De douche daar begint het allemaal mee. Een verkwikkende douche - en dan natuurlijk wel eentje met een royale straal en voldoende waterkracht - is altijd een goed begin van de dag. Tegenwoordig verenigen de meeste merken meer mogelijkheden in één enkele doucheopstelling. U raadt het al: Ook hier is de keuze bepaalt groot te noemen. Wordt het zon mooie strakke inloopdouche of loopt u warm voor een alles ineen stoom/douchecabine?

Dit jaar is voor HüPPE het innovatiejaar, want naast de vele nieuwe series heeft het toonaangevende bedrijf ook de designseries Duplo, Kalea en Vista verder ontwikkeld. Zo komt HüPPE nog beter tegemoet aan de vraag naar individuele oplossingen.

Groots douchen is populair. De hoeveelheid waterstralen die we tijdens het douchen over ons uitgestort krijgen, kan ons blijkbaar niet groot genoeg zijn. Forse, platte schotels in de douche geven het effect van een tropische regenbui. In de badkamer dringt een heuse regencultuur door!

Fabrikanten ontwikkelen steeds weer nieuwe producten om van het douchen een ware sensatie voor alle zintuigen te maken. Onlangs introduceerde Dornbracht op een internationale sanitairbeurs nieuwe douches die zorgen voor een heuse wolkbreuk.

Douchen in geur en kleur
De nieuwe RainSky producten zijn strakke panelen die in het plafond gebouwd worden. Het grootste exemplaar meet maar liefst 102 x 82 cm en biedt een keuze uit verschillende douchesensaties als regengordijn, neveldouche of hoofddouche. En deze douchevarianten worden gecombineerd met geur- en kleurdouches.

Kleine regenbuitjes
Wie meer voelt voor kleine regenbuitjes, die niet perse in het plafond gebouwd hoeven worden, kan kiezen voor producten als BigRain en JustRain. Deze zijn gemakkelijker in te bouwen in bestaande doucheruimten en kleiner van formaat. Het kleinste exemplaar meet 40 x 32 cm. Helaas zijn deze varianten niet toegerust met kleur- en geurdouches, maar wel met diverse douchevarianten.

Welke variatie het ook wordt, het echte comfort wordt natuurlijk door de douchekop of het douchepaneel bepaald. De nieuwste XL-douchekoppen bootsen met gemak alle processen uit de natuur na, denk aan een heuse waterval of tropische moesson of een fluweelzacht lentebuitje. Ook de combinatie van lucht en water, ofwel een hydromassagedouche, is helemaal van nu. Uitgebreide douchecabines of losse douchepanelen zijn bovendien uitgerust met een elektronisch bedieningspaneel. Hiermee is op heel eenvoudige wijze het favoriete doucheprogramma te regelen.

De wat luxueuzere douchecabines hebben vaak een ingebouwde stoomcomponent. Tegenwoordig worden deze stoom/douchecomponenten ook modulair geleverd waardoor ze naar eigen inzicht in de ruimte kunnen worden geplaatst. Door de warme stoom gaan de poriën open staan en wordt de bloeddoorstroming geactiveerd. Stoom vermindert cellulitis en geeft een gezonde, frisse teint. Bovendien opent stoom de luchtwegen en wordt het immuunsysteem erdoor versterkt. Mensen met astma en bronchitis varen er wel bij. De meeste stoom/douchecombinaties hebben overigens ook een aromadispenser voor het toevoegen van etherische oliën, zoals eucalyptus, lavendel- of bergamotolie. Deze aromatische oliën hebben een heilzaam effect op het complete welbevinden en zijn stemmingsverbeterend. Ook steeds vaker te zien: stoomcabines met kleurentherapie. Dan fungeert uw stoomdouchecabine als een kleurenbad. Bij deze kleurentherapie, ook wel lichttherapie of chromotherapie genoemd, zorgt een apart verlichtingssysteem voor het afwisselen van kleuren in de cabine. De verschillende kleurschakeringen hebben ieder weer een andere uitwerking op het lichaam en geest, van ontspannen tot stimulerend.

Kortom, een douche met louter een warmwaterstraal mag natuurlijk altijd, maar je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het toevoegen om zo een heerlijk moment van ontspanning te ervaren.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Veel mensen in Nederland zijn verkouden, voelen zich grieperig en niet fit. Wist u dat u uw weerstand kunt verhogen met behulp van de douche? Een dagelijkse wisseldouche is een oude remedie om het immuunsysteem te versterken. En omdat u s morgens toch onder de douche stapt, kost het u geen extra tijd of geld.

Voor liefhebbers van design en topkwaliteit bij gunstige prijzen introduceert HüPPE twee series glasdouchewanden met zowel zwaai- als met schuifdeuren. Het bijzondere is dat beide series leverbaar zijn in de nieuwe designstijlen ELEGANCE en PURE. Met deze nieuwe designstijlen komt HüPPE tegemoet aan ieders wensen. Immers de een wenst heldere en rechte lijnen en heeft een voorkeur voor minimalistische badarchitectuur. De ander wil elegante ronde en meer romantische vormen in de badkamer. Daarnaast biedt HüPPE dankzij de vele extras en de "first class" kwaliteit veel waar voor je geld. Bovendien heeft HüPPE een primeur: als enige in de branche levert deze fabrikant de functies Soft-Close en Soft-Open, een geruisloze deurbediening die optioneel leverbaar is.

U bent een echte liefhebber van natuursteen maar u wil in de badkamer geen lelijke afvoerput in het zicht zien. Dan heeft TECE voor u een mooie oplossing. Want TECE heeft de serie TECEdrainline douchegoten uitgebreid met een nieuwe serie douchegoten speciaal voor natuurstenen vloeren. U kunt elke dikte en elk formaat natuursteen gewoon toepassen. Het bijzondere is dat er geen delen van de onderliggende goot in het zicht te zien zijn. U ziet dus alleen het natuursteen in zijn volledige echtheid, puur natuur.

De onderliggende goten zijn vervaardigd van hoogwaardig roestvast staal (1.4301) en leverbaar in de lengten 700, 800, 900, 1.000, 1.200 en 1.500 mm. Wat de opbouwhoogte betreft levert TECE vier verschillende afvoeren, waarmee bouwhoogten mogelijk zijn van 51, 87, 112 en 141 mm.

Naast deze primeur levert TECE ook roosters van glas, rvs en het model "plate" waarin de tegels kunnen worden gelijmd. De rvs serie is uitgebreid met een nieuwe serie, de Design Steel Het is een strak en vlak rooster dat leverbaar is in glanzend of gepolijst rvs. De waterafvoer geschiedt door twee smalle parallel lopende spleten. In de afvoer van de goot kan indien gewenst een haarzeef worden geplaatst.

U zoekt een exclusieve glazen Walk-In of bijzondere douchewand, puristisch vormgegeven, duurzaam en perfect van kwaliteit? Dan is de nieuwe serie HüPPE Studio Berlin pure wat voor u. Het design is zeer exclusief en speciaal voor HüPPE ontworpen door het succesvolle ontwerpbureau Phoenix Design. Het resultaat vervult ieders droomwensen, want HüPPE is authentiek en inspirerend en weet perfect aan de tendens van individualiteit tegemoet te komen!

Met de herfst en winter voor de deur wordt het nemen van een stoomdouche nog aantrekkelijker. Stoomdouches versterken het immuunsysteem, stabiliseren de bloedsomloop en ontgiften het totale lichaam. Juist bij lage temperaturen en nat, koud weer, zijn stoomdouches de ideale oplossing, om gezond en fit dit koude jaargetijde in te gaan. Door de weldadige warmte worden de bloedvaten uitgezet, wat de doorbloeding bevordert en het lichaam van meer zuurstof voorziet. Gespannen spieren en stress lossen op, stoom verminderd de pijn en werkt bevrijdend. Een stoomdouche reinigt bovendien lichaam en geest tegelijkertijd. De warme waterdamp opent de poriën, alle gifstoffen worden uit het lichaam verjaagt en stresshormonen hebben geen kans meer. Na een stoomdouche voelt de huid merkbaar schoner en zachter aan.

Met een stoomdouche in eigen badkamer is de weg naar een betere gezondheid slechts een paar meter weg. De Body- en Soul Modellen van Artweger passen in iedere badkamer en bieden nog veel extra comfort. Om de werking van een stoomdouche met etherische geurstoffen nog extra te versterken is er een aromabox geïntegreerd.

Het ideale stoombad bereikt een temperatuur van 40-45e C en een luchtvochtigheid van 100%. Tijdens het stomen wordt het lichaam weldadig verwarmt. Lichtelementen bieden rustgevende kleureffecten en een radio met externe aansluiting maakt de wellness douche, die uitnodigt tot relaxen, compleet. Artweger levert ook cabines voor twee personen.