch® technologie bij Grohtherm 2000 en Grohtherm 3000 wordt de buitenkant van de kraan niet warmer dan de vooraf ingestelde temperatuur, doordat het huis van de kraan volledig wordt omspoeld door koud water. Hierdoor is er geen gevaar voor verbranding aan de buitenkant van de kraan. Bij het wegvallen van de watertemperatuur schakelen alle varianten van GROHE de warmwater toevoer als snelste uit (thermische schok). En door GROHE SafeStop®, de temperatuurbegrenzer bij alle Grohtherm thermostaatkranen, kan de watertemperatuur niet zomaar voorbij de bij 38°C worden gedraaid.

Bediening en Service
GROHE voldoet verder aan de hoogste comfort-eisen: de gevoeligheid van de instelling, de mogelijkheden van thermische desinfectie en de GROHE EcoButton® staan garant voor optimaal bedieningsgemak. Bovendien zorgen de GROHE TurboStat® en de duidelijke instructies ervoor dat de producten zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De duidelijkheid voor de installateur draagt bij aan een tijdsbesparende en dus goedkopere service.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners