Glas is een duurzaam materiaal en wordt vanwege de bijzondere eigenschappen steeds meer toegepast in de moderne architectuur. Daarom ontwikkeld de toonaangevende fabrikant TECE, speciaal voor badkamers en toiletruimten, steeds meer glazen armaturen. Zo heeft het bedrijf onlangs de serie TECEdrainline douchegoten uitgebreid met drie prachtige afdekkingen van duurzaam glas. Dit geeft de doucheruimte een zeer exclusieve look!

Wat de kleur betreft kunt u kiezen uit het trendy wit, soft mintgroen of gitzwart. Het materiaal en de kleuren passen in de huidige badarchitectuur en zijn bovendien perfect afgestemd op de badaccessoires van vele andere merken. Het ontwerp sluit ook naadloos aan bij het moderne design van TECEs eigen design wc-bedieningsarmaturen TECEloop en TECEsquare, zie www.wc-bedieningsarmaturen.nl.

De glazen afdekkingen hebben een slanke zichtbreedte van slechts 73 mm. Ze zijn leverbaar in lengten van 700, 800, 900, 1.000, 1.200 of 1.500 mm. Om scherpe kanten te vermijden zijn aan de randen ronde hoeken geslepen. Het veiligheidglas is zeer sterk en bestand tegen belastingen van zelfs 300 kg. De afdekking wordt ondersteund door de robuuste constructie van de roestvast stalen douchegoot.

Informatie: www.tece-nederland.nl

HüPPE heeft de zwaai- en schuifdeurserie CLASSICS uitgebreid. Ondanks de gunstige prijzen krijgt u de welbekende hoge HüPPE kwaliteit met echt 6 mm veiligheidsglas en schitterende designdetails. De vernieuwingen zorgen voor nog meer voordelen.

Dit digitale douchebedieningssysteem maakt het mogelijk uw individuele douchewensen vooraf in te programmeren, zodat u kunt genieten van uw favoriete douchesoort, watertemperatuur, waterhoeveelheid, straalsoort en… muziek!

De ultra vlakke handdouche met 1 straalsoort en een diameter van maar liefst 97mm beschikt over 60 volumestraal-openingen en kan middels de verstelknop omgesteld worden naar de Eco functie. Hierdoor wordt het gemiddelde waterverbruik gereduceerd naar 7l/min (bij 2 bar waterdruk) zonder dat het douchecomfort wordt aangetast. Als het nodig is, kan weer eenvoudig omgesteld worden naar meer water.

Onder het motto "ieder mens heeft een plaats nodig waar hij kracht kan opdoen" introduceert HüPPE een wereldprimeur op het gebied van douchewandsystemen met HüPPE Studio Paris. Voor deze unieke serie heeft HüPPE het internationaal befaamde ontwerpbureau Phoenix Design in de arm genomen. Phoenix Design: "Parijs vormt voor ons de belichaming van de moderne tijd, geen stad ter wereld prikkelt de zinnen en wekt op vele niveaus begerigheden. Op basis van de zacht vloeiende lijnen van een waterdruppel is door ons een exclusieve en elegante beslagcollectie ontworpen. Deze zijn leverbaar in alle kleuren en diverse metaalachtige oppervlakken en unieke combinaties hiervan, zoals mat zwart met chroom of wit met chroom. Daarnaast hebben wij de wereldprimeur vormgegeven: negen unieke motieven van chroomdecors die in het glas zijn geïntegreerd. Een chroomdecor geeft de badkamer een uniek karakter en zorgt voor bijzondere speelse en spiegelende effecten."

< Het assortiment van HüPPE Studio Paris is onbegrensd. Voor iedere ruimte is er een mooie oplossing. Of het nu gaat om Walk In-, hoek-, halfronde-, of vijfhoekmodellen, in een nis of op een badwand, alles is mogelijk. Met HüPPE Studio Paris zijn zelfs maatoplossingen mogelijk zonder compromissen op het gebied van het design. De nieuwe serie bekoort niet alleen door de grote verscheidenheid aan modellen, maar vooral dankzij de unieke vormgeving van het beslag en de afdichtingprofielen. Heel exclusief is ook dat het beslag in alle RAL-kleuren is te leveren en in diverse metaalachtige oppervlakken, zoals altmessing, goudmat (24-karaats), satinox, glanzend en mat chroom en edelstaal look. Het beslag is ook zeer karakteristiek want hierin zit een inlay, die in een afwijkende kleur of metallieke oppervlakte leverbaar is. Zo ontstaan nieuwe en zeer exclusieve kleurcombinaties die tegemoet komen aan individuele wensen.

Naast de unieke chroomdecors levert HüPPE ook acht nieuwe zandstraaldecors. Op aanvraag zijn bovendien individuele motieven, zoals logos, familiewapens en teksten mogelijk. Deze zijn zowel positief als negatief (ruit gezandstraald, motief helder) aan te maken. Voor nog meer individualiteit biedt HüPPE een uitgebreide keuze aan standaard decors, getinte glazen (optiwhite, brons, groen en grijs) of glas met een structuur. Voor gemakkelijk onderhoud is het glas standaard voorzien van anti-plaque.

HüPPE Studio Paris overtreft: bijna alles is mogelijk!

Complete douchewandserie voor alle leeftijdsgroepen en elke ruimtesituatie / Serie geactualiseerd en geoptimaliseerd / Hedendaags design, gemaakt voor comfort en functionaliteit / Zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

Bij de inrichting van de badkamer wordt in toenemende mate gelet op comfort en functionaliteit in elke levensfase. Vanuit die behoefte onderwierp Duscholux haar succesvolle douchewandserie Bella Vita aan een kritische blik, met als resultaat een veelzijdige nieuwe serie met actueel design voor alle leeftijden en elke situatie. De Bella Vita Nova douchewanden zijn bovendien - tot in de details - berekend op dagelijks comfort en gebruiksgemak.

Veelzijdig
Bella Vita Nova biedt een veelheid aan modellen en functionaliteiten, zoals lichte en ver te openen draai-, schuif-, pendel- en glijvouwdeuren. Kenmerkend zijn de lichte bediening en de ruime, vrije instap zonder profiel op de vloer. Met de toegepaste hefscharnieren en de vele modellen en mogelijkheden biedt Bella Vita Nova een oplossing voor vrijwel elke inbouwsituatie.

De doorlopende greeplijsten bij de glijvouw- en schuifdeurmodellen zorgen voor een stevige grip voor veilig openen en sluiten. De heldere, strakke profielen met licht afgeronde hoeken zorgen voor een tijdloos aantrekkelijke uitstraling.

Ook de functionaliteit overtuigt. Bella Vita Nova douchewanden kunnen direct op de tegelvloer, op een ultraplatte Free Base douchebak of op een conventionele douchebak worden gemonteerd. De gladde glazen oppervlakken en de gereduceerde profielen dragen belangrijk bij aan eenvoudig onderhoudsgemak.

www.duscholux.nl

Cesana is trendsetter in de cultuur van het douchen en sinds enkele jaren marktleider in douchewanden in de traditionele sanitairmarkt in België. Dit marktleiderschap vloeit voort uit de intensieve analyse van nieuwe marktbehoeftes enerzijds en het streven naar productinnovatie anderzijds. Alle producten worden ontworpen in het onderzoekscentrum van het bedrijf, in samenwerking met prestigieuze, internationale ontwerpers. Een specifieke knowhow door jarenlange ervaring, die zich vertaalt in een ware "wetenschap der water". Daarbij huldigt Cesana een belangrijk basisprincipe: er wordt enkel gewerkt met edele materialen om een maximale duurzaamheid van alle producten te garanderen. Voor deze Italiaanse fabrikant speelt design natuurlijk ook een primordiale rol: zelfs bij standaardproducten zorgt een detail voor een bijzondere toets: handgreep of scharnier vallen op door hun esthetische vormgeving.

De heersende trend van profielloze of semi profielloze douchewanden is ook voor Cesana niet onbekend. Zo bieden de series Tecnostar, Tecnolux en Tecnoslide al enkele jaren een perfecte oplossing voor wie een semi profielloze douchecabine wil. Cesana verliest daarbij echter nooit de essentie van een douchecabine uit het oog, zijnde waterdichtheid en regelbaarheid.

Gloednieuw in het gamma is het totaalconcept Plano, dat in België voor het eerst werd voorgesteld op Interieur 08. Plano is een profielloos doucheconcept dat een stap verder gaat dan de bestaande oplossingen die buiten de traditionele sanitairmarkt worden aangeboden. Cesana is er zich immers sterk van bewust dat ze op die manier kan bijdragen tot het succes van haar partners groothandels & installateurs in de sanitairmarkt.

Uitgangspunt bij de Plano is de op vloerniveau ingewerkte, RVS douchetub (afgewerkt met een uitneembare vlonder in aluminium, kunststof of teak) die steeds toegankelijk is voor visuele controle, in tegenstelling tot de betegelde douchevloer. Deze douchetub kan worden gecombineerd met een vaste glazen wand (Walk-in versie) of met een naar buiten draaiende deur en vaste zijwand (hoekopstelling). Uniek aan dit ontwerp is dat de douchewand gemonteerd wordt in een daartoe voorziene gleuf in de RVS douchetub en dus doorloopt tot onder vloerniveau. Hierdoor wordt 100% waterdichtheid van de wand bekomen. .

Bij de hoekversie is het scharnier van de draaideur +/- 5 cm binnen de cabine gemonteerd waardoor het water dat van de deur afloopt in de douchetub terugvloeit. De extraheldere glaswanden (veiligheidsglas 8 mm voor de deur en 10 mm voor de vaste wand) worden in de douchetub verankerd zonder zichtbare bevestigingpunten en een bovenprofiel in staal verbindt de twee glaswanden. Het bevestigingspunt van de inox stabilisatiestang is volledig geïntegreerd in het glas waardoor een egaal en makkelijk te onderhouden oppervlak bekomen wordt. De hoekversie bestaat in de standaardafmetingen 80 x 80 cm, 80 x 120 cm, 90 x 90 cm, of 90 x 120 cm terwijl de Walk-In versie geschikt is voor grote douchezones : 80 x 160 cm en 90 x 180 cm. De hoogte van deze cabines bedraagt 200 cm.

Cesana brengt met dit concept niet alleen een totaaloplossing die beantwoordt aan de vraag naar een pure vormgeving zonder visuele belemmeringen maar biedt de consument voortaan een waterdichte profielloze cabine zonder instap en met een beperkt onderhoud.

Warme stoom, weldadige geuren en inspirerende kleuren verslaan de winterdip Eind oktober verandert bij veel mensen hun gemoedstoestand. Het begin van de wintertijd is daarvoor verantwoordelijk, het ontbrekende daglicht. Het aantal zonuren zakt met meer dan 50 procent.

Bent u een liefhebber met creatieve ideeën of bijzondere wensen voor uw bad-, fitness- of wellnessruimte? Dan kan douchewand fabrikant Hüppe u helpen, want het sterke punt van Hüppe is het concretiseren van creatieve ideeën op basis van individuele wensen.