1452
Badkamerkranen
Gepubliceerd: 06-09-2012 Laatste update: 07-09-2017

Axor Urquiola is een multitalent in vele opzichten. De badkamercollectie, die het designermerk Axor van Hansgrohe samen met Patricia Urquiola ontwikkelde, toont tijdloos design en is dankzij het brede assortiment producten in iedere badkamerinrichting toepasbaar. Bij de productontwikkeling liet de ontwerpster zich inspireren door archetypen zoals de klassieke tweegreeps mengkraan, de wastobbe en de Aziatische Paravent, een kamerscherm. Producten als deze werden opnieuw geïnterpreteerd en ontworpen, zoals de Axor Urquiola ééngreeps wastafelmengkraan en het vrijstaande bad. Met nieuwe producten voor de wastafel, bidet, bad en douche biedt de collectie nu nog meer mogelijkheden voor de badkamer waarin alle zintuigen geprikkeld worden.

Van heldere vormen tot natuurlijk lijnenspel
Patricia Urquiola onderstreept met haar nieuwe kranen voor de wastafel en het bad nogmaals de kenmerken van haar badkamercollectie. De zinnenprikkelende vormgeving en de voor de ontwerpster typerende versmelting van vorm en functie van de Axor Urquiola tweegreeps wastafelmengkraan toont de inspiratie uit de natuur. De grepen groeien als kenmerkende designelementen als natuurlijke takken asymmetrisch uit het kraanlichaam. Dankzij de grote openingen zijn de grepen comfortabel bedienbaar. De klassiek vormgegeven 4-gats badrandmengkranen volgen het design van de 3-gats wastafelmengkranen, zodat een consequent ontworpen badkamer mogelijk is. Ook bij de badrand- en tegelrandmengkranen vormen de opvallende grepen het typerende kenmerk van het productdesign.

Blikvanger voor de douche
Een zowel optische als functionele blikvanger is de nieuwe Axor Urquiola douchezuil met thermostaatkraan. De vormgeving van de douchezuil, is aangepast op de ééngreeps wastafelmengkraan. Dankzij de combinatie van de rechthoekige hoofddouche en de asymmetrisch geplaatste kraangrepen is het complete douchesysteem een opvallende verschijning. Daarmee is het tijdloze design van de Axor Urquiola badkamercollectie tot in de doucheruimte doorgevoerd.

De brede hoofddouche met een afmeting van 251 x 151 mm is perfect op de ergonomie van het lichaam afgestemd en voorzien van de bewezen Hansgrohe AirPower technologie. In de douche wordt water met lucht verrijkt, waardoor een volle, zachte doucheregen ontstaat voor prikkelend doucheplezier.

"Als individueel element speelt ieder product een belangrijke rol in de totale badkamersfeer", verklaart Philippe Grohe, brandmanager Axor. "Uiteindelijk passen zij bij elkaar door in de ruimte te versmelten. Voor een consequent design is het belangrijk dat de producten, van wastafel tot douche, harmonisch bij elkaar passen."

Axor, het designermerk van Hansgrohe AG, staat voor de hoogste kwaliteit en perfect en innovatief design in exclusieve badkamers. Met een veelvoud aan op zichzelf staande, complete collecties die Axor in samenwerking met internationaal gerenommeerde architecten en designers als Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola en Phoenix Design ontwikkelt, biedt het designermerk een breed aanbod voor onderscheidende, individuele badkameroplossingen en ruimtevisies. Axor collecties bevinden zich onder andere in Burj Dubai, de Yoo Appartementen in Manhattan, Bulgari Hotels in Milaan en Bali, evenals op de Queen Mary II, de Lufthansa First Class Lounge op Frankfurt Main Airport en de Else Club in Moskou. Brandmanager is Philippe Grohe (43), kleinzoon van de oprichter Hans Grohe.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide