Vanuit hygienisch- en veiligheidsoogpunt verdient het douchen op een douchevloer de voorkeur boven het douchen op een tegelvloer. Tegelvoegen zijn bij uitstek plekken waar bacterien die vuiligheid en schimmels veroorzaken zich vastzetten. Bovendien zijn tegelvoegen lastig te reinigen en zorgen tegels in combinatie met zeepresten vaak voor pijnlijke valpartijen. Verder heeft u met een douchevloer geen last van lekkende afvoergoten en hoeft u met een douchevloer geen waterafschot aan te brengen in de tegelvloer aangezien het afschot al in de douchevloer is verwerkt. Doordat de NEO douchevloeren gelijk met de tegelvloer kunnen worden ingebouwd kunt u nu ook zonder opstap van de voordelen van een douchevloer profiteren. Door de strakke randafwerking van de NEO douchevloeren creeert u een prachtige strakke overgang met uw badkamervloer. Een NEO douchevloer is tevens beduidend minder glad dan bijvoorbeeld een douchebak of -vloer van plaatstaal of acryl.


Een NEO douchevloer wordt geproduceerd uit mineralen die worden gemengd met kunstharsen en in een mal op maat gegoten tot een massieve en waterdichte douchevloer. De toplaag wordt afgewerkt met een gelcoat die vervolgens op de gewenste kleur wordt gebracht.

Hardsteen is een duurzaam en mooi materiaal en ideaal voor toepassingen in badkamers en wellness ruimten. Om aan deze landelijke stijl tegemoet te komen introduceert HÜPPE een nieuwe serie douchebakken in hardsteenlook en gelcoat. Net als de douchewanden hebben deze douchebakken een bijzonder ontwerp met heldere rechte lijnen en passen harmonieus in een minimalistisch vormgegeven badkamer. De douchebakken onderscheiden zich door de gunstige prijs en de geïntegreerde drain. Een extra winstpunt is het rooster van de draingoot, die ook in roestvast staal is te leveren.

De hand- en hoofddouches van de serie KLUDI FIZZ zijn buitengewoon vorm gegeven. Met een prettige bijkomstigheid, het komt de functionaliteit ten goede. De greep en de douchekop van de handdouches vormen een vloeiend geheel. Het water kan ongeremd stromen en dit bevordert de intensiteit van de stralen. Het resultaat is een perfect douchecomfort.

Niets fijner dan een warme douche als je gesport hebt of ‘s ochtends als je net bent opgestaan. Een ritueel dat we dagelijks herhalen. Grohe, expert op het gebied van douchen, introduceert de Power & Soul™ doucheserie. Deze nieuwe doucheserie zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van je dagelijkse doucheritueel. Door middel van de innovatieve GROHE AquaDirect™ knop is het nu mogelijk om met één klik je lievelingsstraal uit te kiezen. Of je nu voor een massagestraal gaat of liever een zachte straal kiest, in een handomdraai krijg je de gewenste straal uit de Power & Soul™ douchekop.

Douchewandfabrikant HÜPPE heeft met de nieuwe serie X1 s ’werelds belangrijkste innovatieprijs op het gebied van technologie, sport en lifestyle gewonnen. Deze innovatieprijs is de internationale Plus X Award “Best Product of the Year”. De conclusie van de internationale jury uit 32 landen luidde: HÜPPE X1 heeft een maximale kwaliteit, een hoge mate van duurzaamheid, een indrukwekkend design en een uitstekende functionaliteit. HÜPPE is heel trots op deze innovatieprijs en verwacht, dankzij de aantrekkelijke prijzen vanaf Є 535,-, het hart van vele consumenten te veroveren.

Douchen onder een watervalstraal geeft een sensueel gevoel. Deze beleving is nu in iedere badkamer mogelijk met het Raindance lift douchepaneel met Rainfall hoofddouche van Hansgrohe. De RainAir doucheregen gecombineerd met de RainFlow watervalstraal zorgt voor ongekend doucheplezier. Het plezier wordt compleet door de eenvoudige installatie: voor de montage zijn eenvoudig de bestaande aansluitingen te gebruiken, waardoor aanpassingen in of achter de wand niet nodig zijn.

Afwisseling bij het douchen
Een koude douche na de warme douchestraal in de ochtend of ter afsluiting van een bezoek aan de sauna. Maar ook een milde warme watervalstraal om spanningen in schouders of hals los te maken of shampoo prettig uit de haren te spoelen. Deze opties zijn allemaal mogelijk met het Raindance Rainfall douchepaneel. Geïnspireerd door water in zijn natuurlijke vorm, ontwierpen de Hansgrohe technici samen met het gerenommeerde designbureau Phoenix Design (Stuttgart/Tokio) een compleet douchesysteem, dat behalve met de regenachtige RainAir-straal ook verwent met een RainFlow-watervalstraal.

Doucheplezier op elke hoogte Het Raindance Lift douchepaneel is met slechts 60 millimeter opbouw voor de wand een van de meest platte douchepanelen. Dankzij het ingetogen design en de mogelijkheid van hoekmontage biedt het ook in kleine douche-ruimtes een comfortabele bewegingsvrijheid. Het douchepaneel lijkt uit één stuk gemaakt. De vorm van het witte, chroomkleurig omlijste douchepaneel gaat via een subtiele welving over in de tweestralige hoofddouche. Hierdoor is het paneel ook eenvoudig te reinigen. Met een greep aan de onderkant van het douchepaneel is de complete Raindance Lift over een hoogte van 200 millimeter traploos omhoog of omlaag te schuiven. Daarmee kan de watervalstraal vrij op de gewenste lichaamsdelen worden gericht. Ook de in het douchepaneel geïntegreerde bedieningseenheid schuift mee, zodat ook kinderen of volwassenen de voor hen passende afstand tussen hoofddouche en lichaam kunnen instellen. De PuraVida staafhanddouche is een mooie aanvulling op het douchepaneel.

Het Raindance lift douchepaneel is verkrijgbaar in wit/chroom en nieuw is matchroom.

Door onze columniste Wilma Korrel

De moderne badkamer is een volwaardige leefruimte, stijlvol, met oog voor detail, waar je graag tot rust komt na een drukke dag en waar het aangenaam vertoeven is. Onlangs werd de Top Shower Walk-In gelanceerd en bekroond, een innovatief concept dat net voor de inloopdouche wordt geïnstalleerd en dienst doet als afdroogzone.

De laatste tijd heb ik meermalen een aanvraag gekregen voor het ontwerpen van de badkamer. Het is iedere keer weer een flinke uitdaging om in de vaak beperkte ruimte een ligbad en/of een douche, een badmeubel en toilet te plaatsen. Een inloopdouche is dan een mooie oplossing om de badkamer optisch zo ruimtelijk mogelijk te houden.

Een modieuze overgang van inloopdouche naar badkamer is een douchegoot en geeft de inloopdouche een finishing touch. Bij dit voorstel is vaak weerstand bij de klant te bespeuren. De vloer heeft namelijk een goed afschot (hellende vloer) nodig om het water naar de douchegoot te leiden. Als in het ontwerp voor grote vloertegels gekozen is denkt men vaak dat hier het afschot alleen te realiseren is door de vloertegels in stukken te plaatsen of dat er in een groot deel van de badkamer een vloer met afschot moet komen. Dat dit niet nodig is wordt op de volgende videobeelden duidelijk.

Sinds de lancering van de douchegoot uit inox (RVS), zon 5 jaar terug, heeft ACO zich verder ontwikkeld en verbreed op de vraag van de markt. De aanwinst van 2009 is de Top Showerline curved, de gebogen douchegoot, die als concept met de Glam glaswand de gereputeerde red dot design award 2009 en de iF product design award 2009 in de wacht wist te slepen.

Dit product speelt in op de trend waarbij moderne badkamers voorzien worden van epoxy- en acrylvloeren, een vloerafwerking die haar origine kent in de industriële wereld. Met de Lightline LED-verlichting, die oplicht via aqua-sensoren zodra er water in de douchegoot komt, zijn ze nog steeds uniek in de markt.

Als antwoord op die verfijnde trend die meer en meer ontdekt wordt, biedt ACO nu ook de Top Shower Walk-in aan, dit modieuze systeem leg je net voor de inloopdouche en doet dienst als afdroogzone voor als je uit de douche komt. Het concept bestaat uit een elektrolytisch gepolijst inox (RVS) onderlichaam waarin een exotisch hardhout met esthetische mazen geplaatst wordt. Het Teak hardhout is absoluut waterbestendig en valt ook te combineren met een afdekking uit glas of minerale grondstof.

In dit geval leg je geen douchegoot tegen de achterwand van de inloopdouche, maar helt de vloer in de douche lichtjes af naar de badkamer. Het onderlichaam van de Top Shower Walk-In is dan voorzien van een afvoer en wordt aangesloten op een Top Showerpoint afvoerput.

Met de Top Shower Walk-In krijgt je badkamer een belangrijke functionele en esthetische meerwaarde. Het element geeft een uniek accent aan je badkamer, sauna en wellness ruimte. Bovendien is het een hygiénisch en onderhoudsvriendelijk alternatief voor je stoffen badmatten.

Bron: www.aco.be

Walk-In douches zijn al enige jaren de trend, alleen niet voor iedereen betaalbaar. Daar heeft douchewandfabrikant HüPPE wat aan gedaan. Want voor liefhebbers van ruimte, comfort en transparantie gaat nu een douchedroom in vervulling. Voor € 532,- heeft u al een schitterende Walk-In douche met een zee aan ruimte, dat zorgt voor een heerlijke douchebelevenis.

