1618
Cassini by Keramag
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 16-12-2021

Nieuw, compleet badkamerconcept in Mediterrane landhuisstijl met zuidelijke flair / Sfeer van zon, zee en ontspanning / Flexibele inrichtingsmogelijkheden door grote keuze / Uitgebreid meubelprogramma in perfect afgestemde stijl en sfeer

De landhuisstijl, met een warme, natuurlijke sfeer, behoort door de jaren tot één van de meest favoriete woonstijlen. De nieuwe lifestylecollectie Cassini van Keramag transformeert de badkamer tot een ruimte met authentieke, Mediterrane landhuissfeer en zuidelijke flair. De organische vormgeving van de keramische elementen en de warme, houten meubelen zorgen voor een sfeer die doet denken aan zon, zee en ontspanning. Een ideale sfeer voor een badkamer waarin genieten centraal staat.

Wastafel als blikvanger in sfeer naar wens
Centrale blikvangers in de omvangrijke collectie zijn de massieve Cassini wastafels. Onderscheidend en sfeerbepalend is de brede sierrand rondom de wastafel, met of zonder reliëfdecor. De sierrand in reliëf geeft de wastafel de sfeer van een decoratieve, antieke keramische of terracotta schaal. De ronde opzetwastafels (zonder kraanbank) doen denken aan authentieke waskommen en zijn te combineren met moderne kranen in een stijl naar wens. Qua uitvoering houdt de waskom rekening met verschillende voorkeuren: in strak helder wit voor puristen, met een in het keramiek aangebrachte decoratieve decorrand in reliëf voor romantici, of voorzien van een onderkant in Carmino decorglazuur voor liefhebbers van sterke, warme kleuren. Het Carmino decorglazuur in warm rood kan worden toegepast op de opzetwastafel met de strakke, gladde decorrand zonder reliëf. De combinatie van de helder witte, brede rand en de warm rode onderkant in decorglazuur, zorgt voor een onderscheidend effect.

Cassini biedt ook twee brede wastafels met een extra diepe binnenkom. Deze kunnen gecombineerd worden met een halve, of staande zuil die de installatietechniek verbergt. Voor kleine badkamers en toiletruimten is er een sfeervolle, smalle wasbron met een hoog, keramisch achterfront. Voor extra sfeer en opbergruimte is er een breed wastafelmeubel met een authentieke, warme uitstraling. De wastafel, met extra diep wasbekken, is in het midden van het meubel geplaatst waardoor aan beide zijden veel aflegruimte overblijft. Een traditioneel fonteintje completeert de mogelijkheden.

Warm houten meubels
Cassini biedt vele meubels in warm, gebeitst hout. Het traditionele karakter van de meubelen wordt onderstreept door de iets teruggeplaatste deuren en laden, de zichtbare poten en de massieve grepen. In totaal biedt het meubelprogramma vijf wandhangende wastafelonderkasten in verschillende breedten. Deze kunnen worden gecombineerd met bijpassende banken. De banken kunnen plaatsbesparend onder het wastafelmeubel geschoven worden en overal in de badkamer gebruikt worden als zitmeubel, opstapje, voetenbank of bijzettafel. Alle wastafelonderkasten zijn voorzien van laden met extra grote opbergvakken en een dempingmechanisme voor het vertraagd en fluisterstil sluiten. De hoge kolomkasten bieden met vijf aflegvlakken royale opbergruimte voor allerhande badkamerbenodigdheden. De bijpassende salonkast is voorzien van vier laden en een open schap met twee vaste aflegplateaus voor het etaleren van objecten en benodigdheden die gezien mogen worden. Bijzonder praktisch is ook de zijkast, naar wens voorzien van vier laden of met een deur en twee aflegplateaus.

Spiegels
Cassini biedt een hoogwaardige lichtspiegel met twee smalle lampen aan weerszijde van de spiegel en een afleggedeelte. Ook is er een keuze uit smalle spiegels. Deze zijn toepasbaar aan de wand, of staand op de vloer als een passpiegel.

Closet en bidet
Het Cassini closet en bidet (beschikbaar als wandhangend of staand model), valt op door de licht gebogen, natuurlijke belijning. Het wandhangende 6-liter diepspoelcloset is, evenals het bidet, zowel sfeervol als praktisch. De gladde, strak op de wand aansluitende keramische vlakken en de verdekte bevestigingen zorgen voor een strak beeld en voor onderhoudsgemak. Er zijn geen ruimten of holten waarin vuil zich kan ophopen. Het staande diepspoelcloset is uitgerust met een duospoeling met 6 liter of 3 liter. De closetzitting is afneembaar voor extra schoonmaakgemak. Optioneel kan de zitting uitgevoerd worden met een dempingmechanisme voor vertraagd en fluisterstil sluiten.

Kleur en materiaal
Alle keramische elementen - met inbegrip van de opzetwastafel met decorglazuur - zijn uitsluitend beschikbaar in helder wit (Alpinewit). Optioneel zijn de keramische producten uit te voeren in het speciale, duurzaam vuilwerende en onderhoudsvriendelijke keramiekglazuur KeraTect. De wastafelonderkasten, kolom- en zijkasten zijn afgewerkt van met de hand gesorteerd Essen houtfineer. De spiegelframes, banken en poten van de meubels zijn gemaakt van massief Essen. Het hout behoudt haar natuurlijke, warme uitstraling door een afwerking met beits en lak.

Totaalbeeld met zuidelijke charme
Cassini biedt een veelheid aan inrichtingsmogelijkheden. De combinatie van keramische producten en meubels zorgt voor een harmonisch totaalbeeld met een zuidelijke charme. Qua sfeer en authentieke uitstraling kan Cassini zich meten met badkamers zoals die zoals die gevonden worden in Mediterrane landhuizen en typisch Zuidelijke Fincas

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide