Fabrikant Duscholux introduceert vrijstaande douchepanelen, waarmee een inloopdouche naar individuele wens te cre�«ren is. ?Urban? is de naam van deze nieuwe serie, met een keuze uit douchepanelen in rechte of gebogen vorm en in verschillende formaten. De Urban panelen zijn gemaakt van helder hardglas en zijn voorzien van slanke profielen in platinum zilver.

Recht, rond of een combinatie
Urban biedt een keuze uit vijf rechte panelen: de kleinste 900 mm breed, de grootste 1.400 mm.

Daarnaast zijn er twee gebogen panelen met een curve van 810 x 420 mm of 1.150 x 400 mm. De hoogte van de panelen is 1.950 mm. De rechte en gebogen panelen zijn ook prima te combineren, voor het cre�«ren van een creatieve, royale doucheruimte.

Scheve wanden te compenseren
De Urban panelen zijn heel eenvoudig te plaatsen. Het muurprofiel heeft een stelmogelijkheid. Daardoor kan een schuinstand van de muur tot ca. 15mm gecompenseerd worden. Een platinum zilveren steun aan de bovenkant van het paneel, zorgt voor een stabiele verbinding tussen douchewand en muur.

Onderhoudsgemak
Omdat de oppervlakken van de Urban panelen helemaal glad zijn, zijn ze eenvoudig schoon te maken. Normaal gesproken verzamelen kalk- en zeepresten zich vooral bij de bewegende delen van een douchewand; de deur. De Urban douche is deurloos. Dit heeft ook als voordeel dat er geen rollagers nodig zijn. En dat houdt betekent concreet dat de douchewand niet aan slijtage onderhevig is.

In combinatie met een douchepaneel met massagefuncties wordt de Urban inloopdouche een eigentijdse wellnessdouche.

Sealskin staat bekend om haar fraaie, comfortabele en kwalitatieve doucheoplossingen. Met de nieuwste serie Sealskin 1600 douchewanden en -deuren wordt deze reputatie opnieuw waargemaakt. En wat betreft montage-, gebruiks- en schoonmaakgemak zelfs nog verder versterkt. Sealskin 1600 biedt een breed programma douches die uitblinken in alle opzichten:

Sealskin is als toonaangevend specialist in totale badkamerbeleving altijd op zoek naar aansprekende oplossingen en inspirerende themas. De belevingswereld van kinderen is zon thema. Hierop inspelend komt Sealskin deze zomer met de vrolijke combinatie van douchegordijn en bijpassende badmat genaamd Bambi. Met frisse, felle kleuren die kinderen aanspreken en daarmee ideaal zijn voor een tweede badkamer of gewoon om de eerste badkamer een fleurige aanblik te geven.

Een verfrissende douche in de ochtend of een warme douche na een lange werkdag, de badkamer is een plaats waar je lekker tot rust kunt komen. Natuurlijke materialen in je badkamer helpen om echt te kunnen relaxen. Sanitairfabrikant Grohe introduceert daarom Rainshower® handdouches in zes verschillende natuurtinten: Zandsteen, Kalksteen, Klei, Marmer, Leisteen en Graniet. Deze serie Natural Colours Collection is een vervolg op de populaire serie handdouches in opvallend felle kleuren.

Sanitairfabrikant Grohe breidt haar grote douche-assortiment uit met enkele compleet nieuwe douchesets. Twee Perfect Shower Sets inbouw waarbij de techniek volledig verwerkt wordt achter de muur. En een nieuw douchesysteem dat stijlvol is, maar ook vooral functioneel.

Royaal en groots douchen is de trend! De wat bekrompen doucheruimte van vroeger, met de kleine handdouche wordt ingeruild voor een doucheruimte die volop bewegingsruimte biedt. Groots is het kenmerk van de nieuwste douchewanden douchebakken. En zon grootste douche vraagt om ruimhartig waterplezier. Zijjets, douchepanelen en het liefst een royale hoofddouche.

Met de komst van schotelgrote regendouche is een trend gezet. Elk zichzelf respecterend merk heeft inmiddels een royale regendouche in het assortiment. Designers leven zich helemaal uit in de nieuwe douchetrend. Op internationale design en badkamerbeurzen worden bijzondere exemplaren gespot, die aangeven dat de hoofddouche een echte hoofdrol speelt in de wellness badkamer van vandaag.

Hemels, staven, duos
Inmiddels zijn er douchehemels die niet alleen water, maar ook gekleurd licht laten stromen. Opvallend is de komst van vierkante en rechthoekig gevormde douches en van de duo-douches (met twee douchekoppen in �©�©n product). Ook de staafvormige douches doen het goed. De eerste modellen met meerdere staven op een rij zijn inmiddels ge�¯ntroduceerd.

Duidelijk is in ieder geval de hoofddouche volop in de schijnwerpers staat en er voor elk douchetype een passende douche te vinden is: in design en in douchesensatie

Nieuw in het Tiger douche assortiment zijn de handdouches Vegas Digital en Vegas Digital Led. Deze twee luxe handdouches zijn voorzien van een digitaal display waarop de gebruiker zowel de temperatuur, als het aantal verbruikte liters water per minuut kan aflezen.

Het GROHE Rainshower programma heeft in een mum van tijd overheel de wereld het universum van de badkamer veroverd. Als antwoord op de groeiendeinternationale populariteit breidde GROHE het programma uit met een aantal opwindende nieuwe producten: Rainshower Jumbo systeem en het Rainshower systeemmet omsteller zorgen voor een nog intensere GROHE Rainshower beleving.

Met Performing Shower presenteert Dornbracht de nieuwe generatie regendouches. Alle noviteiten op het gebied van douchen zijn samengevat onder de naam Performing Shower. De nieuwe programmatuur staat voor de deskundigheid van Dornbracht op het gebied van water en douchetechniek en onderscheidt zich door de uiteenlopende manieren waarop het water uit de waterpunten stroomt. De ruime keuze aan producten reikt van regendouches en handdouches tot nieuwe Balance Modules.