1611
Dornbracht Tara Logic
Gepubliceerd: 13-05-2012 Laatste update: 07-09-2017

Dornbracht presenteerd de Tara .Logic een nieuwe, geavanceerde kranenserie aan het vakpubliek. De Tara .Logic is gebaseerd op de vormentaal van de Tara Classic eenhendelmengkraan, is qua design bewust uitgerekt en geverticaliseerd - ook door het weloverwogen weglaten van een rozet, waardoor de lijnvoering nog slanker overkomt. Zo ontstaat een nieuwe, minimalistische verticaliteit, die zich op de architectuur en vormgeving van de badkamer laat overdragen. Nadat bij MEM en vervolgens bij LULU spiritualiteit respectievelijk zinnelijkheid voorop stonden, is dat bij Tara .Logic de fitness.

In verschillende hoogwaardige toepassingen voor Tara .Logic, die suggesties voor het ensceneren van de kraan geven, zijn steeds opnieuw voorbeelden uit te fitness- en hightech-wereld te vinden. Zo kan bijvoorbeeld met een tussenvloer en plafond gespannen lederen punching-bal en een gewichtloos voor de wand zwevende flatscreen-tv zelfs in een badkamer in een meer moderne, gereduceerde landhuisstijl de juiste sfeer voor de Tara .Logic worden gecreëerd. Grafische, tweedimensionale vormgevingselementen, zoals langgerekte eikenhouten vloerdelen of grote vensters en spiegels, accentueren het karakter van verticaliteit. Verschillende architectonische oplossingen als een scheidingswand die tegelijkertijd een wastafel bevat, of een van achteren verlichte wand, hebben tegelijkertijd een ruimte-ordenende functie.

Ook de architectuur van de Tara .Logic ritueelbadkamer pakt de vormentaal van de kraan op: als ruimte-ordenende elementen worden grote panelen gebruikt, die door middel van hun uiteenlopende materialen de afzonderlijke zones van elkaar afgrenzen. Tegelijkertijd vertaalt de architectuur de verticaliteit van de Tara .Logic in een fysieke activiteit. De badkamer als active spa, als privé-fitnessstudio. Het lichaam als een instrument, dat op intelligente wijze wordt gehard. De verbinding tussen lichaam en geest, tussen intelligentie en elegantie. Tara .Logic staat voor een nieuw, gezond zelfbewustzijn. Voor een vorm van fitness die lichamelijke en geestelijke doelen in harmonie brengt. De Tara .Logic rituaalbadkamer is verdeeld in zes zones, die als de verschillende onderdelen in een fitnessstudio in vaste volgorde kunnen worden afgewerkt - maar die ook afzonderlijk kunnen worden gebruikt: Preparation, Facewash, Body Cleansing, Shower, Contrast Bath en Private Gym.

De architectuur van de Tara .Logic premiumbadkamers en de Tara .Logic ritueelbadkamer zijn ontworpen door Mike Meiré. Het productontwerp is van Sieger Design. De kraan is verkrijgbaar als eenhendelmengkraan-serie in de oppervlakken chroom en platina mat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide