1910
Badkamerkraan Axor
Gepubliceerd: 08-06-2017 Laatste update: 07-09-2017

Heldere designtaal in een radicaal puristische badkamer. Met AXOR Uno introduceert AXOR een badkamercollectie die teruggrijpt naar de pure stijl van Le Corbusier. Het kraanwerk herken je aan zijn heldere designtaal die een intuïtief gebruik toelaat. De collectie bestaat uit meer dan zeventig producten voor op de wastafel, in de douche en bij het bad. AXOR Uno is ontworpen in samenwerking met de Phoenix Design Studio uit Stuttgart en werd in maart bekroond met een iF Gold Design Award 2017.

Purisme in vorm en functie
AXOR Uno heeft een consistente opbouw, helemaal volgens de compromisloze designprincipes van de oorspronkelijke puristische beweging. Het kraanwerk bestaat uit twee rechte buizen die zich precies zoals de gulden snede het voorschrijft, tot elkaar verhouden: samengevoegd in een rechte hoek. Dat zorgt voor een elegante en slanke look in elke setting. De bijzondere afwerkingsmogelijkheden, met onder ander keuze uit vijftien kleurafwerkingen dankzij AXOR Manufaktur, maken dan weer dat je kunt kiezen voor een doordacht totaalconcept in de badkamer.

Drie bedieningsvormen
Je hebt de keuze tussen een eenvoudige, puristische of bijzonder puristische kraan, afhankelijk van je smaak, maar ook van de manier waarop je een kraan wil gebruiken. Met de traditionele beugelgreep kies je voor een klassiek gebruiksgemak met architecturale vormen. Met de innovatieve Select-knop kies je voor purisme in vorm en functie. Via één druk op de knop laat je het water namelijk stromen of stoppen. Deze technologie, ontwikkeld door Hansgrohe, reduceert de bediening van een mengkraan tot het essentiële. Tot slot kun je ook kiezen voor de zeer puristisch vormgegeven kraan met Zero-grepen. De cilindervorm wordt visueel amper onderbroken, behalve bij het aanzetten van de kraan. Dan gaat de knop naar boven.

‘AXOR Uno is het summum van purisme: strak, minimalistisch en subtiel, zowel in vorm als functie’, zegt Silke Giessler, hoofd brand marketing van AXOR. ‘De reeks belichaamt de meest fascinerende vormen uit het purisme. Elk individueel product weerspiegelt de kwaliteit van het materiaal en is precies en consistent opgebouwd. In deze collectie ontdek je onze toewijding om perfectie in design, vakmanschap en functionaliteit te integreren in elk product.’

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide