1192
Kaldur: maximaal minimalisme

We gebruiken élke dag zo'n 125 liter water per persoon. In bad, onder de douche, aan de wastafel, op het toilet en tijdens het koken. Kranen zijn dus echte gebruiksvoorwerpen en moeten daarom functioneel zijn. En dat zijn de nieuwe Kaldur kranen van Clou. Maar ze zijn vooral erg mooi. De body heeft een extreem slanke vormgeving en is 20 % minder dik dan de modellen die in de markt momenteel beschikbaar zijn. Clou-directeur Math Meertens: ‘Onze ingenieurs zijn tot het uiterste gegaan om aan de wensen van de designer tegemoet te komen. Het is gelukt; een sterk staaltje engineering!’

Volop variatie
De elegante Kaldur-kranen zijn het puntje op de i van elke wastafel en fontein. Er is keuze uit vier eengreeps koudwaterkranen: twee wandmodellen en twee staande uitvoeringen. Qua bediening is er keuze uit een linkse en rechtse variant. Naast de eengreeps koudwaterkranen, zijn nu ook de tweegats-mengkranen leverbaar.

Uit de muur
Math Meertens: ‘De laatste jaren ervaren wij een trend naar meer wand geplaatste kranen. Dit is een gevolg van de mooi gevormde wastafels en fraaie opzetwaskommen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Vaak is een staande kraan, gemonteerd op de wastafel of op het blad, dan esthetisch niet de mooiste oplossing.’ Kaldur wandkranen combineren prima met de organische vormen van wastafels en fonteinen van Clou zoals First, Flush en de nieuwe Hammock series: echte blikvangers voor toilet en badkamer.

Slank design
Kaldur is een ontwerp van de Nederlandse topdesigner René Holten. René: ‘De elegante designkranen Kaldur onderscheiden zich door hun extreem slanke body van slechts 20 mm in doorsnede, met daarin een 16 mm keramisch binnenwerk. Het is daarmee de slankste kraan die ik ooit voor Clou ontworpen heb. Daarbij zijn ook de prijzen 'slank'.’

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide