Het formaat telt...
Een opvallende trend in de badkamer is de grootte van de douchekop. Waren we een aantal jaren geleden nog tevreden met een handdouche met verschillende straalsoorten, tegenwoordig moet de douchekop fors van formaat zijn. De grote, platte hoofddouche heeft zijn plaats veroverd in de badkamer en zorgde voor een ware doucherevolutie

Er komen regelmatige nieuwe varianten op de hoofddouche op de markt. Opvallend is dat het formaat steeds groter wordt. Voor het effect van een tropische regenbui, is het formaat van belang.

Koninklijk...
Hansgrohe introduceerde de hoofddouche Raindance Royale AIR met koninklijk formaat. Met 225 straalopeningen zorgt de douchekop voor zachte, weldadige regenbui. In het midden van de douchekop is een luchtdouche aangebracht, die lucht uit de omgeving aanzuigt en vermengd met het douchewater. De met lucht gevulde regendruppels zorgen voor een volumineuze stortbui met een streelzacht effect. De ononderbroken spaghettistraal geeft het douchen een extra dimensie.

Hansgrohe AG presenteert wereldwijd als eerste fabrikant uit de sanitairbranche ecobalansen voor zijn handdouches. De ecobalans vormt de voetafdruk die een product van de productie tot aan de recycling in het milieu achterlaat. Met de publicatie van de effecten op het milieu onderstreept de onderneming zijn duurzaamheidsbeleid.

Hansa2Day, in een handomdraai van waterval naar naaldstraal. De nieuwe Hansa2Day douche van fabrikant Hansa valt niet alleen op door het bijzondere design, maar ook door de dubbele functie. De handdouche biedt namelijk een keuze tussen een weldadige wellnessdouche onder een waterval of een prikkelende oppepper met de naaldstraal. Wisselen van functie is heel eenvoudig; gewoon de douchekop kantelen.

Het Tecnobel doucheconcept wordt gekenmerkt door een strakke, profielarme belijning. Eén van de uitgangspunten bij de ontwikkeling ervan was eenvoud in montage en onderhoud, zonder echter afbreuk te doen aan de essentie van een moderne doucheruimte, nl. transparantie vervat in een sobere belijning.

Grohe breidt haar doucheprogramma uit met twee Perfect Shower Sets. In deze douchepakketten worden een regendouche met glijstang en een thermostaatkraan gecombineerd. Met deze pakketten is het heel eenvoudig om een douchesituatie te verluxen. Bovendien biedt het pakket in de aanschafkosten een bundelvoordeel op van ca. 10%.

Ongewone vormen zijn een trend bij douches. Kludi zet met een nieuw design een duidelijk statement. Niet alleen de vorm moest anders zijn, het douchecomfort moest er eveneens op vooruit gaan. De rombische vorm stond model bij het design van de KLUDI FIZZ doucheproducten. Deze vorm is onder meer ontleend aan de luchtvaart. Daar geldt de rombische vorm als wegwijzer naar de toekomst. De organische vorm zet kracht bij deze oorspronkelijk technologisch aandoende vorm met een natuurlijk karakter. Hierdoor ontstaat een nieuwe optiek.

In studentenwoongemeenschappen, sporthallen en andere openbare ruimten waar gedoucht wordt is het meestal verstandig om producten te gebruiken die tegen een stootje kunnen. Dat is waar een KLUDI A-QA metalen glijstang op zijn plaats is.

Een nieuwe blikvanger in het assortiment van Hansgrohe is de Raindance Select Showerpipe 360, een nieuw douchesysteem met een hoofddouche gecombineerd met de vrijheid van een aparte handdouche in combinatie met een thermostaat. De hoogwaardige oppervlakken en zachte rondingen dragen bij aan de luxe uitstraling van dit geheel nieuwe archetype van een Showerpipe. Het vlakke profiel voor de watervoering smelt via de schuin vormgegeven douchearm samen met de vlakke, 360 millimeter schouderbrede hoofddouche. Het water verdeelt zich breed over de schouders en omhult het gehele lichaam met een warme, volle doucheregen. De waterdruppels worden met lucht vermengd dankzij de AirPower technologie, deze maakt de druppels groter, zachter en geeft nog meer volume aan het water. QuickClean zorgt ervoor, dat dit unieke doucheplezier lang kan blijven duren. Dankzij de siliconen noppen van QuickClean kunnen kalkafzettingen zeer moeilijk hechten en zijn ze eenvoudig weg te wrijven.

Al uw douchewensen vervuld met Crometta 85. Een multifunctionele handdouche of doucheset of een energiebesparende douchekop - met de nieuwe Crometta 85 biedt douche- en kranenspecialist Hansgrohe een compleet programma waarin doucheplezier voorop staat. Hiervoor zorgen het ingetogen design uit de ontwerpstudio van Phoenix Design; de instelbare straalsoorten; de hoge functionaliteit en niet in de laatste plaats het robuuste Made in Germany. "Met de Crometta 85 hebben we een product ontwikkeld dat een kwaliteitsdouche onderscheidt van andere douches in een redelijk laag prijssegment", aldus Richard Grohe, Brandmanager Hansgrohe en kleinzoon van oprichter Hans Grohe.