709
Dornbracht breidt serie MEM uit met nieuwe kranen
Gepubliceerd: 23-03-2023

Met zijn vloeiende en tegelijkertijd strakke vorm doet MEM van Dornbracht denken aan de meest oorspronkelijke vorm waarin water stroomt: een bron. De kraan heeft een bewust ingetogen uitstraling en gaat volledig op in de persoonlijke sfeer van het interieur. Dankzij een grondige uitbreiding biedt de serie, die staat voor helderheid, reductie en balans, nu nog meer mogelijkheden voor vormgeving.

Meer varianten, meer mogelijkheden

Voor de wastafel biedt Dornbracht gelijk meerdere nieuwe varianten kranen: het staande model is er nu ook als eengreeps wastafelmengkraan en als 3-gatsmengkraan met vlakke uitloop. Bij de wandmengkranen komen er een eenhendelmengkraan, een 3-gats mengkraan en een 1-punts eenhendelmengkraan bij. Deze laatste is een compleet nieuw producttype. Alle vijf noviteiten hebben gemeen dat ze ideaal zijn voor kleine badkamers, waar ze een indrukwekkend esthetisch effect hebben. Een ander nieuw hoogtepunt is de slanke, vrijstaande eengreeps badmengkraan, die overal in de ruimte kan worden geplaatst en zo in het oog springt.

Nieuwe oppervlakken met diepe kleur en glans
Naast deze productdiversiteit maakt MEM indruk door een brede keuze aan oppervlakken. Vanaf nu is de door Sieger Design ontworpen serie ook verkrijgbaar in Dark Chrome, Champagne (22kt goud) en Champagne geborsteld (22kt goud). Terwijl Dark Chrome staat voor subtiele elegantie, zorgt de warme goudtint van de twee Champagne-varianten voor een luxe accent. 

Traditioneel vakmanschap voor handgrepen met hamerslag

Nieuwe gestructureerde handgrepen ronden de uitbreidingen van de serie af. Ze zijn vervaardigd met de hamerslagtechniek: een traditionele, ambachtelijke bewerkingsmethode voor het versieren van oppervlakken. De fijne structuren die door het hameren zijn gevormd, weerkaatsen het licht zachtjes en zorgen zo voor een afwisselend glanzend en mat effect. De greep krijgt hierdoor een unieke structuur die fijn aanvoelt. De complexe afwerking vormt een fascinerend contrast met de formele strengheid van de geometrie van de greep van MEM. Deze ambachtelijke bewerking maakt elke greep uniek.   

Gereduceerd tot het wezenlijke

Zowel de noviteiten als de varianten van MEM die al 20 jaar op de markt zijn, zijn terughoudend en toch aanwezig. Met de 180 graden gebogen uitloop, de verborgen geïntegreerde straalvormer en de minimalistische grepen belichaamt de kranenserie een elementaire esthetiek die bewust afziet van extraverte elementen. Ontworpen volgens de beproefde designprincipes – proportie, precisie, progressiviteit, performance en persoonlijkheid – weerspiegelt MEM de claim van Dornbacht om “Leading Designs for Architecture” te creëren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide