Met Hansacube ontwikkelde NOA Design voor Hansa een nieuwe thermostaatserie voor bad en douche die onmiskenbaar verwijst naar architectuur en design. Met zijn ingetogen, rechthoekige vorm geeft Hansacube badkamers een zuivere flair. Met de nieuwe Hansaflow-watervaluitloop plaatst de badmengkraan de verschijningsvorm van het water in het middelpunt van de belangstelling. Hansacube vormt een uitstekende combinatie met de nieuwe mengkranenserie Hansastela.

Afgelopen jaar bracht Sealskin de Tenso, de minimalistisch vormgegeven Xtreme Wellness douche waarbij het hydromassage systeem volledig ingebouwd wordt in de muur en de vloer. De Tenso werd onmiddellijk een succesvolle uitbreiding op de waterbesparende massagedouche familie van Sealskin. En nu komt Sealskin al weer met een aantal innovatieve uitbreidingen die genieten naar een nog hoger niveau tillen. En dat nog altijd zonder vers drinkwater te verspillen. Sealskin levert nu dus nog meer Xtreme Welness with a conscience.

Massages, stomen, kleurentherapie, je zou bijna vergeten dat je onder de douche staat met alle mogelijkheden. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie van de badkamer, de mogelijkheden om de douche mee op te bouwen zijn legio.

Namen we vroeger genoegen met een verkwikkende warme straal, tegenwoordig willen we ons niet alleen verfrissen maar ook lekker ontspannen. Met de nieuwe technieken is alles mogelijk. Sanitairfabrikanten worden steeds innovatiever. In het bijzonder het combineren van zeer uitgebreide douche- en stoomcomponenten is echt iets van deze tijd. Zowel de gesloten cabines als de losse (stoom) douchepanelen blinken uit in veelzijdigheid. Een douchestraal als een verfrissend lentebuitje en massagejets die tegelijkertijd rug en schouders masseren, dat is pure verwennerij. De formule voor meer doucheplezier is eigenlijk simpel: hoe breder de straal, des te meer men geniet van het douchen. Een royale straal en voldoende waterkracht zorgen dan ook voor een goed begin van de dag. Tegenwoordig verenigen de meeste merken meer mogelijkheden in één enkele doucheopstelling. Ook hier is de keuze bepaald groot te noemen. Ook wordt veel meer dan vroeger gelet op uitstraling en comfort. Dus wordt het een strakke inloopdouche of een alles in één-stoomcabine?

Als er één badkamertrend een schoonheidsprijs verdient, dan is het wel de inloopdouche. De glaspanelen zijn direct op de badkamervloer geplaatst. Een zeer lage douchebak of alleen een smalle roestvrijstalen goot in de vloer maakt het plaatje af. Deze combinatie van helder glas en een vlakke vloer garandeert een pure, transparante uitstraling. Met de inloopdouche kun je letterlijk alle kanten op. De losse glaspanelen zijn verkrijgbaar in alle vormen en ze kunnen desgewenst op maat worden gemaakt. Hiermee creëer je een unieke doucheopstelling die naadloos aansluit op de woonstijl en wensen.

Ook de traditionele douchecabines €Ã¢ï¿½ï¿½ meestal gemaakt van hard glas of acryl met een aluminiumframe €Ã¢ï¿½ï¿½ zijn nog altijd populair. De variatie in dit segment cabines zit m vooral in de kleur en het dessin waarvan de glaspanelen zijn gemaakt. Transparant, mat en al dan niet met structuur. Er zijn nogal wat mogelijkheden. De van oudsher vierkante vorm van de douchecabine is kneedbaar materiaal gebleken in de handen van vormgevers.

Douches in de vorm van een halve cirkel, een smalle rechthoek of zelfs een slakkenhuis zijn allang geen uitzondering meer. Een verbrede rand of een verhoogd hoekgedeelte in de douchebak is overigens uitermate handig als voetensteun of kinderzitje.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Cleopatra, de Nederlandse producent van wellness producten, breidt haar succesvolle Modulair Stoom concept uit met nieuwe mogelijkheden. Het bedrijf heeft speciale glazen wanden ontwikkeld, behalve in verschillende standaard afmetingen, ook verkrijgbaar in maatwerk. Daarnaast is een comfortabel soft touch bankje in het assortiment opgenomen.

In het kader van de nieuwe designstijlen ELEGANCE en PURE heeft douchewandfabrikant HüPPE de serie Refresh gerestyled in de designstijl PURE. De stijl PURE is voor liefhebbers van de moderne en duurzame ontwerpstijl "minder is meer". Een minimalistische ontwerpstijl met heldere rechte lijnen en strakke hoeken. Opnieuw is HüPPE is er in geslaagd design, stijl en kwaliteit verder te perfectioneren.

Er zijn veel soorten stoomcabines. Er is er maar één die door Philippe Starck is ontworpen  St.Trop. Als sobere rechthoek is zij consequent tot het wezenlijke teruggebracht. De deur vormt een lijst, als bij een schilderij.

Een helder lijnenspel en een transparant ontwerp zijn de kenmerken van de nieuwe HIGHLINE+ douchewand van Artweger. Een uiterst minimalistische douchewand die vooral opvalt door zijn bescheidenheid en exclusieve details.

Hansaclear staat voor genieten van water met alle zintuigen. Het transparante materiaal van dit doucheprogramma revolutioneert douchedesign en speelt in op de helderheid en reinheid van water. Een doorkijk van boven biedt zicht op het verloop van het water in de douchekop. En door de douchekop heen zijn de waterstralen zichtbaar. Hansaclear-douches zijn onconventioneel, innovatief en ook stijlvol. Zo dichtbij is water nog nooit geweest.

Douchewater stroomt eenvoudig weg in de wand met de Geberit wandafvoer. De innovatieve wandafvoer vervangt bij inloopdouches de vaak visueel storende waterafvoer in de vloer. De douche afvoer wordt heel subtiel in de wand weggewerkt. Door de diverse afwerkingen is de afvoer aan te passen aan elke stijl. De Geberit wandafvoer is winnaar van de Internationale iF product design award 2010.