10227
Kartell by Laufen
Gepubliceerd: 19-06-2017 Laatste update: 14-07-2017

De Zwitserse sanitairspecialist LAUFEN en de Italiaanse meubelmaker Kartell hebben de handen weer ineengeslagen en hun innovatieve en functionele visie op de badkamer gepresenteerd. De lijn omvat nieuwe keramische producten, (onderbouw)kasten, kranen en nieuwe kleuren in de badkamer accessoires. Deze creaties zijn ontstaan onder begeleiding van de architecten en designers Ludovica en Roberto Palomba die behoren tot de rijzende sterren van de Italiaanse designwereld. Kartell by Laufen kenmerkt zich door de vermenging van kunststof met keramiek in dezelfde ruimte.

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_11.jpg

SAPHIRKERAMIEK
Binnen de nieuwe lijn zien we het gebruik van SaphirKeramik terug, een high-tech krasbestendig materiaal dat bijna twee keer lichter is dan klassiek keramiek. De fantastische eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, robuustheid en buigweerstand maken er het meest vooruitstrevende keramische materiaal van op de huidige markt van badkamers. Het is ideaal en uniek om extreem lichte vormen met dunne randen te creëren. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de vier nieuwe slanke inbouwwastafels, met elegante rand en discreet hoekig design; "Architecture in small places".

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_06.jpg

Opvallend is ook het Kartell by Laufen bad, een splinternieuwe vrijstaande versie met een ingebouwd overstroomventiel. Het elegante silhouet heeft een minimale dikte en afgeronde ergonomische lijnen die contrasteren met het strakkere geometrische design van de andere modellen. En natuurlijk niet te vergeten de twee vloerstaande toiletten zonder interne spoelrand, wat vooral doeltreffend, praktisch en hygiënisch is.

ACCESSOIRES IN NIEUWE KLEUREN
Het huidige kleurengamma van de accessoire collectie van Kartell by Laufen is uitgebreid met aantrekkelijke, moderne nuances. Alle accessoires en meubels van kunststof hebben een update gekregen. De spiegels, rekken en handdoekrekken zijn nu ook verkrijgbaar in een nieuw kleurenpallet van zacht roze, smaragdgroen, wit en zwart. Naast het vrijstaande bad van Kartell geven deze accessoires zoals het smaragdgroene soundrack een speels karakter aan je badkamer.

OVER LUDOVICA EN ROBERTO PALOMBA / PS+A PALOMBA SERAFINI ASSOCIATI
Ludovica en Roberto Palomba staan bekend om hun ongebruikelijke designs voor badkamer, keuken en woonruimte. Ludovica en Roberto Palomba werken sinds 1994 samen als partners en zijn medeoprichters van het Milaanse bedrijf Palomba Serafini Associati (ps+a). Het koppel verwierf een sterrenstatus in de Italiaanse designwereld dankzij hun werk voor merken als Moroso, Poltrona Frau, Cappelini en Boffi. Daarnaast creëren ze ook sets voor toneel en films, plannen tentoonstellingen en ontwerpen voor architectuurprojecten. Hun ongewone designs zijn het resultaat van de combinatie van hun gevoel voor architectuur, lifestyle en industriële objecten.

Ludovica + Roberto Palomba: “Kartell by Laufen is een architectuurproject met een nieuwe taal, innovatief en rijk aan emotie, transparantie en kleur. De badkamer van Kartell by Laufen is de synthese van het werk van de voorbije jaren in de badkamerwereld en is een belangrijke stap vooruit in de sector."

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_01.jpg

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_04.jpg

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_13.jpg

Laufen-by-Kartell_0140.jpg

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide