1629
Gezond door water
Gepubliceerd: 31-03-2014 Laatste update: 22-04-2017

Gezond door water: regelmatige, gerichte waterbehandelingen hebben een positief effect op lichaam en geest. Sebastian Kneipp onderkende al dat hydrotherapeutische behandelingen het welbevinden verbeteren en ontwikkelde de gelijknamige Kneipp-therapie die tot op de dag van vandaag in vele landen wereldwijd gewaardeerd wordt. Met gespecialiseerde producten en nieuwe technologieën maakt Dornbracht het heilzame effect van water ook in de badkamer thuis op een comfortabele manier ervaarbaar. In het koude jaargetijde steken verkoudheden en griep weer de kop op en wordt ons immuunsysteem op de proef gesteld. Het is dus zaak om op tijd in actie te komen en de eigen weerstand te verhogen. Maar niet alleen in de winter staat het persoonlijke welbevinden centraal, de invloed van de megatrend Healthness is inmiddels het hele jaar door voelbaar. Een gezonde en bewuste leefwijze en het optimaliseren van de fysieke en mentale vitaliteit zijn wezenlijke elementen van een zinvol leven geworden. Ook al blijft er in het dagelijks leven vaak maar weinig tijd over voor ontspanning tussendoor, toch kan het welbevinden met enkele eenvoudige behandelingen worden verhoogd.

De badkamer thuis wordt een intieme plek waar aandacht wordt besteed aan gezondheid en preventie: begietingen, wassingen, baden en voetbaden hebben een weldadige werking op het organisme. Al naargelang de behandeling rustgevend, ontspannend of stimulerend. Daarbij vormen precies op elkaar afgestemde temperatuurprikkelingen - van warme via afwisselend warme en koude tot helemaal koude prikkelingen - de kern van de hydrotherapie. Door de wisselbaden en -begietingen hebben deze prikkelingen een veel sterker en intensiever effect en stimuleren zij de bloedsomloop, stofwisseling en het zenuwstelsel. Maar ook warme of koude behandelingen zijn mogelijk, bv. 's morgens koud water over het lichaam laten lopen en 's avonds een warm voetbad

Voor Dornbracht is gezond leven een essentiële drijvende kracht voor moderne badkamerarchitectuur en bovendien een wezenlijk onderdeel van de merkclaim Culturing Life. De persoonlijke behoeften van de mensen en het toenemende bewustzijn voor gezondheidsbevorderende toepassingen in de badkamer inspireren Dornbracht voortdurend tot het ontwikkelen van innovatieve producten en systemen. Voor Dornbracht staat daarbij niet alleen een hoge mate van functionaliteit, maar ook de esthetiek van de toepassingen centraal: Tenslotte zet Dornbracht met zijn nieuwe kranenseries en systemen zowel functioneel als formeel continu nieuwe maatstaven. Daarbij houdt het bedrijf zich sinds de oprichting steeds weer bezig met de volgende vraag: Hoe moeten de zones in de badkamer ingericht zijn om de werking van water optimaal te kunnen ondersteunen? Dornbracht geeft hierop een antwoord met de gespecialiseerde uitlopen van de Water Modules en de digitale bedieningstechnologie Smart Water. Nieuwe modulaire producten maken waterbehandelingen in de badkamer thuis nog eenvoudiger en effectiever. De uittrekbare begietingsdouche is aan de wastafel optimaal voor begietingen van de armen of het voorhoofd, in de douche maakt het begietingen van knieën en bovenbenen uiterst comfortabel. Met Smart Water heeft Dornbracht een intelligente technologie ontwikkeld die de mogelijkheden en kansen van de digitalisering vertaalt naar de badkamer als leefruimte. Naast de gebruikelijke mechanische bediening kunnen alle waterpunten via de nieuwe digitale Smart Tools worden geregeld. Met slechts een handeling kunnen temperatuur en waterhoeveelheid exact worden ingesteld. Waterbehandelingen worden zo eenvoudig en comfortabel – en vooral individueel: regelingen en uitlopen kunnen geheel naar wens met elkaar gecombineerd worden. Daarnaast biedt Dornbracht met het Foot Bath een nieuwe elektronische en scenario gerelateerde unit die speciaal is afgestemd op de persoonlijke behoeften bij behandelingen in voetbaden. Twee voorgeprogrammeerde scenario's en twee comfortfuncties ondersteunen het uitvoeren van Kneipp-baden.

Tegenwoordig geldt net zoals vroeger: Sanus Per Aquam (SPA) – gezondheid door water. Hydrotherapie als fundamenteel bestanddeel van een gezonde en bewuste leefwijze die het welbevinden stabiliseert en daarnaast actief de levenskwaliteit verhoogt. Dornbracht draagt hieraan met individuele product- en systeemoplossingen voor de badkamer in belangrijke mate bij.

De nieuwe, gespecialiseerde uitlopen en de digitale bedieningstechnologie Smart Water zijn vanaf voorjaar 2014 in de handel verkrijgbaar.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide