Douchen op luxueus staal/emaille nu nog comfortabeler: waterafvoer bij de wand zorgt voor doorlopende douchevloer Staal/emaille is als doucheoppervlak huidvriendelijk, schoon en stabiel. De BetteFloor inloopdouches maken handig gebruik van deze materiaaleigenschappen en zorgen zo voor een douchezone waar douchen echt genieten wordt. Tot nu toe was een afvoer in het midden kenmerkend voor de douche, maar Bette haalt de afvoer uit het midden weg en verlegt hem naar de rand: de nieuwe BetteFloor Side biedt zo een royale, doorlopende en voegloze douchevloer.

Douchen op vloerniveau
Uitgangspunt van de BetteFloor is de inloopdouche met een doorlopende vloer. Het concept wordt aangeboden als aantrekkelijk alternatief voor de betegelde douche die door de voegen eerder is blootgesteld aan schimmels en bacteriën en ook aan slijtage. Terwijl voegen vrijwel onvermijdelijk scheurtjes gaan vertonen en lelijk worden, behoudt de robuuste en onderhoudsarme BetteFloor douchevloer zijn perfecte uitstraling. Sinds de marktintroductie circa zes jaar geleden hebben inloopdouche oplossingen zoals BetteFloor een vaste plaats in de luxe badkamer veroverd, zowel in hotels als in de badkamer thuis.

Verbinding van esthetiek en functionaliteit
Nu zet Bette een nieuwe variant naast de klassieker: bij de BetteFloor Side is de afvoer verplaatst naar de zijkant bij de wand. Wat in eerste instantie een eenvoudige verschuiving lijkt, betekent in feite een uiterst complexe herziening en bewerking van het oppervlak van de stalen douchecorpus. Het water moet namelijk continu worden afgevoerd, maar de hiervoor noodzakelijke helling in de douchevloer mag niet storend zijn voor de gebruiker, die wel stabiel moet kunnen blijven staan. Het doorlopende en symmetrische beeld van de BetteFloor blijft ook bij deze nieuwe variant gewaarborgd. Directeur van Bette Thilo C. Pahl: “De geometrie van de badkuip moet een esthetische vorm combineren met functionaliteit: de uitdaging ligt daarbij juist in het goed oplossen van details”.

Douchen met Desco

Innovatieve trends in douchedesign

In 2013 zetten inloopdouches en regendouches nog altijd de toon. Doen pure materialen hun intrede in de badkamer. En koppelen we luxueuze verwennerij steeds vaker aan gezelligheid met een zacht design. Als belangrijke speler in sanitair en verwarming zet Desco enkele slimme nieuwigheden op een rij in de wereld van eigentijds douchen.

Nordica King, regendouche van formaat
Een zacht, verfrissend lentebuitje? Haast niets leuker denkbaar om de dag energiek te starten. Nordica King past helemaal in de populaire trend van regendouches. Deze douchezuil, met een regendouche van maar liefst 30 cm diameter, staat voor pure verwennerij. Het water stroomt royaal over je schouders, zo warm of zo koud als je het wilt.

Niet alleen het gebruiksvriendelijke comfort valt op – met een thermostatische mengkraan en handige staafhanddouche – ook het design mag er zijn. De strakke, sobere vormgeving geeft je badkamer een frisse, moderne uitstraling.

Douchen in het ligbad geeft meestal een natte boel. Een douchegordijn biedt niet altijd de gewenste oplossing. In dat geval is een badwand de ideale oplossing. Met de prachtige badwanden van douche- en badwandfabrikant HÜPPE kunt u uw ligbad opwaarderen tot een luxe en ruime doucheruimte. Met weinig kosten creëert u een mooie en veilige doucheruimte, en bent u van de natte vloer en het douchegordijn af! Het bijkomende voordeel is dat u nauwelijks last ondervindt van de verbouwing, want het plaatsen van een badwand gaat snel en zonder hak- en breekwerk.

Een volledig nieuwe, digitale technologie voor de bediening van kranen veranderen het productassortiment van Dornbracht in een unieke, modulaire bouwdoos voor de individuele behoeften van de mens. Welke kraan heb ik nodig voor welke handeling? Hoe moet de badkamer zijn ingedeeld om te voldoen aan mijn persoonlijke behoeften? En hoe kan de kwaliteit van de dagelijkse tijd in de badkamer verder worden verbeterd? Persoonlijke behoeften van de mens beslissen welke elementen in de badkamer individueel worden vormgegeven: personal needs, individual spaces.

Geen lelijke tegelranden meer bij inloopdouches

ACO ShowerStep lost afschotprobleem inloopdouche op

Een inloopdouche kan heel mooi zijn. Maar dat visuele aspect wordt vaak teniet gedaan doordat je de zijkant van de tegels ziet daar waar het afschot van de doucheruimte zich bevindt. ACO heeft speciaal hiervoor de ACO ShowerStep ontwikkeld. Geen lelijke randen meer in de inloopdouche, maar een harmonieus geheel.

Installateurs gaven vaak hetzelfde probleem aan. Wil je een inloopdouche maken, dan ontkom je niet aan hoogteverschil. Het douchewater moet tenslotte netjes de goot inlopen. Met een afschot is dat eenvoudig te realiseren, maar dat betekent wel dat er een hoogteverschil ontstaat op je vloer. Je kijkt dan tegen de zijkant van de tegels in de doucheruimte aan. Afhankelijk van het type vloertegels, soms een smet op een verder prachtige inloopdouche. ACO heeft nu een even simpele als unieke oplossing voor dit probleem. De ACO ShowerStep is een tegelstrip die niveauverschillen in de badkamer overbrugt.

Fraai, beschermend en hygiënisch

De ACO ShowerStep wordt toegepast aan de zijkanten van de inloopdouche en zorgt voor een visueel fraaie aansluiting met de rest van de badkamervloer. Maar er zijn meer voordelen dan alleen dit esthetische effect. De vaak ruwe en poreuze zijkant van tegels is lastig schoon te houden. Daarnaast is de tegelrand vatbaar voor beschadigingen. De ACO ShowerStep vormt dé oplossing voor deze uitdagingen. Het is een RVS-strip die zorgt voor een fraaie en schone overgang voor dit niveauverschil. De strip is eenvoudig te installeren en beschermt ook de tegelrand. De ACO ShowerStep is gemaakt van RVS-AISI 304 en kan in twee verschillende afwerkingen geleverd worden: geborsteld en elektrolytisch gepolijst. De ACO ShowerStep is aan de bovenkant twaalf millimeter breed. Een standaard douchewand heeft een breedte tot negen millimeter en kan er dus eenvoudig op geplaatst worden.

ACO ShowerStep is een nieuw product in de ShowerDrain range. Hij is verkrijgbaar in drie hoogtes (10 mm, 12,5 mm en 15 mm) en twee lengtes (990 mm en 1490 mm), die ter plekke kunnen worden ingekort. De consumentenprijzen variëren, afhankelijk van gekozen materiaal en lengte, tussen de €85,- en €115,- (incl. BTW). Met de ACO ShowerStep lost ACO opnieuw een knelpunt in de afwateringsketen op.

Het comfort van je douche wordt door de douchekop of het douchepaneel bepaald. De nieuwste XL-douchekoppen bootsen met gemak alle processen uit de natuur na. Watervallen, een tropische moesson of een fluweelzacht lentebuitje, het maakt van douchen een belevenis.

De keuze in verschillende douchekoppen is groot en de formule voor meer doucheplezier is simpel: hoe breder de straal, des te meer je geniet van het douchen. Een royale straal en voldoende waterkracht zorgen dan ook voor een goed begin van de dag. Vaak wordt er bij de inloopdouche gekozen voor een regendouche die in de wand is bevestigd of voor zo’n prachtige brede inbouw plafonddouche. Door de grootte van de douchekop wordt de waterdruk verdeeld en valt het water zacht naar beneden. En door de zeer brede waterstraal, lijkt het alsof je in de warme regen staat. En tegenwoordig kiest men daarbij vaak voor een losse handdouche, zodat je kan douchen zonder je haren nat te maken. Dit alles maakt van je inloopdouche een prachtig en stijlvol plaatje.

Ook de combinatie van lucht en water, ofwel een hydromassagedouche, is helemaal van nu. Uitgebreide douchecabines of losse douchepanelen zijn bovendien uitgerust met een elektronisch bedieningspaneel. Hiermee is op heel eenvoudige wijze het favoriete doucheprogramma te regelen. De wat luxueuzere douchecabines hebben vaak een ingebouwde stoomcomponent. Tegenwoordig worden deze stoom/douchecomponenten ook modulair geleverd waardoor ze naar eigen inzicht in de ruimte kunnen worden geplaatst. Door de warme stoom gaan de poriën open staan en wordt de bloeddoorstroming geactiveerd. Stoom vermindert cellulitis en geeft een gezonde, frisse teint. Bovendien opent stoom de luchtwegen en wordt het immuunsysteem erdoor versterkt. Mensen met astma en bronchitis varen er wel bij. De meeste stoom/douchecombinaties hebben overigens ook een aromadispenser voor het toevoegen van etherische oliën, zoals eucalyptus, lavendel- of bergamotolie. Deze aromatische oliën hebben een heilzaam effect op het complete welbevinden en zijn stemmingsverbeterend. Ook steeds vaker te zien: stoomcabines met kleurentherapie. Dan fungeert uw stoomdouchecabine als een kleurenbad. Bij deze kleurentherapie, ook wel lichttherapie of chromotherapie genoemd, zorgt een apart verlichtingssysteem voor het afwisselen van kleuren in de cabine. De verschillende kleurschakeringen hebben ieder weer een andere uitwerking op het lichaam en geest, van ontspannen tot stimulerend.

Kortom, een douche met louter een warmwaterstraal mag natuurlijk altijd, maar je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het toevoegen om zo een heerlijk moment van ontspanning te ervaren.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Om te voorkomen dat de hele badkamer tijdens het douchen nat wordt, is een scheidingswand of douchedeur nodig. Deze wanden zijn er in talloze, fraaie variaties. Zeer populair zijn de douchewanden waarbij geen of zo weinig mogelijk profielen worden toegepast. De meest gevraagde modellen zijn momenteel minimalistisch, tijdloos en eenvoudig in onderhoud. De profielloze douchewanden beschikken over scharnieren in plaats van profielen. Deze wanden worden over het algemeen volledig op maat gemaakt. Schuine wanden, vloeren en opstapjes zijn geen enkel probleem.

De meeste douchewanden worden geleverd in helder veiligheidsglas. Hoe dikker het glas, des te minder kans op breken. Het beste is een dikte van 8 mm. Veel glazen douchewanden kunnen worden voorzien van een coating waardoor kalkaanslag minder kans krijgt. Liever wat meer privacy? Er zijn ook douchewanden met gezandstraalde motieven. Soms is het zelfs mogelijk een eigen ontwerp te laten zandstralen.

Wie zijn douchewanden zo helder en transparant ontwerpt, móet haast wel op de details letten. Artweger bevestigt op een dusdanige manier zijn grepen dat ze lijken te zweven. Dit wordt bereikt door een unieke materialenmix en bijzondere lijmtechniek. De frontgedeeltes van de grepen zijn verchroomd of wit, de binnenzijde is uitgevoerd in anti-slip. Naar keuze kunnen ze in vierkante of rechthoekige vorm worden geleverd.

In navolging op de succesvolle WS Design Badmeubels, kasten en spiegels is er nu een serie douchewanden op de markt gebracht. De wanden zijn vervaardigd van 8mm veiligheidsglas en de bewegende delen van verchroomd messing.

De WS Design Glass serie bestaat uit een vaste wand voor een inloopdouche in vijf maten, een vaste wand met een haaks deel in tien maten en twee hoekcabines bestaand uit een vast deel en een draaideur.

Tevens is er een nisdeur verkrijgbaar die in iedere gewenste maat besteld kan worden.

Deuren met heldere rechte lijnen en meer romantische rond vormgegeven deuren. Voor eenvoudige reiniging zijn de deurelementen naar binnen weg te zwaaien

De ideale douchewand en douchedeur voor elk type badkamer en douche vindt u op warmteservice.nl. Zijwanden, schuifdeuren, klapdeuren enzovoorts; de douchewand die u voor ogen hebt ontbreekt vast niet in ons enorme assortiment.

Een douchewand moet veilig, sterk en duurzaam zijn. En scherp geprijsd! En daarvoor moet u op warmteservice.nl zijn. Want hier bekijkt u enkel betaalbare douchewanden van uitstekende kwaliteit. Hetzelfde geldt overigens voor douchebakken, douchecabines, douchekranen en alles wat u maar nodig hebt voor uw badkamer.

Vlakke, hoekige profielen in hoogglans aluminium geven de draaideurmodellen hun karakteristieke uitstraling. royale oplossingen voor het creëren van een doucheruimte voor de steeds meer gevraagde, barrièrevrije badkamers.

transparante ontwerp. Deze uiterst minimalistische douchewand valt verder op door zijn bescheiden details

optionele behandeling waardoor het vuil zich niet aan de douchewand kan hechten, is de douchewand bijzonder onderhoudsvriendelijk

De douchewandpanelen zijn gemaakt van veiligheidshardglas met een dikte van 8 mm. het creëren van een minimalistische inloopdouche met één of twee ingangen heel eenvoudig.

Voor het creëren van een inloopdouche met een haaks op het vrijstaande paneel gemonteerd retourdeel is Designa - Nexus ontwikkeld. Deze biedt een keuze uit twee breedtematen (300 of 600 mm) voor de retourdelen, met een glasdikte van 10 mm. Veel hardglazen douchewandpanelen zijn standaard voorzien van een coating. Hierdoor spoelen zeep- en kalkresten eenvoudig van het gladde oppervlak. Dit zorgt voor onderhoudsgemak en voor behoud van het fraaie, transparante uiterlijk.

Speelt in op de vraag naar design en betaalbaarheid in de badkamer. Er zijn wanden met opvallend grote profielen.

De wanden zijn in veel ruimtes geschikt. Niet alleen voor een badkamer, maar bijvoorbeeld ook voor de afscheiding van een douchecel in een slaapkamer. Maar dat hoeft niet eens een douches te zijn, maar bijvoorbeeld ook een toilet.” Uitvoeringen
De douchewanden zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Natuurlijk in de bekende inloopdouche, maar er is ook een kwartronde variant. Fraai is ook de mogelijkheid om een deur in een wand te monteren. Alle deuren, op het kwartronde model na, openen zowel naar binnen als naar buiten open. Dankzij slimme wandprofielen zijn de douchewanden tot 25 millimeter verstelbaar waardoor montage aan niet geheel loodrechte wanden, die in bestaande woningen vaak voorkomen, geen probleem zijn.

Formaten
De wanden uit de nieuwe Sphinx S44 serie zijn in uiteenlopende maten te krijgen. Opvallend zijn vooral de grote exemplaren waarbij zelfs een wand van 2,10 bij 1,60 meter te krijgen is. Gecombineerd met een zeer ruime douchebak is het mogelijk om de een bad in één keer te vervangen door een grote douche. Overigens zijn de wanden ook geschikt voor een tegelvloer. Hiermee speelt de fabrikant uit Maastricht in op de groeiende vraag naar grote (inloop)douches.

Schoon
Het glas dat is gebruikt voor de nieuwe serie is uitgevoerd met een zogenaamde GlasPlus-coating. Dit maakt het makkelijk schoon te houden. En dat is goed nieuws voor de consument maar ook voor het milieu. Schadelijke schoonmaken middelen zijn namelijk niet nodig, een beetje azijn is voldoende om het glas schoon te maken.

een douchewand waarvan de buitenste profielloze glaspartijen een spiegeleffect genereren. Opperste discretie is dan gewaarborgd. Want van buitenaf zie je slechts het spiegelglas en alleen degene die doucht kijkt dwars door het glas heen.

Aquaconcept had eerder al zijn ‘Flatconcept’ gelanceerd. Hierbij vloeien het glas en de scharnieren tussen de vaststaande en draaiende deurdelen naadloos in elkaar over. ‘Flat’ wijst dus op de verzonken scharnieren in de glaspartij, mogelijk dankzij hightech lasertechnologie.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Als er één badkamer trend een schoonheidsprijs verdient, dan is het wel de inloopdouche die tegenwoordig steeds vaker de douchecabine vervangt. Met de inloopdouche kun je letterlijk alle kanten op. Doordat een inloopdouche niet gebonden is aan standaard afmetingen, zoals vaak het geval is bij een douchecabine, kan deze vrijwel in iedere badkamer geplaatst worden. En met de nieuwste, stijlvolle douchesystemen van watervallen en regenbuien wordt douchen pure verwennerij.

De douchewand

De inloopdouche heeft een zeer lage douchebak of alleen een smalle roestvrijstalen goot. Een unieke doucheopstelling die naadloos aansluit op je eigen woonstijl en wensen. Om een waterballet in de badkamer te voorkomen, is een scheidingswand nodig. Voor een transparante en pure uitstraling, kiezen de meeste mensen voor glazen panelen. De glaspanelen worden direct op de badkamervloer geplaatst en zijn er in alle vormen en maten of kunnen op maat worden gemaakt. Veel glazen douchewanden hebben tegenwoordig een coating om de kans op kalkaanslag te verminderen. Wanneer je liever wat meer privacy hebt tijdens het douchen, kan je ook kiezen voor douchewanden met gezandstraalde motieven. Voor grotere badkamers zijn ook andere afscheidingen, zoals een volledig betegelde wand of een combinatiewand van glas en tegels.

Nog steeds is de “wasstraat”een enorme trend voor de badkamer. Een praktische en stijlvolle oplossing voor mensen die graag veel bewegingsruimte willen onder de douche. Met een inloop van links en rechts kan je zelfs met het hele gezin douchen. Dat is pas tijdsbesparend!

Douche garnituur

Je nieuwe inloopdouche is niet af zonder douchegarnituur. De keuze in verschillende douchekoppen is groot en de formule voor meer doucheplezier is simpel: hoe breder de straal, des te meer je geniet van het douchen. Een royale straal en voldoende waterkracht zorgen dan ook voor een goed begin van de dag. Vaak wordt er bij de inloopdouche gekozen voor een regendouche die in de wand is bevestigd of voor zo’n prachtige brede inbouw plafonddouche. Door de grootte van de douchekop wordt de waterdruk verdeeld en valt het water zacht naar beneden. En door de zeer brede waterstraal, lijkt het alsof je in de warme regen staat. En tegenwoordig kiest men daarbij vaak voor een losse handdouche, zodat je kan douchen zonder je haren nat te maken. Dit alles maakt van je inloopdouche een prachtig en stijlvol plaatje.

De douchegoot of drain

De douchegoten of drains voor inloopdouches zijn in de meest prachtige uitvoeringen te verkrijgen. Geen opzichtige doucheputjes meer, maar stijlvolle oplossingen om het water af te voeren. Bijna onzichtbare afvoeren in de wand of onder de douchevloer, langwerpige douchegoten, hoekmodellen, de keuze is immens. Let wel op de afvoercapaciteit van de douchegoot, want sommige douches hebben een grotere afvoercapaciteit nodig.

Tip

Bij een inloopdouche ontsnapt de warme stoom gemakkelijk waardoor het sneller koud kan worden. Denk daarom bij het kiezen van douchegarnituur ook eens over een regendouche of een plafonddouche met brede straal. Bovendien bestaan er prachtige (design) radiatoren om het in de badkamer behaaglijk warm te houden.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Groots douchen is de trend. Met een krappe douchecabine wordt in de moderne badkamer geen genoegen genomen. De doucheruimte moet royale ruimte bieden. De douche wordt dan ook groot, groter en grootst. Onder de nieuwe introducties zien we forse exemplaren van XXL-formaat, waarvoor de aanduiding douchecabine eigenlijk niet langer van toepassing is. De douchecabine wordt met een douchekamer.

De Italiaanse fabrikant Kos was een van de trendsetters voor het XXL-douchen. De megagrote douche Floor heeft een formaat van maar liefst 110 x 160 cm. Steeds meer fabrikanten komen met extra grote douchewanden en douchebakken. Ook zijn flexibele douchewandsystemen in opkomst, waarmee eenvoudig een royale doucheruimte naar wens te cre�«ren is.

Deur- en bakloos
Overigens lijkt het erop dat de douchebak zelf in onmin is geraakt. Een inloopdouche, waarbij de douchewand direct op de tegelvloer wordt geplaatst is in. Ook het gebruik van een deur in de douchewand is onder het designminnend geen eerste optie. Liever wordt een open inloopdouche gecre�«erd met losse zijpanelen. Het design van de megagrote douches is strak, minimalistisch en transparant. Want de XXL doucheruimte mag niet massaal ogen in de badkamer.

Ook de inloopdouche met een labyrinttoegang is populair. Zon douchewand biedt een douchezone en een droogzone en heeft een zwierige vorm met ronde, in elkaar overlopende vormen. Maar ook hier geldt dat het geheel transparant moet ogen.

Bescheiden uitstraling
Kortom, de doucheruimte anno 2005 biedt megagroot douchecomfort, maar is qua uitstraling uiterst bescheiden; zonder profielen (of met hyperslanke profielen) en uitgevoerd in helder glas.

Douchekoppen
Ruimtelijk douchen vraagt natuurlijk ook om forse douchekoppen. De hedendaagse hoofd- en handdouches passen zich dan ook prima aan, aan de vraag naar royaal douchegenot. De trend van de schotelgrote, platte hoofddouches en handdouches zet door. Maar we zien ook regenhemels verschijnen, die het douchewater uit een strak - in het plafond ingebouwd - paneel laten verschijnen. Bijzonder is de nieuwe ShowerArc van Hansgrohe. Tussen twee wanden wordt een doucheboog bevestigd, met een forse Raindance Air hoofddouche op het hoogste punt en zijdouches.