De HüPPE 501 Design Walk-In onderscheidt zich in kwaliteit op vele fronten. Ten eerste is het glas echt en veiligheidsglas met een dikte van zelfs 6 mm. De afdekkappen, greep, waterkeringsprofiel en stabilisatiebeugel hebben een elegante vormgeving en zijn degelijk vervaardigd. De totale wand is 2 m hoog, dus ook ideaal voor lange mensen. Wat de breedte betreft kunt u kiezen uit 1,3, 1,4 of 1,5 m. Bij een diepte van bijvoorbeeld 1 m ontstaat dus een forse doucheruimte met veel comfort.

De zwaaideur kan zowel naar binnen als buiten draaien. Dankzij het hef/daalmechanisme kan de deur in meerdere posities worden gefixeerd en kan de douchewand vlak worden ingebouwd. Bijvoorbeeld in combinatie met de vlakke en strakke douchebakken EasyStep, ook van HüPPE. Deze combinatie is het neusje van de zalm en esthetisch de mooiste oplossing. Daarnaast heeft de zwaaideur een ideale drempelvrije instap. Omdat er geen drempel is vormt de douchebak één geheel met de rest van de vloer. Dit is niet alleen heel fraai om te zien, het geeft een extra comfortvoordeel en is veel veiliger voor mensen die minder goed ter been zijn.

Wat het glas betreft zijn er vier soorten verkrijgbaar, helder en het zandstraaldecor intima, hetgeen zorgt voor meer privacy. Beiden in combinatie met het onderhoudsvriendelijke anti-plaque. De nauwelijks zichtbare profielen zijn leverbaar in het trendy wit, zilvermat of chroomlook. De scharnieren en afwerking zijn typisch de stijl van HüPPE. In één woord te omvatten: 1e klas!

Wervelende warme waterstralen masseren uw lichaam, terwijl u wordt omringd door het mooiste decor dat u zich maar kunt voorstellen. U gaat op in de omgeving en voelt zich compleet ontspannen. Eindelijk tijd voor uzelf. Hier bent u helemaal thuis.

Nee, u bevindt zich niet op een exotische bestemming of in een luxe kuuroord ver van huis. Het is allemaal mogelijk bij u thuis! Uw eigen badkamer is heel eenvoudig om te toveren tot uw persoonlijke wellnessruimte. Het Bossini Shower Concept maakt dit voor u mogelijk. Het is ons dan ook een groot genoegen, dat we u hier het Bossini Shower Concept mogen presenteren. De website is online, met één muisklik gaat er een wereld voor u open op het gebied van hoogwaardig sanitair met oogstrelende designs.

Bossini viert dit jaar alweer zijn 50ste verjaardag. Een halve eeuw geleden maakte dit Italiaanse sanitairmerk zijn vliegende start op de Italiaanse markt. Bossini groeide, dankzij de superieure kwaliteit en uitzonderlijke designs van de producten, uit tot marktleider van Italië. De volgende stap, het overtuigen van de internationale markt, liet niet lang op zich wachten. Ook Nederland is in de ban van Bossini.

Het innoverende Bossini Shower Concept biedt u de mogelijkheid om geheel naar eigen wens uw ideale doucheruimte samen te stellen. U hebt de keuze uit tal van fantastische handdouches, prachtig vormgegeven hoofddouches, heerlijke bodyjets en zelfs weldadige regenhemels voorzien van heilzame chromotherapie. Deze producten zijn verkrijgbaar in vier verschillende stijlen, die met zorg door Bossini zijn ontworpen. De Oki-stijl kenmerkt zich door een elegant design met een ronde uitstraling. De Cube-stijl is speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van een minimalistisch design. De Oval-stijl blinkt uit in gracieuze ovale vormen en glooiende lijnen en de Retrò-stijl weet op charmante wijze een synthese van traditie en moderne technologie te bewerkstelligen.

Nog nooit was het nemen van een douche zo´n sensationele beleving. Met het Shower Concept geeft Bossini u de kans uw eigen wellnessruimte in huis te creëren. Uw badkamer reflecteert uw persoonlijke stijl. Of het nu gaat om een verkwikkende douche in de morgen of om een heerlijk moment van ontspanning later op de dag, in de door uzelf samengestelde Bossini badkamer voelt u zich helemaal thuis. U zult een gevoel van welbehagen ervaren, dat u de rest van de dag niet meer loslaat. Al vele mensen hebben Bossini ontdekt, nu bent u aan de beurt.

Wij nodigen u van harte uit om rond te kijken op onze Bossini Shower Concept website: www.showerconcept.nl. Hier kunt u kennismaken met het uitgebreide assortiment aan douchegarnituren en douche-accessoires, de Bossini brochures downloaden of antwoord krijgen op al uw vragen met betrekking tot het Bossini Shower Concept. Ook uw dichtstbijzijnde Bossini Shower Concept dealer vindt u op de Shower Concept website, zodat ook u binnenkort kunt genieten van een sensationele douchebeleving in uw persoonlijke wellnessruimte in huis.