Op de Swissbau in Basel presenteerde kranenfabrikant Dornbracht de voortzetting van de vooruitstrevende douchetechnologie Ambiance Tuning Technique met een nieuwe toepassing: de horizontale douche. In de Horizontal Shower kan men voor het eerst liggend genieten van het douchen met de Ambiance Tuning Technique. Daarmee vult Dornbracht de verticale douchebelevenis aan met een horizontale variant en komt zo tegemoet aan het verlangen naar natuurlijke elementen en een natuurlijke waterbelevenis. Met deze toepassing zet Dornbracht opnieuw een trend op het gebied van douchen.

De badkamer verandert, van functionele wasruimte naar een wellness-ruimte voor lichaam en geest. Mensen brengen steeds meer tijd door in de badkamer. Hiermee wordt de badkamer een elementair onderdeel van het individuele wonen. De Franse topdesigner Philippe Starck heeft met de ShowerCollection een compleet programma ontworpen. Het modulaire systeem is als een mozaïek dat uit kleine vierkante objecten bestaat. Het systeem maakt het mogelijk om eindeloos veel combinaties en oplossingen te maken. Deze zeer succesvolle collectie wordt nu uitgebreid met een hoofddouche en baduitloop.

Het is een trend die steeds populairder wordt: grote hoofddouches in de badkamer die zorgen voor extra comfort en doucheplezier. Met de toevoeging van de nieuwe Croma 160 en 220 Showerpipes kan iedereen genieten van een grote hoofddouche tegen een aantrekkelijke prijs.

Hansgrohe breidt Raindance Select Showerpipe assortiment uit. Een samenspel van een doordachte technologie, perfecte vormen en precies op elkaar afgestemde componenten zijn te ervaren met de Hansgrohe Raindance showerpipes in verschillende varianten. De uitbreiding van het Raindance showerpipes assortiment biedt de gebruiker meer keuzevrijheid in diverse formaten, functies, vormen en straalsoorten.

Bij renovatie worden steeds vaker ligbaden vervangen door douchewanden. Douchewandfabrikant HüPPE heeft hiervoor vele mooie en betaalbare oplossingen. Voor liefhebbers van ruime doucheruimten levert deze gerenommeerde fabrikant de zogenaamde Walk-In douchewanden. Deze zijn prima toepasbaar in een open ruimte maar ook in afgescheiden badruimten. De Walk-In douchewanden zijn leverbaar in verschillende breedtematen tot zelfs 2 mtr en bij hoogten tot zelfs 2,4 mtr. De diepten zijn in principe onbegrensd, afhankelijk van het type douchebak. Voor douchebakken levert HüPPE verschillende series, zoals de serie Easystep en Gigo. De douchebakken zijn standaard in meerdere diepten leverbaar, maatwerk is ook mogelijk. Voor elke maat is dus een combinatie van douchebak en Walk-In de ideale oplossing.

Collection Pure Style: Douchen zonder beperkingen in stijl, grootte en vorm. Grote, royale douches zijn de trend. Veel bewegingsruimte, een individuele vormgeving en een heldere, transparante uitstraling staan hoog op het verlanglijstje van doucheliefhebbers. Duscholux biedt hierop een overtuigend antwoord met Collection Pure Style. Een eigentijds concept dat ruimte biedt aan individuele wensen en creativiteit.

Met de RainSky E presenteert Dornbracht zijn nieuwste product uit de serie van de Balance Modules. RainSky E is een elektronisch gestuurde regenmodule, waarbij water, damp, licht en geur de choreografie completeert, waarbij de stemmingen van de natuur nagebootst worden.

Om deze pure schoonheid extra elegantie te verschaffen levert Artweger deze douchewanden nu ook met nieuwe, individuele decors.

Deze decors zijn decent, maar niet te opvallend aanwezig op de smalle zijwanden van de douche. De decors bestaan uit florale motieven die voor een betoverend accent zorgen. Er is keuze uit twee decors. Verder accentueert het naar boven doorlopende deurvlak het individuele karakter van deze douche. Achter dit esthetische detail verbergt zich een technische innovatie, namelijk de douche met een in hoogte verstelbare deur. Hierdoor is een bijzondere lage onderstrip mogelijk voor een bijna of geheel barrièrevrije entree.

Ook aan de binnenzijde is Pureline grenzeloos. Naadloos gaat het glas in de vrije ruimte over. Alle functie-elementen zijn consequent verborgen. Geen scharnier is zichtbaar, geen dichtings- of magneetlijst storen de lijnvoering en de optische helderheid. De zijdelingse profielen dekken met een speciale techniek iedere siliconenvoeg af bij de wandaansluiting.

En omdat goed design schoonheid en functionaliteit op idealistischer wijze met elkaar verbindt, hebben al deze elementen ook een praktisch nut: omdat alle functionele delen en strippen goed beschermd zijn, is Pureline gemakkelijk schoon te maken en ziet er ook na vele jaren van intensief gebruik nog uit als nieuw.

Artweger staat voor hoge kwaliteit en biedt daarom ook 5 jaar garantie op het Pureline programma.

Glazen draaideuren voor doucheruimte in een nis en zwaaideuren voor de entree van de badkamer zijn in de landen aan de Middellandse Zee al jaren populair. Ook in Nederland wordt glas steeds vaker in moderne badarchitectuur geïntegreerd. Een trend waar douchewanden fabrikant HüPPE al jaren onderscheidende oplossingen voor heeft.