983
Topshower

Door onze columniste Wilma Korrel

De moderne badkamer is een volwaardige leefruimte, stijlvol, met oog voor detail, waar je graag tot rust komt na een drukke dag en waar het aangenaam vertoeven is. Onlangs werd de Top Shower Walk-In gelanceerd en bekroond, een innovatief concept dat net voor de inloopdouche wordt geïnstalleerd en dienst doet als afdroogzone.

De laatste tijd heb ik meermalen een aanvraag gekregen voor het ontwerpen van de badkamer. Het is iedere keer weer een flinke uitdaging om in de vaak beperkte ruimte een ligbad en/of een douche, een badmeubel en toilet te plaatsen. Een inloopdouche is dan een mooie oplossing om de badkamer optisch zo ruimtelijk mogelijk te houden.

Een modieuze overgang van inloopdouche naar badkamer is een douchegoot en geeft de inloopdouche een finishing touch. Bij dit voorstel is vaak weerstand bij de klant te bespeuren. De vloer heeft namelijk een goed afschot (hellende vloer) nodig om het water naar de douchegoot te leiden. Als in het ontwerp voor grote vloertegels gekozen is denkt men vaak dat hier het afschot alleen te realiseren is door de vloertegels in stukken te plaatsen of dat er in een groot deel van de badkamer een vloer met afschot moet komen. Dat dit niet nodig is wordt op de volgende videobeelden duidelijk.

Sinds de lancering van de douchegoot uit inox (RVS), zon 5 jaar terug, heeft ACO zich verder ontwikkeld en verbreed op de vraag van de markt. De aanwinst van 2009 is de Top Showerline curved, de gebogen douchegoot, die als concept met de Glam glaswand de gereputeerde red dot design award 2009 en de iF product design award 2009 in de wacht wist te slepen.

Dit product speelt in op de trend waarbij moderne badkamers voorzien worden van epoxy- en acrylvloeren, een vloerafwerking die haar origine kent in de industriële wereld. Met de Lightline LED-verlichting, die oplicht via aqua-sensoren zodra er water in de douchegoot komt, zijn ze nog steeds uniek in de markt.

Als antwoord op die verfijnde trend die meer en meer ontdekt wordt, biedt ACO nu ook de Top Shower Walk-in aan, dit modieuze systeem leg je net voor de inloopdouche en doet dienst als afdroogzone voor als je uit de douche komt. Het concept bestaat uit een elektrolytisch gepolijst inox (RVS) onderlichaam waarin een exotisch hardhout met esthetische mazen geplaatst wordt. Het Teak hardhout is absoluut waterbestendig en valt ook te combineren met een afdekking uit glas of minerale grondstof.

In dit geval leg je geen douchegoot tegen de achterwand van de inloopdouche, maar helt de vloer in de douche lichtjes af naar de badkamer. Het onderlichaam van de Top Shower Walk-In is dan voorzien van een afvoer en wordt aangesloten op een Top Showerpoint afvoerput.

Met de Top Shower Walk-In krijgt je badkamer een belangrijke functionele en esthetische meerwaarde. Het element geeft een uniek accent aan je badkamer, sauna en wellness ruimte. Bovendien is het een hygiénisch en onderhoudsvriendelijk alternatief voor je stoffen badmatten.

Bron: www.aco.be

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners