2140
Duravit Luv
Gepubliceerd: 30-03-2017 Laatste update: 07-09-2017

“Ik had bij mijn ontwerp voor Duravit al vanaf het begin het beeld voor ogen van een met water gevulde schotel op een eenvoudige tafel", aldus de Deense designer Cecilie Manz. Uit deze gedachte is de Duravit-badkamercollectie Luv ontstaan, die compleet nieuwe designopties biedt voor royale badkamers of gasten-wcss.

Het buitengewone design van de Luv-lijn is een uitgebalanceerde combinatie van typisch Scandinavisch minimalisme en tijdloze elegantie in zachte maar toch geometrische vormen. Met de materiaal- en kleurkeuze van de nieuwe badkamercollectie Luv, bewijst Cecilie Manz haar perfecte gevoel voor warmte en nuance. De nieuwe kleurgeneratie die exclusief voor Duravit is ontwikkeld met subtiele matte finish en glazuurtinten, onderstreept het frisse karakter van de Luv-lijn.

De collectie bevat ovale waskommen uit DuraCeram in drie afmetingen. Door de subtiele lijnen, een ruime binnenkant en strakke randen krijgen de kommen een unieke uitstraling. Bij de waskommen met geïntegreerd kraangat zit de kraan achteraan in het midden, terwijl bij het kleine fonteintje deze aan de rechter- of linkerzijde zit. De klant heeft de keus tussen geglazuurde buitenoppervlakken met een zijdematte finish in wit, grijs of zand. Het contrast met de glanzend wit geglazuurde binnenkant van de waskom zorgt voor een unieke, warme uitstraling. Dit rustgevende beeld wordt helemaal afgemaakt door de keramische afvoerplugdeksels.

De wastafelmeubels zijn uitgerust met vier licht gebogen pootjes die tevens in hoogte verstelbaar zijn. Met deze nieuwe interpretatie van vormen, creeert Cecilie Manz op vakkundige en geheel eigen wijze een nieuwe uitstraling voor de wasplaats. Het wastafelmeubel wordt aangeboden in drie breedtes 1788 mm voor twee wastafels, 1388 mm voor enkele wastafels en 688 mm voor het gasten-wc. De zijdematte finish in de tinten wit, Nordic wit, taupe, steengrijs, lichtblauw en nachtblauw geven de ruimte een heel eigen karakter. Het kwarts blad van het meubel in drie perfect op elkaar afgestemde kleurvariaties evenals de uitvoering van massief Amerikaans notenhout, kunnen naar keuze worden gecombineerd. Greeploze uitschuifbare laden zijn door de ingebouwde tip-on-techniek en het zelfsluitende systeem heel eenvoudig in het gebruik.

De exclusieve uitstraling krijgt een extra touch door de nieuwe spiegel met geïntegreerde dimfunctie en spiegelverwarming. De spiegels zijn verkrijgbaar in breedtes van 500 mm tot 1600 mm. Alle modellen zijn naast de standaardhoogte van 800 mm ook verkrijgbaar in 1200 mm. De ledverlichting bovenaan de spiegel zorgt voor een prettige sfeerverlichting met een optimale lichtsterkte tot 700 lux.

De Luv-collectie biedt krachtig gevormde ligbaden die een eenheid vormen met het silhouet van de waskommen. Het naadloos vervaardigde bad uit DuraSolid A voelt heerlijk zacht en warm aan en heeft een hoogwaardig matte look. Men kan kiezen voor een vrijstaand bad of een wand- en hoekversie. De hoekversie is beschikbaar als rechtse of linkse opstelling. Optioneel kan de wand- of hoekversie worden uitgebreid met een onopvallend ingebouwd Air-Whirlsysteem. Voor alle versies kan daarnaast een soundsysteem worden geïntegreerd met bediening door Bluetooth-compatibele apparaten.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide